ADATLAP
Angyalok és démonok
Angyalok és démonok
Dan Brown


"Lélegzetelállító, valós idejű kaland… Izgalmas, sodró lendületű - és szokatlanul intelligens." San Francisco Chronicle • Egy ősrégi, titkos testvériség •Egy pusztító erejű, új fegyver• És egy elképesztő célpontRobert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után...
Gyuricza Györgyné véleménye:
Ez a könyv már rég ott porosodott a polcomon, akár más kategóriába is tehettem volna. A Da Vinci-Kódot már vagy tíz éve olvastam, ha nem több, és akkor annyira nem fogott meg a történet, hogy elolvassam a következő részt is. Most viszont újra olvastam, és lenyűgözőnek találtam, így az Angyalok és démonokat is elolvastam. Annyira izgalmas cselekményvezetése van, hogy szinte letehetetlennek bizonyult . Nekem ehhez a könyvhöz fel kellett nőjek, hogy értékelni tudjam.
Bejczi Anita véleménye:
Már rég befejezhettem volna, csak azutolsó tíz oldalt meghagytam, egy amolyan átvezetésként a Da Vinci-kódra. Háááát. A filmet imádtam. Azt httem, már nem is lehet fokozni, aztán kezembe került a könyv, és hű! Hát ez valami eszméletlen volt! Nagyon tetszett, egyszerűen imádtam a stílust, a történetet, a szereplőket, mindent! Csak ajánlani tudom, iszonyat jó könyv! :)
Potori Gréta véleménye:
A Da vinci kódot előbb olvastam, és felkeltette az érdeklődésem a könyv hátuljaban lévő fülszöveg, az angyalok és démonokról. Már azelőtt elhatároztam, hogy elolvasom, hoy megláttam a kategóriát, és nem kellett csalódnom az íróban. Annyi rejtélyt, izgalmat kínál, amnnyire csak vágyunk... a legviccesebb az volt, hogy éppen rómába utaztunk, amikor befejeztem, így a négy folyó kútjához, és az anygalvárhoz, illetve a vatikánhoz is elmehettem az említett helyszínek közül... ja és Raphaelo sírjához is. annak pedig aki szeret a fizikát nem szabad elkerülnie a könyvet. Én személy szerint nem rajongok érte, mégis nagyon élveztem, lezámitva, hogy már az elején is sejtettem, ki Janus, és azt, hogy sajnáltam, hogy mivel a Da vici kódból megtudtam, hogy Langdon nem fog véglegesen összejönni Vittoriáva, nem tudtam igazán komolyan venni a kibontakozó szerelmi szálat... szóval ezeken kívül fantasztikus könyv, amit el kell olvasni!
Tót Erika véleménye:
Először a Da Vinci-kód-ot olvastam Dan Brown-tól. Most ezt a könyvét olvastam el. Nagyon-nagyon tetszett. Szeretem a szimbólum-kutatást. Egyáltalán nem értek hozzá, de pont ezért olyan jó, mert egy számomra ismeretlen világba visz minden alkalommal...
Bár a történet alapszerkezete azért mindig ugyanaz. R.L és egy bombanő, aki bombaokos is együtt megmentik a világot...
Müller Judit véleménye:
Sodró lendület, izgalom, kacifántos bonyodalom- a szokásos Dan Brown recept. És ezt nem lesajnálva írom, engem kifejezetten szórakoztatnak a történetei, és ezzel sem volt másképp. Persze sokat számít a helyszín: italomán vagyok, és a cselekmény: imádom a rejtvényeket. Mindenkinek ajánlom, aki szórakoztató irodalomra vágyik, de a jobbik fajtából.
Lukács Bettina Nikolett véleménye:
Dan Brown egy remek író, eddig még nem okozott csalódást. Az Angyalok és démonok az egyik nagy kedvencem, tartalmas, egyszer sem éreztem úgy, hogy unalmas lenne, mindig fennmaradt az érdeklődésem. Bár van még olyan könyve, amit nem olvastam, de bízom benne, hogy ezután sem fogok csalódni benne.
Baka Barnabás véleménye:
Tetszett, tetszett, tetszett! Könnyen olvashatő és érdekes történet! Hozzám a téma is közel állt szóval mindenképpen érdemes volt elolvasnom! Amit talán fel tudnék hozni, hogy nem tetszett az a túlzott drámaiság és néha azt éreztem erőltetett! Ízlések és pofonok! Összeségében egész jó könyv!
Renáta Csiki-Kecskés véleménye:
Régebben már olvastam Langdon egyik történetét, a Da Vinci kódot. Régóta megvan már ez a könyv is, de valamiért mindig halogattam. Aztán amikor kiderült, hogy megyünk Rómába, akkor úgy döntöttem, hogy majd utána elolvasom. Szeretek úgy olvasni egy könyvet, hogy ismerem a helyszíneket.
Jó volt újra Róma utcáin lenni! Viszont ami a történetet és a főszereplőt illeti, nem kaptam semmi újat a másik könyvhöz képest: adva van Langdon, akinek 24 órája van arra, hogy megmentse a világot, kap hozzá egy dekoratív fiatal hölgyet, egy közkedvelt város utcáit róják ketten, amíg rá nem jönnek ki az ellenfelük. Mert persze mi sem tudjuk sokáig, hogy kivel is állnak szemben.
A vége nem volt meglepő és igazából nem is tetszettek az utolsó fejezetek. Erőltetett volt és mindenképpen akart még újat és meghökkentőt mutatni az olvasónak, de ez nekem már nagyon sok volt…
Farkas Dániel véleménye:
Dan Brown képes olyan könyveket irni, ami leköti az embert, mindegy épp mi a kedvenc tipusa éppen (enyém fantasy/LitRPG). Igaz, hogy könnyen olvassa az ember, de nagyon mély mondandót én nem találtam se ebben, se a Da Vinci kódban. Lehet velem van a baj, de ez csak egy kellemes olvasmány hétvégére és nem hagy bennem olyan érzéseket, amik azt hajtogatják, hogy még még még!..
6,5/10
Farkas Dániel véleménye:
Dan Brown képes olyan könyveket irni, ami leköti az embert, mindegy épp mi a kedvenc tipusa éppen (enyém fantasy/LitRPG). Igaz, hogy könnyen olvassa az ember, de nagyon mély mondandót én nem találtam se ebben, se a Da Vinci kódban. Lehet velem van a baj, de ez csak egy kellemes olvasmány hétvégére és nem hagy bennem olyan érzéseket, amik azt hajtogatják, hogy még még még!..
6,5/10
Liv véleménye:
Korábban olvastam Dan Brown-tól a Da Vinci kódot ami nagyon tetszett, szóval elolvastam ezt is. Ez is jó könyv, de a Da Vinci kód egy kicsit jobban tetszett nekem. Ez is egy izgalmas, fordulatos könyv, a vége pedig megint meglepett. :)
Lukácsné Velősy Dóra véleménye:
Ez a harmadik konyvem az irotol, igy mar eleg egy kaptafanak tunik: fohos eszevel viszi elore a cselekmenyt, fogy az ido, a vilag veszelyben, egy szexi okos csajszi segit neki, elhull par ember...stb stb...Valami vilagot erinto kerdes a kozeppontban. Angyalok es demonok jol megfernek egy emberben, hogy ne leteznenek egy vilagban?
Szorakoztato, kikapcsolodasnak tokeletes.
Ihász Mónika véleménye:
Ahogy a cím is az ellentétekre utal, úgy a könyvben is megjelenik ez a kettősség. A pápaválasztás és az egyház régi hagyományokhoz ragaszkodása mellett az új, még ismeretlen technika romboló ereje és fenyegetése. A helyszín részletes leírása ebben a könyvben is az olvasó elé tárja a hangulatot, azt az ünnepélyességet, melyet a Rómába ellátogatók átélhetnek. Rejtélyekkel, fordulatokkal teli izgalmas könyv.