ADATLAP
Anne Frank
Anne Frank nevét a második világháború alatt írott naplója őrizte meg az utókornak. Mind a mai napig rengetegen olvassák személyes feljegyzéseit arról, hogyan rejtőzködtek a nácik elől a megszállt Hollandiában.

Sid Jacobson és Ernie Colón nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy az amszterdami Anne Frank-múzeum támogatásával elkészítse Anne Frank életének első hivatalos és minden részletre kiterjedő képregény feldolgozását. A végeredmény Anne életének és korának kimerítő krónikája, a napló alapján megelevenedő háborús mindennapok és a történelmi háttér alapos áttekintése....
Horváthné Gy. Szabina véleménye:
Nem szoktam képregényeket olvasni, így jó pár oldal kellett ahhoz, hogy megszokja a szemem és az agyam a képregény formátumát, hogy mit milyen sorrendben kell olvasni - főleg azokon az oldalakon, ahol párhuzamosan haladt Anne családjának az élete és a történelem eseményei.
Picit olyan volt ebben a formában Anne Frank naplóját olvasni, mint amikor valaki a kötelezők rövident olvassa a szépirodalmi mű helyett: bizonyos események és emberek elsikkadtak.
Ugyanakkor előnye a képregénynek, hogy a szereplőket valós alakjukban látjuk, nem csap be/ visz félre a képzeletünk; és ez, egy ilyen témájú történetnél szerintem fontos.
Kovácsné Pécsy Katalin véleménye:
Még tán sosem olvastam képregényt, de a nagy kihívás miatt ez is sorra került. Nem szerettem meg, és nem is fogok a későbbiekben képregényt olvasni. Maga a történet ismerős volt, valamikor már regény formájában olvastam, így új ismeretet nem jelentett. Nagyon elszomorító és felháborító, mint minden háborús történet, nehéz elfogadni, hogy ártatlan embereknek mennyit kellett szenvedni egy elhibázott politika miatt. A legszomorúbb viszont ép az, hogy erről nem lehet csak múlt időben beszélni.
Fekete Nóra véleménye:
Anne élete és halála rávilágít arra, hogy mennyire megváltozhat egy ember élete, s hogy tud még a legborzalmasabb körülmények között is kitartani és ember maradni. Isten áldja a családot, a kislányt, aki történelmet írt, s ahogy szerette volna, világhírű író vált belőle. S vigyázzunk a világra, hogy a náci borzalom soha, de soha ne ismétlődhessen meg. SOHA TÖBBÉ.