ADATLAP
Annie
"...amióta Annie az eszét tudja, szilveszter éjszakáján képtelen lehunyni a szemét. Mert szilveszter az évfordulója annak a tizenegy évvel azelőtti éjszakának, amikor őt két hónapos korában egy fonott kosárban az árvaház lépcsőjén hagyták. Valaki becsengetett, azután elfutott az éjszakában. Annie fakó rózsaszín gyapjútakaróba volt bugyolálva, a nyakán pedig félbe törött ezüstmedált viselt. A takaróhoz aláíratlan üzenetet tűzött valaki: "Kérjük, gondoskodjanak a mi kis drágaságunkról. Annie a neve, és mi nagyon szeretjük. Október 26-án született. Hamarosan visszajövünk érte. Egy félbe tört medált a nyakláncán hagytunk, a medál másik felét megtartottuk, tehát ha visszajövünk érte, ebből tudhatják majd, hogy ő a mi kicsikénk."
És mert szilveszter este hagyták az árvaházban, Annie a fejébe vette, hogy anyja és apja egy másik szilveszterkor jön majd vissza érte. Így aztán minden esztendőben, míg a többi gyerek azt számolta, hányat kell még aludni karácsonyig, Annie ehelyett a szilveszterig hátralevő napokat számlálta..."...
Ombodi Krisztina véleménye:
Mikor elkezdtem olvasni úgy álltam neki, hogy ilyen pihentető olvasmány. Egy egyszerű, aranyos kis történet, de ez annál sokkal több. Bűbájos volt. És azt vettem észre, hogy jobban érdekel a sztori vége, mintha valami izgalmas fantasy történetet olvasnék. Tetszett. :)
Mayer Erzsébet véleménye:
A vöröshajú kislány, Annie története, akit szülei két hónapos korában tettek le az árvaházhoz,egy levél és egy fél medailon kíséretében.Hiába várta vissza szüleit, nem jöttek érte, így Ő indult keresésükre. Végül megváltozott az élete.
Kovácsné Pécsy Katalin véleménye:
A Nagy kihívás miatt választottam ezt a könyvet, mert az idei évben jelent meg. Azt nem mondom, hogy megbántam, mert nem sok időt vett el, az értékesebb, élvezetesebb, irodalmi élményt is nyújtó olvasmányokra fordítható időmből. A szokásos „Nagy amerikai álom” kategória, minden benne van, aminek benne kell lenni, hogy ennek a kategóriának megfeleljen. A gyerekkönyvtárból került hozzám, de én igazándiból nem ajánlanám gyerekeknek. Az írónak az volt a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a „durranás”, így aztán mint az árvaházat, mint az iskolát felháborítóan negatívan ábrázolja. Az árvaházban nincs nevelőnő, csak egy alkoholista, gonosz igazgató, aki veri és dolgoztatja a gyerekeket. De ez még hagyján, de az iskolában, ahova az árvák járnak minden pedagógus gonosz, igazságtalan, és persze a gyerekek is. A hajléktalan, a válságtól lecsúszott emberek viszont mind nagyon kedvesek, és segítőkészek, akárcsak a leggazdagabb ember, akinek legnagyobb vágya, hogy a pár órája ismert árva kislányt örökbe fogadja.
Mindenesetre 2 óra alatt elolvasható. Azt azért még nem tudom, ha vörös kislány a főszereplő, akkor miért van a borítón egy feketebőrű, fekete, göndörhajú kislány?
Szalai Emese véleménye:
Ez a történek nagyon cuki! Amin ez a szegény kislány átmegy az élete során az hihetetlen! A legnagyobb nyomorúságban is mosolyog és lelket önt a másikba. Rövidke kis könyv, ajánlom mindenkinek szeretettel! Egyszer mindenképpen érdemes elolvasni, ha másért nem, hát azért, hogy lássuk, minden bajból van kiút!