ADATLAP
Asterix és Kleopátra
Főhet a feje Deniszkomisznak, Kleopátra főépítészének, amikor az egyiptomi királynő fogadást köt Julius Caesarral: három hónapon belül palotát építtet neki Alexandriában, hogy igazolja, népe még mindig képes nagy dolgokra. A lehetetlennek tűnő küldetés teljesítéséhez csodának kéne történnie, ám szerencsére Deniszkomisznak jó barátja Panoramix, a gall druida, akinek a csodatevés úgyszólván rutinfeladat. Útjára természetesen elkíséri Asterix, Obelix és a potyautas kiskutya, Idefix....
Szabó Rebeka véleménye:
Mindig is nagyon szerettem az Asterix-történeteket, kisebb koromban kismilliószor láttam a rajzfilmeket és később persze a filmeket is. Képregény formában viszont ez a harmadik, amit olvastam. Persze kívülről fújtam a történetet, de még így is roppant szórakoztató volt. Szép a rajzolás és a jól ismert karakterek is hozzák a formájukat. Nagyon jó délutáni kikapcsolódásra, hiszen nem kell egy óra sem, hogy végigérjen az ember.
Juhász Ildikó véleménye:
Nem vagyok az a nagy képregényolvasó, de a könyvkihívásnak köszönhetően a második Asterix-képregényt tudhatom le. Vagy 100x láttam gyerekkoromban a rajzfilmet, de így is nagyon szórakoztató volt olvasni, hogy ismertem a történetet. Humoros, remek illusztrálással. Nekem ennél nem is kellett több. Remek kis kikapcsolódás!