ADATLAP
Az árnyékkirálynő
Tükröm, ​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?

Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját....
Békés Nikolett véleménye:
Hála égnek most kitartottam és elolvastam.
Valamiért nincs jó kapcsolatom evvel a könyvel, már negyedszerre ugrottam neki, de elvem, hogy minden történetet elolvasok, bármennyire rossz is.
Ami a gond, hogy nem volt rossz, sőt kifejezetten jó, izgalmakban gazdag és a főszereplők is kedvelhetőek voltak. De akkor mi a baj?
Fogalmam sincs, egyszerűen napokig hozzá se akartam nyúlni, sőt az első megkezdésnél hetekig állt az asztalomon.
Most, hogy túl vagyok rajta, örülök.
Valószínűleg folytatni fogom, de egy jó ideig nem kerül a kezembe az biztos.
Szántó-Jávor Adrienn véleménye:
Egy igazi varázslatos mese, üdítő volt olvasni, előhozta gyermeki énemet. A jó győzedelmeskedik a gonosz felett, közben barátságok és szerelem szövődik. Számomra ízlésesen megírt történet. Nem bántam meg, hogy elolvastam és még izgultam is, hogy Lorelai valóban legyőzi e Irinát.
Németh Réka véleménye:
Imádtam a térképet, mert nem csak az országokat jelölte, hanem rálátást is adott az egyes részekre. És tudom, hogy ez egy apróság, de szeretem a szememet gyönyörködtetni.
Végre nem a szerelem áll a középpontjában, hanem egy kölcsönös bizalmon alapuló barátság, viszont egyáltalán nem volt erőltetett a kiforrása. A Hófehérkés kereten kívül a képzeletére bízta az eseményeket, és csak úgy szárnyalt.
Kedvenc karakterem Lorelai mellett a regény humorforrása, Leo, aki pimasz visszaszólásaival a tulajdon öcsémet juttatta eszembe. Felderíti a legkétségbeejtőbb pillanatokat is.