ADATLAP
Az ég a földig ér
„Hogy lehetek szerelmes, amikor gyászolok?”

Kár, hogy a szerelemhez nem jár időzítő szerkezet, mint a bombákhoz. Legalábbis Lennie szerint. A tizenhét éves lány nemrég vesztette el imádott nővérét, és semmire sem vágyik kevésbé, mint hogy egyszerre két fiú is feldúlja addigi békés, eseménytelen (mondjuk ki: unalmas) életét. Mégis ez történik. Lennie-t a közös veszteség egyre közelebb sodorja Bailey vőlegényéhez, de közben felbukkan Joe, ez a fantasztikus, szenvedélyes srác, akinek a gitárjátéka virtuóz, az életöröme ragadós, és akinek minden egyes csókjától mintha felrobbanna a világ...

Az egyik fiú emlékezni segít, a másik felejteni. De szabad-e egyáltalán boldognak, szerelmesnek lennie, amikor épp gyászol?

...
Turi Mária véleménye:
Nem volt az a tipikus LOL könyv vagyis eddig 3at olvadtam azok viccesek voltak és szórakoztatók hogy csetlik boltlik a főhősünk. De ez nem kimondottan vicces volt, nem olvastam el miről szól a címe fogott meg. A borítóról sem mondanánk meg hogy ez egy szomorúan kezdődő de vidáman végződő történet. Egyébként tetszett, tetszett hogy úgy próbál megbirkózni a gyásszal hogy kiírja magából és szélnek ereszti, é a végén kiderül Joe meg összegyűjti őket.
Viki Madarász véleménye:
Nem tudok mit mondani erre... Nem azért, mintha "úúú, de jó könyv ez lett a kedvencem!"-fajta könyv lenne, meg nem is azért, mert a "Kandallóba vele!"-kategóriába sorolnám. Egyszerűen csak közömbös volt számomra. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, nagyon valódi szituációt mutatott be, ami bárkivel és bármikor megtörténhet.
Ecseri Mariann véleménye:
Nagyon jó könyv. Eleinte úgy gondoltam nem nekem valók már a LOL-os könyvek, kinőttem belőlük. Aztán egy ismerős a kezembe nyoma, hogy olvassam el. Nem csalódtam. A karakterek kellően szerethetőek, a történet fantasztikus.
Nagy Rebeka véleménye:
Nagyon valódi történet. Az érzelmek kavalkádja teljesen magával ragadott. Bár nagyon fiatal a főszereplő, mégis igazán felnőttes mennyiségben zúdulnak rá az események. Nem értem, hogy egy anya, hogy tudja elhagyni a gyerekeit. Sajnálom, hogy Lennie-nek meg kellett tapasztalnia milyen érzés elveszítenie a testvérét. Joe karaktere nagyon el lett találva. Imádtam a vidámságát. Ajánlom mindenkinek ezt a szép történetet.
Szijártó Eszter véleménye:
Imádtam. A LOL-os könyvek természetesen a toplistám legelején vannak, de az első akkor is ez a könyv. Nagyon imádtam. Engem kicsit emlékeztetett a Csillagainkban a hibára, de ez annál is jobb. A történet nagyon megfogott. Rengetegszer sírtam és nevettem is egyszerre a történet alatt. A kedvenc könyvem, mindenkinek el kéne olvasnia!
Paulusz Sára véleménye:
A vörös pöttyös könyvek melett a lolos könyvek leptek meg az első helyre. Ezt a konyvet azert imádtam mert mindenről van benne szo a gyász feldolgozasarol a szerelmi bonyodalmak megoldasarol, es a legfontosabb önmagunk ujra megtalalasarol
Dózsai Évi véleménye:
Hát nem semmi egy könyv, ez nem tipikus LOL könyv, volt nem kevés szívet melengető rész, nagyon ötletesek voltak Lennie versei, amiket mindenhová firkált, majd eldobott eltemetett és alájuk volt írva, hogy hol találták, bár korántsem az összeset. Zűrzavaros volt ez az egész gyász dolog, nem értettem, de szerintem a főszereplő se nagyon, hogy mi miért történik, csak nem vetette meg a lábát és inkább hagyta, de ez szerencsére megváltozik, furcsa volt ez az anya és apa nélküli felnövés, valamint a nagy csattanó(k) Bailey halálával kapcsolatosan, tényleg vannak olyanok akik megérzik szerettük halálát (saját tapasztalat), de van aki egyáltalán nem, mint a Képletben is mondta Nicholas Cage. Egy nap alatt elfogyasztottam, és csak ajánlani tudom, hogy mindenki tapasztalhassa meg a lábujjaiban a szerelmet, robbantsa fel a világot egyetlen gitáros-trombitás csókjával, hiszen ez rólunk szól, hogy hibázunk és próbáljuk helyrehozni, ettől vagyunk emberek, nemde?
Kinga Grünert véleménye:
Csak a címe és egy lelkes moly.hu vélemény alapján választottam, de igazi főnyeremény lett. Tinisztori, de nem a megszokott sablon szerint. Egyszerre van benne értelem és érzelem, szomorúság és öröm. Igazi érzelmi hullámvasút, mint néha maga az élet.
Balogh Krisztina véleménye:
Nem valami LOL könyv és a borítóját sem ilyenre terveztem volna,de attól függetlenül nekem nagyon-nagyon tetszett. A kedvenceim a kis levelek voltak amiket írt és mindenhol ott hagyott. Szerintem aranyos történet. :)
Dorottya Molnár véleménye:
Nekem nem tetszett ez a könyv. Bármennyire próbáltam beleélni magam,csak 2-3 oldalon keresztül sikerült. Maga az ötlet a könyv tartalmára jó,de tőlem végig idegenkedett a szereplő,és nem tudtam elképzelni. Másra számítottam,de ennél jobbat mondjuk nem is vártam a cím és borító alapján.
Szabóné Kicska Mónika véleménye:
Nagyon tetszett a történet, a könyv stílusa, a kezdete, a közepe és a befejezése! :-)
Érdekes és izgalmas volt végigkövetni a családot Bailey halálának feldolgozásában, és közben látni Lennie, Joe és Toby kapcsolatának alakulását. Örülök, hogy elolvastam és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti az érzelmekben gazdag regényeket!
Külön tetszettek a Lennie levelei a történetbe ágyazva, és kíváncsian vártam, hogy mindez majd milyen értelmet nyer? A végére összeállt a kép.
Bots Fruzsina véleménye:
Azért vettem le a polcról a könyvtárban, mert LOL könyv, biztos ez is nagyon jó, vicces, könnyed sztori lesz. Hát nem. Ez volt az eddigi legrosszabb LOL könyv, amit olvastam. Egyáltalán nem ebbe a kategóriába soroltam volna. Ez a történet abszolút nem volt sem életvidám, sem vicces, humoros. A romantika, szerelem meg volt benne, de emellett rengeteg bánat, szomorúság is.
Kakuk Márta véleménye:
Az eddigi legkeservesebb LOL könyv, a 133. oldalon volt az első poén, addig végig szorongtam. Nagyon nem erre számítottam és csak idegesített a főszereplő. Legjobban a folyamatos szemetelésen borultam ki, csak akkor tudtam meg, hogy azok versek, amikor ez le is lett írva. Nehezen haladtam vele, nem bírom az ennyire önző főszereplőket. A legjobb rész az volt, amikor a főszereplő fiú összeszedte a sok szemetet.
Farkas Gabriella véleménye:
Az egész könyv szomorkás, a borítót látva nem erre számítottam. Tetszik ahogyan Lennie a könyv végére feldolgozza a nővére halálát, ahogy megtalálja a gyász ellenére a szerelmet is. Nagyon nem értettem, hogy miért csak Tobyval tudott beszélni, hisz a családja is ugyanazt élte át, és támogatta is őt. Egészében nézve tetszett a könyv.
Hipeller Klaudia véleménye:
Az egyik barátnőm mondta hogy olvassam el mert ezt a könyvet nagyon szereti hát gondoltam elovasom nincs mit veszíteni.És imádtam ! Csomószor elsírtam magam mert hát na olyan szomorúan van leírva.De a szereplők személyisége is jól ki van alakítva.Minden egyes jelenetet magam elé tudtam képzelni! :)
Kormos Ágnes véleménye:
Hűha.
Elég érdekes egy történet.
Nekem kicsit „johngreen”-re emlékeztetett a stílusa.
Szerettem a leveleket/történeteket/verseket amiket Lennie írt minden létező felületre. :)
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
Ezt a könyvet a moly-on találtam, amikor a jó könyvekre kerestem rá. Mostanában több fórumon is olvastam róla. nem mondom, hogy nem jó, olvasható, kis aranyos történet. egy 17 éves lány elveszti a testvérét, és két pasi közt vergődik....az egyik a lány volt vőlegénye. érdekes, ahogy ír róla a gyászról, a levelekről, amiket mindenhova kidob. nem is tudom, én mit éreznék, vagy tennék, ilyen esetben. szörnyű lenne. sokszor nagyon ott tartottam,a hogy róla írt, hogy megkönnyezem, mert belegondoltam abba, hogy nekem milyen lenne. de ezektől a részektől eltekintve, aranyos volt. Olyan tinédzser aranyos. Nem egy komoly könyv, nem komoly a fogalmazás, abból a szempontból olvastam jobbat is. De nem sajnálom, hogy rászántam az időmet, mert nem csalódtam benne, azt kaptam amit vártam, és amit az ismertető alapján gondoltam. :)
Szatmáry Éva véleménye:
Az eddigi legszenvedősebb LOL könyv, nekem nem tetszett, számomra teljesen hihetetlen volt a történet, a sorozat többi részétől eltérően itt nem éreztem, hogy "bárkivel megtörténhetne", amit leírnak, és nem a történet témája miatt. Szerintem életidegen, de ez az én véleményem, ha mások másképp gondolják, akkor bocsánat.
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Félre vitt a LOL megjelölés, de az a KÖNYV annyira kedves, szívszorító, érdekes, szívmelengető, kedves és melankolikus, hogy nem bírtam letenni, Nagyon tetszett! Sokszor sírtam rajtam, mert teljesen át tudtam érzeni a gyász okozta sebeket, űrt, és hiányt, amiről olyan szépen írt a szerzőnő. Teljesen bele tudtam felejtkezni, nagyon szép történet.
Hegyi Réka véleménye:
Nem tagadom a címe fogott meg, nagy lelkesedéssel kezdtem el olvasni, de az első száz oldal alatt ez az energia egyre csak fogyott és már leakartam tenni a művet, amikor elkezdett megfogni. Egyre inkább felismertem a lényeges mondanivalót, egyre inkább áttudtam érezni a főszereplő fájdalmát és a problémáit és a végére azt mondanám. hogy ez egy jó könyv. Minden fiatal tininek ajánlanám a mondanivalója miatt.
Antal Krisztina véleménye:
Aludnom kellett egyet az értékelésre, mert bizonytalan voltam mit is érdemel a könyv. Elgondolkodtatott a történet, megfelelő tálalása a gyásznak, és az űrnek, ami egy rokon elvesztéséből ered. Vannak mélyenszántó gondolattok a könyvben, és tetszett, hogy Lennie úgy próbálja feldolgozni az eseményeket, hogy lejegyzeteli az emlékeit. Jó karakter Joe is, csupa napsugár. :) Mindezek ellenére kimondottan taszított Toby és Lennie kapcsolata, illetve az, amivé alakul. Megértem, hogy szorosabbá vált a kapcsolatuk, és az, hogy emiatt megesnek, amik megesnek, inkább az nem tetszett, ahogy megesnek/egymásnak esnek....
Összességében tetszett és ajánlanám másoknak is.
Bálint Júlia véleménye:
Hű...Nem találok szavakat! Igazából nagyon nem szeretem azokat a történeteket, ahol egy szerelmi háromszög bontakozik ki, de ebben az esetben teljesen jogosnak és érthetőnek tűnik. Hihetetlen fájdalom lehet elveszíteni egy szerettünket, szerencsére még nem volt ilyesmiben részem, de a könyv nagyon élethűen bemutatta a gyászolási folyamatot és az azzal járó megpróbáltatásokat. Örülök a kihívásnak, valószínűleg magamtól nem olvatam volna el a könyvet :)
Szakali Evelin véleménye:
Nem annyira vagyok oda a külföldi könyvekért , de ez a könyv valami fantasztikus. Már az elején megringatott a nővére halála miatt, mert elképzeltem mi lenne ha az én nővérem halt volna meg és olyankor mindig összeszorult a szívem... Ez a könyv főként a szerelemről szól. Lennie legjobb barátnője... szinte mintha az unoka tesómról írt volna :D Imádtam ezt a könyvet!
Szakali Evelin véleménye:
Nem annyira vagyok oda a külföldi könyvekért , de ez a könyv valami fantasztikus. Már az elején megringatott a nővére halála miatt, mert elképzeltem mi lenne ha az én nővérem halt volna meg és olyankor mindig összeszorult a szívem... Ez a könyv főként a szerelemről szól. Lennie legjobb barátnője... szinte mintha az unoka tesómról írt volna :D Imádtam ezt a könyvet!