ADATLAP
Az ördög és Prym kisasszony
Az ördög és Prym kisasszony-ban Coelho egy zárt közösség próbatételét ábrázolja. Egy hegyvidéki kis falucskában játszódik, ahol főleg öreg emberek, földművesek és pásztorok leszármazottai élnek. Egy szép napon titokzatos idegen érkezik a faluba, akiben többen az ördögöt vélik fölfedezni. Az idegen gazdagságot ígérve ráveszi Prym kisasszonyt, a fiatal szállodaalkalmazottat arra, beszélje rá a falu népét, hogy öljenek meg valakit maguk közül, és olyan jutalmat kapnak, amivel újra felvirágoztathatják a falut. Chantal Prym, aki nagyon szeretné megváltoztatni az életét, vajon minden gátlás nélkül az idegen bűntársa lesz? A faluközösség enged-e a kísértésnek, és valóban kiválaszt soraiból egy bűnbakot? Az idegen pedig joggal bízik-e abban, hogy a Rossz győzedelmeskedik a Jó felett?...
Ildikó Szabó véleménye:
Nem a megszokott Coelho, de nagyon elgondolkodtató, spirituális mű. A jó és a rossz, Isten és az Ördög harca általánosságban, és egy-egy személyen, valamint a közösségen belül is. Az olvasás közben többször megálltam, és elgondolkodtam a leírtakon.
Baka Barnabás véleménye:
Elgonolkodtató! Nem tudott annyira lázba hozni, mint például egy Wass Albert könyv, de ennek ellenére is kiváló olvasmánynak tartom! Egyetértek abban, hogy mindenkiben ott a jó és a rossz és csak rajtunk múlik kinek engedelmeskedünk. Lehet jobban tetszett volna ha a végén határozottan győz a jó, de talán akkor nem lenne valósághű.
Szédeli-Futó Tímea véleménye:
Nagyon kellemes írás a jó és a rossz harcáról. Bár nekem a vége kicsit gyenge volt, de az olvasást nagyon élveztem:-)
Nagy igazságokat tartalmaz és kicsit visszaadja az ember hitét a jóban.