ADATLAP
Az ​ötödik hullám
Az ​első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie-kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán.
Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani.
Cassie családja túlélte az első és a második hullámot. A harmadik és negyedik viszont már nem kímélte őket. Cassie most az ötödik hullámmal néz farkasszemet: vagy öl, vagy megölik. „Csak akkor maradsz életben, ha egyedül maradsz” – ez a meggyőződése. De aztán találkozik Evannel, aki elbűvölő és titokzatos, és egyedül ő segíthet Cassie-nek, hogy valóra váltsa az öccsének tett ígéretét. A lány választásra kényszerül bizalom és csüggedés, harc és megadás, élet és halál között. Föladja vagy fölveszi a harcot?...
Kanta Bernadett véleménye:
A filmet láttam először, és tudtam, hogy bármennyire is érdekelne a folytatás, a vászonra ezt már nem csinálják meg. Ezért nekifogtam a könyvnek. Azt hittem hipp-hopp befejezem. De azt kell mondanom, hogy nagyon megszenvedtem vele. Egyrészt egy igazán érdekes ötlet, hihetetlenül unalmasan írt meg a szerző. Másrészt roppant bosszantó volt a főszereplő lány. Bármennyire is érdekelne, hogy mit akarnak kihozni ebből a világból, nagyon úgy érzem, hogy nem fogom megtudni. Legalábbis nagyon sok erőt kell gyűjtenem, hogy a másodiknak nekiálljak.
Békés Nikolett véleménye:
Fogalmam sincs, hogy hogyan fogok tudni egy normális értékelést írni ehhez a könyvhöz.
Talán kezdeném avval, hogy megint kiakadtam magamra, hónapok óta húzom az olvasását, mindig levettem a polcról, majd vissza raktam. A filmet nem láttam (eddig) és nem is akartam megnézni. Valahogy az egész olyan idegen érzéssel töltött el.

Most pedig itt ülök és nézek ki a fejemből, hogy tulajdonképpen, mit is olvastam és hogyan fogok ezek után bármit csinálni, hogy ne rohanjak beszerezni a folytatásait.

Valami elképesztően izgalmas, fordulatokban gazdag, imádtam ezt a (hideg) szerelmi szálat/szálakat!
A több szálon futó nézőpont tökéletes volt, ahogy az is, hogy bár voltak sejtéseim, a kérdések csak egyre jöttek a fejembe, mire egyre választ kaptam, három másik lépet a helyére.
Még az utolsó oldalakon is feszülten olvastam, és egyszer csak elfogyott az utolsó lap is. És csak egy hatalmas kérdés maradt. MIÉRT? Miért nincs meg a következő rész?

A főszereplő nagyon szimpatikus volt, igen lehet nagyon fiatal, de a gondolkodás módja teljesen lenyűgözött. És igen megint új álom férfiakba botlottam: Evan és Zombi!

Minden megvan benne amit imádok és alig várom a következő kötetét. Olvassátok! :)