ADATLAP
Az ​aranykalitka
A tizenhat éves Katherine Randolph egy virginiai farmon nő fel, így el sem lehetne képzelni számára távolabbi világot az angliai Walthingham-birtoknál. Öröksége folytán azonban belecsöppen az 1820-as évek angol elitjébe, és még arra sem jut ideje, hogy ezt megszokja, amikor bátyja rejtélyes körülmények között meghal. Képtelen elfogadni, hogy baleset történt, majd a következő tragédiát sem. Furcsa látogatók kezdik zaklatni a ház lakóit, és főhősünk számára is egyre több sötét összefüggés rajzolódik ki. Vajon bírni fogja Katherine idegekkel, amíg rájön az igazságra?

Ha szereted a krimibe illő, váratlan fordulatokat és bírod a feszültséget, akkor ne félj, nézz a gyönyörű díszletek mögé, ahol az elfeledett múlt kísért....
Pintér Gabriella véleménye:
Ezt a könyvet édesanyámnak vettem még februárban a névnapjára, miután elolvasta és közölte, hogy az egyik kedvenc könyvei közé avanzsálta, elolvastam én is. Nagyon szeretem az ilyen régi korokban játszódó könyveket, (főleg ami Angliában játszódik) és izgalmas volt számomra is, hogy a romantikus szál mellett volt benne egy megoldandó gyilkosság is. Nagyon sajnáltam ezt a fiatal farmerlányt, aki tulajdonképpen belecsöppent egy számára teljesen távol álló világba és egyedül maradt. Kicsit furcsa nekem a kettős szerelem benne, hogy először az inas, majd végül az ügyvéd mellett kötött ki, bár az inas sajnos meghalt a könyvben. A borítója is csodaszép szerintem a könyvnek, elsősorban ezért is vettem ajándékba, persze a történet volt a másik szempont. Akár filmben is el tudnám képzelni.
Bodorics Anikó véleménye:
Régebb óta megvolt a könyv, a borítója fogott meg elsősorban. Aztán valahogy csak nem került sorra. Mire elővettem, már elfelejtettem, hogy miről is szól, így George halála teljesen meglepett. Alapvetően nagyon tetszett a történet, jó dinamikája volt, végig lekötötte a figyelmemet. Korhűnek még véletlenül se nevezném, de ha ettől el tudunk vonatkoztatni, akkor egy nagyon kellemes egyszer-olvasós történetet kapunk.
Feraji Anikó véleménye:
A borítója fogott meg a könyvtárban, de a történet is érdekelt. Fiatal és naiv farmerlány, elképesztő vagyonhoz és egy csodálatos birtokhoz jut Angliában. Meg kell küzdenie az angol arisztokrácia merev szokásaival és a saját csapongó szívével, miközben bátyja hirtelen halála minden felforgat körülötte. Végig az volt az érzésem, hogy csodálatosan fényképezett, látványos és nagyon izgalmas thrillert lehetne forgatni ebből a könyvből. Alapvetően krimi, a 19. századi angliai vidékre helyezve. Tetszett, egyszer olvasós, kikapcsolós könyv. Egy nap alatt elolvasható, de sok új ötlet nincs benne.
Bolla Sára véleménye:
A könyv semmilyen szempontból nem felelt meg az elvárásaimnak, mondhatnám, hogy csalódást okozott. Előrendeltem a netről, de mikor személyesen átvettem, és belelapoztam (nem olvastam) már éreztem, hogy ez nem az, amire számítottam.
Elsőként természetesen a borítója fogott meg, aztán mikor olvastam, hogy régebbi korban játszódik, angol elit, stb, azt gondoltam, hogy ezt "nekem írták". Imádom az ilyen könyveket.
Csakhogy ez a könyv meglátásom szerint annyiban játszódott a múltban, hogy egyszer kiemelték az évszámot, de egyáltalán nem volt korhű! A kifejezések, a szófordulatok, semmi nem utalt rá, hogy a történet nem ma játszódik... És nagyon hiányoltam benne a leíró részeket, szint csak párbeszédekből állt a történet. Pedig ez megfelelő eszköz lett volna, hogy bele tudja élni magát az olvasó, az akkori korba. A szereplők bemutatását is nagyon hiányoltam, így a mű kidolgozatlannak, szinte összecsapottnak, igénytelennek tűnt.
A szerelmi szál nagyon gyenge, a "rejtélyes" rész még számomra is egyértelmű volt, pedig én ritkán találom el az ilyesmiket. És személy szerint még az E/1-es fogalmazás is zavart, én jobban szeretem ha E/3-ban íródnak a könyvek, de ez már tényleg csak az én észrevételem.
Összefoglalva nem ajánlanám senkinek, és óva intek mindenkit a borító alapján történő megítéléstől! Van mikor bejön, de ennél nagyon nem...