ADATLAP
Az ​utolsó boszorkány történetei 2.
Fábián Janka új könyvében folytatódnak az utolsó bécsi boszorkány, Felícia történetei. Mária Terézia javasasszonya néhány évnyi kegyvesztettség után ismét visszatér a királynő szolgálatába, aki nemcsak testi, de szerelmi bajaira is gyógyírt vár tőle. Az olvasó felfedezheti a korabeli Bécs titkait, amelyekről az egyszerű városlakóknak sejtelmük sincsen. Majd elkísérheti a császári párt és Felíciáékat Gödöllőre, Grassalkovich Antal fényűző, legendás ünnepségére, végül megismerhetjük Hadik András generális balkezes selyemkesztyűinek történetét. A kötet utolsó novellájában Felícia unokája a férjével Párizsból először Bécsbe, majd Budára költözik, ám a távoli forradalom eseményei itt is utolérik őket, és minden leleményességükre szükségük lesz, hogy ép bőrrel megússzák a a kalandokat.
A kötet egyik novellája, A titkos ajtó már kapható e-könyvben!...
Fekete Gabriella véleménye:
Borzasztó nagy csalódás volt ez a könyv. Én alapjában véve szeretem az írónő munkáját, de ez a regénye, nem tartozik a legjobbak közzé. Kezdeném azzal, hogy igazán már nincs mit mondania Feliciáról, az utolsó boszorkányról. Annyi minden benne maradhatott a főhősnőbe (egy boszorkány, Mária Teréziához bejáratos személy, egy titkos szerelem), s mi jönn ki belőle: egy unalmas hétköznapi figura, ki szereti családját, végzi a munkáját, közben zajlik körülötte a történelem. Hétköznapi, unalmas figurákról ki akar olvasni? Miért nem lehet valami kalandot belevinni az életébe, hogy ne unjuk sz…-rá magunkat. Semmi, de szinte tényleg semmi nem történik vele, tán ezért is ugrunk oly sokat, és oly sokszor az években. Én megértem, hogy egy hétköznapi ember életében, kb 10 évenete történik valami érdekes, de hát arról nem is akarok olvasni senki.
A másik ami felháborít, hogy már nem is tudja az írónő, hogy melyik regényét folytassa. (talán érezte, hogy ezt már nincs hova tovább írnia) Így a könyv második felében, folytatjuk a történetet az Utolsó boszorkány lányával, mármint azzal, ahol az végetért. Így a főhősnőnk hírtelen Felicia unokája lesz. Na tehát akkor milyen sorrendben kellene ezeket a történeteket olvasnunk???? Valaki igazán eldönthetné!

Értékelés: 5/2