ADATLAP
Az Oromház rejtélye
Whiskey Beach csodálatos tengerpartja minden évben rengeteg turistát vonz a környékre. A hely legjellegzetesebb épülete a part egyik sziklájára épült Oromház, amely már nemzedékek óta a Landon család otthona.
Eli Landon, a sikeres ügyvéd ugyan Bostonban él, de a szíve mindig oda húzza vissza. Amikor a felesége brutális gyilkosság áldozata lesz, sokáig őt vádolják a bűntény elkövetésével. Tudja, hogy addig nem moshatja tisztára a nevét, amíg meg nem találják Lindsay gyilkosát. Az élete romokban hever, az állását elveszítette, ezért örül, amikor nagyanyja, Hester Landon felajánlja, hogy költözzön az Oromházba, és gondoskodjon az otthonáról, amíg ő felépül egy súlyos baleset után.
Abra Walsh életében is voltak nehéz időszakok, mielőtt Whiskey Beachbe költözött, hogy itt kezdjen új életet. A nő jógafoglalkozásokat tart, ékszereket készít, segít az idős szomszédainak, felszolgál a falu bárjában, és ő Hester Landon bejárónője is. Természetesnek veszi, hogy Eli odaköltözése után róla is gondoskodjon, annál is inkább, mert tiszta szívből sajnálja az ártatlanul meghurcolt férfit.
Közben egyre gyanúsabb események történnek, és szaporodnak a megválaszolatlan kérdések. Ki és miért ölte meg Lindsay-t? Eli nagyanyja miért zuhant le a lépcsőn, az éjszaka közepén? Mit akar Eli-tól a magánnyomozó, és ki bérelte fel? A legnagyobb rejtélyt mégis a titokzatos betörő jelenti, aki több alkalommal is behatolt a házba. Miért ásott árkokat az alagsorban? ...
Gombor Csilla véleménye:
Nora Roberts az egyik kedvenc írónőm, regényei izgalmasak, romantikusak, kalandosak. Ez a mű is pont ilyen volt. A főhősök karaktere és a történet is hasonló, mint a többi művében: szerelem, gyilkosság, nyomozás, mindez csodaszép helyszínen. Én a végére több izgalmat vártam volna, de így is nagyon tetszett.
Péhl Annamária véleménye:
Több, mint 14 éve vagyok lelkes Nora Roberts olvasó, de még mindig ugyanolyan lelkesedéssel várom az új könyveit, mint 14 évesen.
Igaz, a szereplők gyakran ismétlődnek, de ez engem nem zavar, mert a történetek mindig magukba szippantanak.
Az Oromház rejtélye igazi Roberts mű, amiben kapunk érzelmileg sérült szereplőket, szerelmet, egy gyönyörű helyszínt, rejtélyt, és gyilkosságot. Be kell vallanom, hogy sokáig rossz embert gyanúsítottam a gyilkossággal, de csak azért, mert túl nyilvánvaló volt, hogy ki lehet a tettes, ezért gondoltam, hogy inkább egy "eldugottabb" szereplőre kell gyanakodni.
Az Oromház kell nekem ahhoz, hogy végre én is megírhassam a regényem, ami eddig csak hobbi. Persze az alagsort kihagynám. ;)