ADATLAP
Az angol lobogó
Az angol lobogó Kertész négy rövidprózai művét tartalinazza. A címadó, 1956-ban játszódó elbeszélés mellett olvasható az 1977-ben kiadott, majd 1988-ban átdolgozott Nyomkereső; a szintén 1977-ben megjelent Detektívtörténet, mely egy képzeletbeli, dél-amerikai diktatúrában játszódó negatív utópia, valamint az 1991-es, naplószerű Jegyzőkönyv....
Fekete Nóra véleménye:
Az író '56-os Emlékévre kiadott könyvét olvastam el a szerző által előadott hangosanyag segítségével. Élvezettel hallgattam Kertész Imre előadását. Nem egy könnyű olvasmány, de hűen Kertész Imréhez, sajátos gondolatait osztotta meg az olvasóval ebben a kötetben is. Az angol lobogó csak egy pillanat, s megannyi történést tudott még köré építeni.
Veres Eszter véleménye:
Mivel 1991-ben születtem, erre a könyvre esett a választásom. Bár a címe megkapó, az írás számomra nagyon sűrűnek bizonyult. Nem hiszem, hogy a közeljövőben újra olvasnám, inkább csak egy "pipa" az életemben. Akinek vannak emlékei az '56os időkről és környékükről lehet, hogy nagyobb élvezettel falja majd a sorokat.