ADATLAP
Az angyalos ház
...
Berényi Rózsa véleménye:
Nem csalódtam,tetszett.Érdekes a történet,és a stílus is.Az egyik stílus- a mai élete Zsuzsának-lényegre törőbb,más szóhasználat.Hilda néni meséje,bár nagyon tragikus,mégis lágyabb hangvételű,szépséges,magával ragadóbb.Nem is tudtam letenni a könyvet,még a végére nem értem.
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Mostanában,valosyinüleg az álapotom miatt ( babát várok) jobban lekötnek a romantikus regények,amik eddig kisé untattak,természetessen azért volt olyan ami tetszett,de most....

Idén ismertem meg Fábián Janka irásait és nekem az eggyik legkedvesebb magyar irom lett.Szerencsére már nem sok irása van amit még nem olvastam el.
Az angyalos ház is nagyon tetszett,föleg az a misztérium ami körbelengi a könyvett,nagyon kellemes olvasmány volt a meleg augusztusi napokban.

Egyetlen negativum amit felrohatok az az érzés mintha az ironőt valaki a háttérből kényszeritené,hogy minél rövidebb idö alatt,minél több könyvet adjon ki.Sajnos az az érzésem,hogy ebből a történetből is sokkal többet lehetet volna kihozni,ha idöt hagynak az irónőnek(ezt a Karácsony a ligetben,valamint a Rozmaring cimü irások is alátámasztják).
Remélem a jövöben valamikor egy bövitett változatott is a kezemben tarthatok !
Kovács Szilárd véleménye:
Bevallom az igazat nem lesz Fábián Janka a kedvencem. A történet maga nem rossz, de az egész inkább romantikus könyv s inkább nem minősíteném. Édesanyámnak az írónő az egyik kedvence. De ugye ízlések és pofonok különbözőek.
Antal Margit véleménye:
Kezdek Fábián Janka különleges hangulatú könyveinek rajongójává válni. Két hónapon belül a harmadik könyvet olvasom tőle és még mindig meg tud lepni.( és még fogok, hiszen több kategóriába felvettem!!) Most sem okozott csalódást. Ismét nagyszerűt alkotott. Letehetetlen, sodrólendületű stílusa könnyen olvastatja műveit. Ebben a kötetben pedig nem egy hanem több szerelmi háromszög is szerepel. A történet mesélője , egy majdnem százéves idős hölgy , Hilda néni, aki újdonsült fiatal" barátnőjének" idézi fel századfordulós, budai polgári családban eltöltött ifjúkorát és a korabeli történelmi eseményeket, melynek szálai a családja által lakott " angyalos ház" negyedik emeletére vezetnek. Mindeközben Hilda szereti Hajnal Imrét, akit szintén szeret Manci , de Irénke néni is, Hajnal pedig önmagán és a politikán túl talán senkit. Hajnal barátja, Kőváry Imre szereti Hildát viszonzatlanul, őt pedig Márta, Hilda húga szereti rajongva.... majd... de ezt már hagyjuk meg a jövőbeli olvasóknak. Igazi brilliáns, mesterien átszőtt szerelmi háromszögek !
Lengyel Viktória véleménye:
Nekem sajnos idő hiányában nem sikerült egy nap alatt elolvasnom, de nagyon gyorsan elolvastam ezt is. Magával ragadó történet egy idős asszonyról. Tetszett, ahogy a múlttal és a jelennel bánt az írónő, egyáltalán nem okozott gondot eldönteni, hogy mikor hol járunk időben. Szép ívelt történet, remélem lesznek még hasonló történetek, mert biztos el fogom olvasni.
Szalai Adél véleménye:
Ismét rekord idő alatt olvastam el ezt a könyvét is, egyszerűen nem tudtam letenni, annyira kíváncsi voltam mi lesz a vége Hilda néni történetének. Nagyon szeretem a történeteit, amik akár igazak is lehettek, a történelmi beolvadásokat, az aprólékosan megírt régi idők visszaemlékezéseit. Terveim között szerepel, az összes könyve elolvasása, és ahogy néztem, most vagyok pont a felénél.
Gy.né T. Anikó véleménye:
Az angyalos ház
Könnyed történet, egy majdnem 100 éves néni visszaemlékezései, amit egy bölcsészhallgató fiatal lány lejegyez. Rajta keresztül megismerjük az első világháború előtti évek hangulatát, életmódját. Nagyon kedvelem ezt a korszakot, és a történész írónő regénye megint telitalálat.
Kolozsi Etelka véleménye:
A könyvkihívának köszönhetően kerültek fel Fábián Janka könyvei a listámra. Az Emma trilógia, a Lotti öröksége után nagyon vártam, az Angyalos ház történetét. Nem csalódtam :)
Az idős Hilda néni fiatal korának meghatározó fontos eseményeit meséli el újdonsült fiatal barátnőjének, Zsuzsának. Azzal a céllal, hogy a halála után, a kissé magának való lány könyvet írjon belőle.
És maga a story: Az angyalok (a négy barátnő), ugyanabban a bérházban lakik. Kedves fiatal urilányok, akik egy napon szokatlan dologra figyelnek fel. Elhatározták, kiderítik mi folyik a negyedik emeleti lakásban.Politikai összeesküvés, nőnek öltözött férfi, szerelem és ármány, megcsalás, tragédia, egy gyermek elvesztése, egy világhírű színész gyilkossága.....csupa-csupa izgalom.
Kolozsi Etelka véleménye:
A könyvkihívának köszönhetően kerültek fel Fábián Janka könyvei a listámra. Az Emma trilógia, a Lotti öröksége után nagyon vártam, az Angyalos ház történetét. Nem csalódtam :)
Az idős Hilda néni fiatal korának meghatározó fontos eseményeit meséli el újdonsült fiatal barátnőjének, Zsuzsának. Azzal a céllal, hogy a halála után, a kissé magának való lány könyvet írjon belőle.
És maga a story: Az angyalok (a négy barátnő), ugyanabban a bérházban lakik. Kedves fiatal urilányok, akik egy napon szokatlan dologra figyelnek fel. Elhatározták, kiderítik mi folyik a negyedik emeleti lakásban.Politikai összeesküvés, nőnek öltözött férfi, szerelem és ármány, megcsalás, tragédia, egy gyermek elvesztése, egy világhírű színész gyilkossága.....csupa-csupa izgalom.
Triszné Szabó Márta véleménye:
A Kihívás során annyi jót olvastam az írónő könyveiről, hogy felkeltette az érdeklődésemet. Egyszer ajándékba kaptam ezt a könyvét, de nem olvastam el, amit már nagyon sajnálok! Egyszerűen csodálatos a nyelvezete, a stílusa és maga a történet. A könyv annyira olvastatta magát, hogy nem tudtam letenni. Zseniálisan váltogatta a jelen kori eseményeket, és Hilda néni visszaemlékezéseit. Biztosan fogok még Fábián Jankától olvasni!
Molnár Henrietta véleménye:
Csodálatos történet, visszaröpitett az időben. Hilda néni elbeszélese alapján megelevenedett előttem a 20. század eleje történelmi eseményei. Az angyalos ház négyese egy politikai összeesküvés felderitésében vesz részt. Az izgalmakat tetézi a szerelmi szál bonyolultsága is, melynek sajnos negativ következményei lesznek. Sajnáltam Mancit meggondolatlan cselekedetéért úgyanúgy, mint Hildát az elvesztett gyermek és a csalódottság felett érzett fájdalmáért. Reménykedtem, hogy a Hilda által oly sokszor emlitett és szeretett Esztikének jobb sors jut, s a sok baj után ő szépiti majd meg az édesanyja napjait.
Varázslatos könyv egy erős, mégis törékeny nő életéről.
Dani Ilona véleménye:
Ez a könyv valóban elrepített bennünket egy évszázaddal messzebbre.Érdekes történet bontakozott ki az idős néni elbeszélése és visszaemlékezése során.Tetszett a fiatal tanár kitartása, lelkesedése, ami mindvégig magával ragadta az olvasót is.Megkapó volt a fiatal és az öreg találkozása, a szinte történelmi visszaemlékezés.
Mesterházi Zsuzsa véleménye:
A félreeső budai utcában álló romos házat, amely a homlokzatán lévő angyalszobrokról kapta a nevét le akarják bontani.A közelben lakók azonban civil mozgalmat indítanak a patinás épület megmentéséért. Az elszánt csapat vezetője Zsuzsa, a gimnáziumi magyartanár, akit személyes élmények fűznek az angyalos házhoz. Egyetemista korában ugyanis rendszeresen látogatta az egyik lakót, aki lediktálta neki az emlékeit.
Ezek a feljegyzések repítik vissza az olvasót azokba az évekbe, amikor az angyalos ház a fénykorát élte. Varázslatos könyv.Letehetetlen.
Berta Szilvia véleménye:
Magával ragadó, mint azt ahogy már Fábián Jankától megszoktuk. Bepillantást nyerhetünk a századelő Budai hétköznapjaiba, szokásaiba, értékrendjébe. Bár a történet kiszámítható, ettől még a regény letehetetlen. A legfőbb tanulság számomra, hogy jobban meg kellene becsülni az öregjeinket, hiszen élő történelem könyvek, akiktől úgy hallhatunk a közelmúlt eseményeiről, mint senki mástól.
Budai Zsuzsanna véleménye:
Kellemes olvasmány. Kiszámítható a cselekmény, de ez nem ront az értékéből. Érdekes egy nagyon idős ember által felidézett személyes emlékek alapján megismerni egy korabeli fiatal polgárlány és családjának történetét.
Botosné Verba Ágnes véleménye:
Igaz, hogy már olvastam egy Fábián Jankát, de az egy kisregény volt. Mivel nagyon népszerű író a ( könyvtár)olvasók körében, régi elhatározásom, hogy olvasok tőle. Nem bántam meg. Nagyon fordulatos. érdekes, jók a szereplők, elgondolkodtató a történet. Mindenkinek ajánlom.
Ladinszki-Kiss Nóra véleménye:
Mindig félve olvasok olyan írótól, akinek egy könyve nagyon tetszett, megvettem az összes többit, majd sokáig álltak a polcon - általában csalatkozom.
De nem Fábián Jankánál - ezeknek a könyveknek különleges hangulata van, egyelőre nem tudom senki máshoz hasonlítani a stílust. Imádom, hogy magyar szereplők, magyar néven és helyeken szerepelnek, a sztori maga mindig bájos, s a végére is marad egy csavar, vagy meglepetés. Mindenkinek ajánlom, talán a női lélekhez közelebb áll azért.
Zohar Csé véleménye:
Szinte az első mondattól az utolsóig fogva tartott Fábián Janka finom stílusa, egy olyan korról, amelyben az urak urak voltak, a hölgyek hölgyek, és mégis, hibáztak, éltek, szerettek, gyűlöltek, hazudtak, egyszóval éltek.
Lebilincselő írás, szívesen ott lettem volna az Angyalos házban.
kocsis gyöngyi véleménye:
nagyon tetszett. szeretem a történelmi regényeket, főleg amelyikben pontos leírást kapunk az akkori életkörülményekről,mindennapokról. ebben a regényben a xx. század első feléről, a boldog béke időkről tájékozódhatunk egy fiatal 16 éves lány szemén keresztül.minden van benne: szerelem, hazugság,gyilkosság csak happy end nem
Zaják Julianna véleménye:
Nem tudtam letenni, egy nap alatt kiolvastam! A regény végén hiányérzetem támadt, szívesen olvastam volna még! Szeretem az írónő regényeit, olvasmányos, nagyon jól érzékelteti a kor hangulatát. Olvasás közben filmszerűen peregtek az események, úgy éreztem, hogy én is részese vagyok a történetnek. Meglepő, szomorú, és közben kicsit mulatságos is a szerelmi „sokszög”. Életszerű az ebből kialakuló tragédiák sorozata. Nagyon tetszett a regény kerettörténete is, Zsuzsát és három kislányát, valamint a morgolódós Etelka nénit is szívembe zártam.
Gaál Ivett véleménye:
Az Adél és Aliz után ez volt a 2. könyv, amit Fábián Jankától olvastam. Nekem a történet egyszerre volt romantikus, izgalmas és szomorú. A könyv könnyen olvasható, és az írónőnek hála hihetetlenül bele tudja élni magát az ember, hiszen annyira jól el tudja velünk képzeltetni azt a korszakot, amikor a történet játszódik. Tetszik az is, hogy beleszőtt különféle történelmi szálakat, de ettől nem vált szárazzá a történet, sokkal inkább izgalmas volt.
vermes ráhel csenge véleménye:
Hilda néni története beleszippantott a századforduló és az első világháborús évek eseményeibe.
Zsuzsanna Volford véleménye:
A könyv egy visszaemlékezés melyben egy fiatal lány megírja egy idős barátnője történetét. A 201. század elejéről csöppenhetünk vissza a 20. század elejére. Az írónő elmeséli egy ház és benne egy lány, valamint annak kiterjedt családja történetét. Mindezek mellett hűen ábrázolja a 20. század történelmét, a mindennapi emberek életmódját, a kor divatját. Szerelmi szála szövevényes, drámai elemekkel tűzdelt, s a háttérben megbújik egy politikai összeesküvés is. Olvasás közben az ember rádöbben arra is, hogy az elérhetetlen nem csak addig érdekes, amíg elérhetetlen.