ADATLAP
Az arab
Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triólgia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.
Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!...
László Klaudia véleménye:
Ez tipikusan az a regény, ami bekúszik a bőröd alá, megbizserget és uralja minden gondolatodat. Átjárja a szíved, letaglóz, elbűvöl, magába szippant, és még az utolsó fejezet után sem ereszt.
Együtt remélsz, szeretsz, gyűlölsz a szereplőkkel és közben egyszerre mosolyogsz és sírsz velük.
Elképesztő részletességgel tárja elénk az Arab világot, a hagyományokat, a Kelet és Nyugat közötti kontrasztot.
Gamal egy bunkó volt a kezdetekben, és élvezet volt a fejezeteken keresztül nyomon követni a személyiségének minden apró mozzanatát, kinyilatkozását, változását. Mi mindenre képes a szerelem és a vallás…
Hol földbe tiportak a tettei, szavai, hol pedig nagyon szimpatizáltam vele… Kemény fickó, vérbeli muszlim, hatalmas szívvel. Egyedülálló karakter.
Csilla egy remek nő, tartással, bàjjal, nagyon várom már, hogy elolvashassam az ő szemszögéből nézve is a történetet.
Kohajda Katalin véleménye:
Alapvetően nem szoktam csak romantikus könyveket olvasni. De hát ha már megkaptam az egész sorozatot, kíváncsi voltam rá.
Egy sima romantikus könyvnél sokkal több, hiszen a két kultúra eltéréseit is bemutatja, valamint az arab gondolkodásba is betekintést nyújt. Sokkal több, mintha a lány szemszögéből néztük volna a történetet (bár az a kötet még olvasásra vár..), hiszen a lány kultúrájában nőttünk fel, sokkal egyszerűbb az ő szemszögéből látni, mint Gamaléból.
Nekem nem a szürke 50 árnyalatát juttatta eszembe, ahogy többeknek előttem is. A kulturális különbségek kibontakozását láttam benne.
Ildikó Szabó véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Érdekes látni az arab világot egy arab szemén keresztül, úgy gondolom, teljesen hitelesen mutatja be az írónő. Jó volt olvasni, alig bírtam letenni, mindig vártam, mikor folytathatom. Ahogy befejeztem, elkezdtem a következőt, Csilla szemszögén keresztül.
Katics Orsolya véleménye:
Imádtam és faltam minden egyes sorát, az elsőtől és az utolsóig! Fantasztikus részletességgel mutat be egy világot, ami bizony tényleg teljesen más, mint a miénk, viszont sosem unalmasak a hosszabb leírások sem, ahogy maga a történet is "tökéletes". A két főszereplő karakterétis nagyon szerettem, bár kifejezetten örültem annak a résznek, amikor Gamal ráébredt, vannak helyzetek amikor a pénzével semmit sem ér.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Igen, többször nekiindultam. Csak az eleje volt nehèz. Gamal kissè nagykèpű stìlusa nem volt nyerő . De màr örülök, hogy vègigolvastam. Sok informàciòt közöl az arab vallàsròl, az arab èletről, szokàsokròl. Az èrzelmeknek nem lehet parancsolni, mèg akkor sem, ha kèt teljesen különböző kultùràjù ember szereti egymàst. A vège szomorùra sikeredett. A pènz ès a szeretet azonban mindent megold. Kìvàncsi leszek Anna törtènetère is.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Ha nem ajánlották volna... Engem inkább megbotránkoztatott, nem markolt a szívembe. Egy kicsit szürke ötven árnyalata egy kis iszlámmal megfűszerezve, kevesebb testi inkább lelki kínzásokkal. Valamiért úgy éreztem az írónő halmozza a lelki terrort, gondolok itt Csilla családi hátterére. Szerintem a kevesebb több elve működhetett volna, azzal is elég sajnálatraméltó lett volna a főhősnő. A kapcsolatuk alá-fölé rendelő viszonyának persze jó alapot ad. Gamal számomra unszimpatikus az elejétől a végéig, nem javított rajta a "szerelem" és az "apaság", egy ilyen férfit a közelembe sem engednék és nem a vallása, vagy a kultúrája az ami taszít. Szó se róla, engem nagyon zavart, hogy az írónő úgy mutatta be a magyarokat, mint olyan embereket, akiknek semmi vagy nagyon enyhe fogalmuk nincs az iszlám vallásról és kultúráról. A másik: Budapest-Hype, igazán leruccanhattak volna vidékre, igazán.
Juhász Viktória véleménye:
Bár én előbb olvastam Csilla szemszögéből a történetet,de ez az élményből nem vett el semmit. Segített jobban megérteni Gamal világát,kiegészítette a másik könyvet. Nagyon tetszett a történet,izgalmas volt végig és nagyon örültem, hogy Annáról is ír,hogy mi lett vele. Sok mindent megtudtam a vallásról.
Horváth Alexandra véleménye:
Jaj, hát én imádtam! Mielőtt belekezdtem voltak fenntartásaim a könyvvel kapcsolatban, de aztán faltam a sorokat, és két nap alatt kivégeztem.
Lenyűgözött, ahogyan Borsa leírta az arab világot, az arab kultúrát, és hogy milyen hatással van erre a társadalomra, ha egy másik, nem azonos vallású ember belecsöppen az életükbe.
Borsa és ez a könyv is lenyűgöző!
Ruppl Anikó véleménye:
Érdekes volt számomra az arab világba belelátni egy arab herceg szemén át. megismerni kultúrájukat, vallási szokásaikat, hagyományaikat. Nem szokásom megkönnyezni egy-egy könyvet, de ennél kivételt tettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, s alig várom, hogy belekezdhessek Borsa Brown következő, Az arab szeretője c. könyvébe.
Ferenczik Adrienne véleménye:
Érdekes könyv, sokat meg lehet belőle tudni az iszlám világról, az arab kultúráról, gondolkodásmódról. Valójában ez az, ami tetszett ebben a regényben. Az a típusú olvasó vagyok, aki információkat is szívesebben szerez egy regényből, mint egy ismeretterjesztő könyvből.
Molnár Henrietta véleménye:
Ez a könyv egyszerűen letehetetlen volt. Rengeteg mindent megtudhattam az arab kultúráról, amely más megvilágitásba helyezte az arabok megitélését. Az arrogáns, lenéző Gamal nagy változáson megy keresztül a számára eddig ismeretlen érzés, a szerelem miatt, melyet Csilla testesit meg. Annyira abban reménykedtem, hogy a könyv befejezése happy end lesz, hogy sokkolt a végkimenetel. Nem szokásom megkönnyezni egy-egy könyvet, de ennél kivételt tettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, s alig várom, hogy belekezdhessek Borsa Brown következő, Az arab szeretője c. könyvébe.
Berberovicsné Hunyadi Krisztina véleménye:
Aktuális. Kicsit segít megismertetni egy olyan világot, amelytől félünk, nem megérteni, de megismerni. Az első harmadban sokszor bevillant a Szürke ötven árnyalata bizonyos jelenteknél, mondatoknál, de aztán olyan egyedivé lett a történet, hogy ezt gyorsan ki is vertem a fejemből. Magával ragadott, életszerű volt. Imádtam! És persze bőgtem a végén... De ki nem?
Kathi Melinda véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, végig olvastatta magát. Nagyon tetszett a stílus, valamint a sok kulturális info, amit az arab kultúráról lehet megtudni, mind előítélet nélkül. A csavar elég sokkoló volt a végén. Az események közben felmerült bennem a gondolat, és ez a végkifejlet, de csak mosolyogtam magamban, hogy ez úgy se történhet meg...Aztán mégis. Nagyon várom, hogy elkezdjem a második részét, bár így egy kicsit szomorúan fogok nekikezdeni.
Bujna Julia véleménye:
A történet izgalmas, magával ragadó, imádtam a szereplőket (Gamalt, Csillát, Bálintot), de ami Csillával történik... még mindig nem hiszem el. Kíváncsian várom Az Arab szeretőjét, de még kíváncsibb lennék Anna további életére.
Csiki Ibolya véleménye:
Hát igen! Kihagyhatatlan volt a maffia trilógia után és érdeklődve várom, hogy elolvashassam Csilla szemszögéből is a történetet. Öröm olvasni egy első helyezett könyvet amelyet magyar írónő irt, nagyon tetszett a nyelvezete, a történet fordulatai, a két világ találkozása és bár meglepő a végkifejlet is. Szórakoztat és magával ragad egyszerre úgy, hogy megszeretjük azt is amit előbb elítélendőnek véltünk. Gamal személyiségének fejlődése, az arab világ megismerése is sok újat nyújtott számomra mind kultúra, mind lélektani szempontból.
Véghné Tóth Hajnalka véleménye:
Nagyon tetszett ez a regény! Sokkal többet adott mint amire számítottam. Bemutatja az iszlám világot, és azt ahogy egy hithű muzulmán a szerelem hatására mégis képes szembe menni bizonyos szabályokkal. Nagyon tetszett, ahogy Gamal érzései hatására megváltozik. Megható, ahogy az iszlám szokásokkal ellentétben a fiával egy sorba helyezi a lányát, és mennyire szereti. Jó választás, érdemes elolvasni.
Székely Rita véleménye:
Nagyon tetszett, éjszakáig fent maradtam miatta, és ilyen már rég volt :)
Az elején bunkó és távolságtartó ember a végére megszelídül. Érdekes volt számomra az arab világba belelátni egy arab herceg szemén át. megismerni kultúrájukat, vallási szokásaikat, hagyományaikat.
Sándorné Paulina véleménye:
Hát ez valami fantasztikus történet volt. Az olvasás közben rengeteg érzelem futott át rajtam. Tetszett, hogy a történetben helyet kapott az iszlám bemutatása is, és az, hogy ez nem volt zavaró a számomra. Beleillett a történetbe. Gamal miatt néha kinyílt a bicska a zsebemben. Nem egy egyszerű pasas az biztos. Yasmin helyében nem tudnék élni, lenni. Elképzelhetetlen az a viselkedés, alázat, ahogy őt nevelték. Én nem tudnék annyi mindent eltűrni egy férfinak. Hát az biztos, hogy Csilla helyében sem lennék. Én ahhoz önzőbb vagyok annál, minthogy osztozkodjak egy férfin. Néha egyébként Csillát is felpofoztam volna, főleg akkor, mikor Gamal előtt rántott húst evett. Sajnáltam, hogy az lett a vége, ami lett. Azért viszont nagy piros pontot érdemel Gamal, amit Annával tett.
Köszönet a könyvért Borsa Brown!
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Most fejeztem be.Tetszett.Igaz Gamal az elején egy arrogáns,bunkó,s...fej,aki nagyon a bögyömben volt.Viszont mikor beleszeret Csillába szépen,fokozatosan kezd kicsit megváltozni akkor megkedveltem.Annak nem örültem,hogy nem happy and a vége.De hát sajnos az életben sem mindig boldog a befejezés.Az tetszett még nagyon a könyvben,hogy kicsit megismertet minket az arabok számunkra furcsa és maradi világával.