ADATLAP
Az elfek öröksége
Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben.....
Markó Júlia véleménye:
Összességében jó könyv volt, könnyű kis olvasmány. Kíváncsian várom a folytatást, bár remélem hogy ott valamivel jobban kibontakozik majd a történet. Tetszett a könyv, pár apróságot leszámítva. Például számomra kissé sokat ismételgették hogy Fay nincs megelégedve magával, vagy hogy Lee milyen gyönyörű. Azt hiszem ezt az első körülírásra is meg lehetett érteni, nem kellett volna minden fejezetben legalább 3-szor kihangsúlyozni. Ettől eltekintve kellemes szórakozást nyújtott.
Galambos Réta véleménye:
Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nem volt rossz egyáltalán, sorozat indítónak teljesen megteszi. Bár voltak olyan dolgok, amik nem tetszettek, összességében nem egy rossz könyv. Nekem a főhősnő viselkedése nem volt következetes, valamint nem tetszett benne ez a mérhetetlen önbizalomhiány. Miután megcsókolja a bizonyos férfi, ne legyen neki új információ, hogy bejön a férfinak, nem hiszem el, hogy ezen ennyire fenn kellett akadnia. Viszont tetszett, hogy elkezdett mozogni, és odafigyelni magára, hogy már nem akart lúzer lenni. Az is szimpatikus volt, hogy nem egy szupermodell, viszont szerintem túlontúl is hangsúlyozva lett, és túl sokszor lett megemlítve, tudjuk, hogy van mit rajta fogni, nem kell két mondatonként rávilágítani. Lee karaktere nagyon szimpatikus volt nekem, bár, az első két oldalon más képet mutatott magáról, mint utána, kíváncsi leszek, hogy melyik az igazi, remélem a második :) Cirianban nem tudok megbízni, még mielőtt Karl mondta róla, amit, már azelőtt sem volt szimpatikus. Aki viszont kifejezettem unszimpatikus volt, az Felicity egész családja, de különösen az anyja. Hogy viselkedhet így egy anya lányával? Hogy mondhatja neki, hogy semmire se viszi az életben? És nem is dühből, hanem halál komolyan, és három gyereket is szült… ez nekem nagyon felkavaró volt. Kíváncsi vagyok a történet folytatására, bár ez a függővég annyira nem izgatta fel a kis lelki világomat, hogy ne tudnék a folytatás nélkül élni, de biztos el fogom olvasni a további köteteket, miután megjelenik.
Békés Nikolett véleménye:
Sok rossz véleményt olvastam a regényről. Valóban vannak benne hibák. Olvasás közben többször félre kellett tennem annyira idegesített a főszereplő viselkedése, gondolatai. Értem, hogy egy borzalmasan önkényes és kihasználó családban nevelkedett, ezért nagyon kevés az önbizalma, de helyenként már túlzónak éreztem. Ellenben a főszereplő páros szócsatái tetszettek, és mikor befejeztem mégis úgy éreztem, a hibái ellenére elfogom olvasni a folytatását is.