ADATLAP
Az elit
A palotába 35 lány érkezett. Csak hatan maradtak.

A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el.
Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak - s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani...

"Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." - Publishers Weekly...
Blue Violet véleménye:
Őszintén szólva engem annyira bosszantott ez az állandó vívódás a kialakult szerelmi háromszög kapcsán, hogy több ponton is majdnem abbahagytam az olvasást. De végül nem tettem, inkább pár óra alatt "kivégeztem" a kötetet. Megyek is és folytatom a következővel :)
Áman Réka véleménye:
Nagyon tetszett a második rész is. Nem mindig tudtam egyetérteni Maxon döntéseivel vagy cselekedeteivel, de örültem, hogy kicsit nagyobb betekintést nyerhettünk az életébe.
Kicsit zavart America őrlődése Maxon és Aspen között, valamilyen szinten megértem, azonban néhol kicsit már soknak tartottam a döntésképtelenséget. Megértem, hogy az is a szeme előtt lebeg, hogy mi lesz, ha a korona is az övé lesz, hiszen az Maxonnal együtt jár, de ha igazán akarja Maxont, ezt is elfogadja, és képes lesz végigcsinálni… Kíváncsian várom a folytatást!
Koller Alexa véleménye:
Mint már az első részénél is írtam, letehetetlen és alig telt el 1 hét mind az öt részt elolvastam. Ebben a részben már csak hatan maradnak bent és America még mindig köztük van. Izgalmas hogyan alakul tovább a szerelmük Maxonnal, és hogy milyen próbatételek várnak még rájuk, már azért is olvastatja magát, mert alig várja az olvasó, hogy végre beteljesedjen a szerelmük és végre America királynő legyen. Azt csak garantálni tudom, hogy aki elkezdi az elsőt olvasni, nem fogja tudni lerakni és abbahagyni. Imádtam! :)
Lajos Aliz véleménye:
Ez a könyv is olvastatja magát. Szerintem másfél hét alatt kiolvastam az egész sorozatot, úgyhogy ajánlom mindenkinek. Az egy kicsit sok nekem, hogy ha találkozik az egyik fiúval, akkor vele akar lenni, de mikor a másikkal találkozik akkor azzal....
Várnai Laura véleménye:
Szegény elit, egy középső gyerek. Őszintén szólva, nem tudom pontosan, mit történt ebben a könyveb és mi a harmadikban, de megpróbálok visszaemlékezni.
America végre egy olyan főszereplőnő, akitől nem mászok falra. Bár itt is megvan az a bizonyos szerelmi háromszög, mégsem zavar különösebb kép, pedig aztán rendesen cikázik a két srác között a vörös kis leányzó.
Csomai Borbála véleménye:
Folytatódik America, Maxon, Aspen és a palota többi tagjának élete. Örültem, hogy a herceg életét sokkal jobban megismerjük, belelátunk rengeteg titokba, valamint a főhősök szerelme is sokkal jobban elmélyül. A második rész drámaisága rendkívül meghaladja az előzőt. Annyira izgalmas és fordulatos, hogy akár egy nap alatt a végére lehet érni.
Németi Gréta véleménye:
Úúú nekem nagyon tetszett,még jobban mint az első része.
Tele volt izgalommal,bár én rohadtul nem Aspent választanám,hanem Maxont.
Amikor Marlee-t megbotozták vagy mi,akkor nagyon megsajnáltam szegényt.Amikor Celeste-vel csókolózott Maxon...fhuu akkor nagyon ideges lettem:c
Legszívesebben odamentem volna,és felpofoztam volna Celeste-t.
Ami azt illeti nagyon várom a következő részét,meg a többit:D
Nagy Zsófia véleménye:
Elsosorban az egesz Parvalasztot a gyonyoru boritok miatt kezdtem el olvasni. Az elit szamomra egy nagyon jo konyv volt, izgalmas, es szet vetett az ideg kozben, mert semmit sem lehetett tudni a vegeredmenyrol, meg apro jelek sem voltak.. :( Celeste-et kifejezetten utaltam eddig is, es biztos lehetek abban, hogy vegig utalni fogom.. :(
Szabó Barbara véleménye:
Az első kötethez hasonlóan elragadó, bájos kis történet.. Bár nagyon szeretem a gondolkodtatós olvasmányokat továbbra is élvezem hogy nem kell gondolkodni azon, hogy mi fog történni, mindig adódik egy újabb csavar, amire az ember már számít...sokszor pigmalion effektusként be is jön... Már az első részben sem volt szimpatikus számomra Aspen személye... ez továbbra sem változott... A kedvenc részem az volt, amikor az öt lönyt két csapatra osztották és egy-egy fogadás megszervezésével bízták meg őket... Nagyon jó a beleélő képességem... szeretem a kihívásokat, bármi legyen is az! Bármilyen kisstílű is a történet azért várom hogy hozzáfoghassak a következő rész olvasásának!
Viki Madarász véleménye:
Nekem tetszett. Izgalmasabb volt, mint az első rész. Sajnos America is belesett abba a hibába, mint a főhősnők többsége: nyafog a szerelmi háromszög miatt. A királyon nem kicsit lepődtem meg, és Natalie... úgy sajnálom szegényt. :( És Aspent még mindig utálom. Hogy lehet valaki ilyen ...?? Amúgy fogalmam sincs, miért nem bírom, egyszerűen nem szimpi. Marlee-nak örültem, amiért boldog, szerintem teljesen megérte, hogy nem hagyta magát belekényszeríteni valamibe, amit nem akar. Maxon ugyanolyan kedves, viszont pár résznél meglepődtem vele kapcsolatban.
véleménye:
Korábban olvastam az első részét, mivel annak nagyon nem lett vége, ezt is szerettem volna elolvasni. Most végre sikerült is. Nagyon izgalmas volt, sokkal jobban lekötött, mint az első rész. Nagyon jó volt, hogy "betört" a palotába a külvilág, igazándiból az végig jobban érdekelt, mint a szerelmi szál. Sajnos még itt sincs vége... (hajrá a 3. részhez)
Ombodi Krisztina véleménye:
Engem az első része magával ragadott és a végén úgy éreztem muszáj elolvasnom a második részt, mivel az első vége lezáratlan maradt. Viszont olvasás közben nem fogott meg annyira mint az első. Valahogy nem volt annyira izgalmas és annyira tartalmas sem. Ami határozottan nem tetszik, hogy America állandóan döntésképtelen és ez már egyenesen idegesítő számomra. Ellenben ami pedig nagyon tetszik ebben a könyvben, hogy az írója úgy tudta leírni, hogy nagyon könnyű magunkat bárki helyébe képzelni.
Pencz Bernadett véleménye:
Igazából csak az első részt akartam elolvasni, aztán muszáj volt ezt is. Egyrészt mert az elsőnek igazából nem lett vége, másrészt meg nagyon érdekel, hogy mi is lesz a Párválasztó vége.
Azt sem gondoltam, hogy ez a könyv lesz a 'ríkatós', de valahogy ezen többször is elérzékenyültem, rendesen.

Itt már éleződik a helyzet és a versengő nők tényleg mindenre képesek, de drukkolok America-nak, nagyon fiatal szerintem ekkora döntéshez-érzéshez (?)...
véleménye:
A Párválasztó kifogásolhatatlan folytatása, ami szintén fordulatos, meglepő eseményeket tartalmazott. Én mindvégig America párti voltam, tehát ugyanúgy utáltam én is Celestét, ahogyan ő, ugyanúgy szerettem Maxont, mint ő. Nagyon szívesen végigcsinálnám azt a palotában, amit ő. Bár valószínűleg a jövőben nem lesz ilyen.
Homlok Renáta véleménye:
Az első könyv talán valamivel jobban tetszett. Ez sem volt rossz. Olyan egyszer el lehet olvasni könyv. Lazán, olvasmányosan van írva. Gyakorlatilag 2 nap alatt el lehet olvasni.
Sok mindenre fény derül. Gondolok itt arra, hogy Marlee miért is nem szerelmes a jóképű hercegbe, Maxon és az apja viszonyára (ez amúgy számomra egy töréspont, persze azért néha sejteni lehet a király nem feltétlen pozitív figura, de ez azért egy kicsit durva volt, nem is igazán értem, hogy miért kell bele. Talán majd így később Maxon jobban a nép mellé áll??? Biztos valami ilyesmi lesz.).
Bebizonyosodik, hogy Maxon tényleg nagylelkű, ahogy Marlee-kal bánt, az kedves volt tőle, még annak ellenére is, hogy a mi értékrendünk szerint ezt nehéz megérteni.
Amúgy én kezdetektől ennek a lovagnak szurkolok. Americia még mindig a két pasi között őrlődik. Néha már-már kiköt az egyik mellett, aztán megint történik valami cuki a másikkal, és ismét bizonytalan. Értem én, hogy Aspen az első szerelme, és nehéz az elszakadás, Maxon meg mégiscsak herceg, és a döntései nem tetszhetnek mindig mindenkinek, de hát ilyen a vezetők sorsa. Döntéseik nem tetszhetnek mindig mindenkinek.
Egyszer valahol olvastam valami olyasmit, hogy ha szerelmi háromszögbe keveredik az ember, akkor a másodikat kell választani, mert akkor ez azt jelenti, hogy az elsőt nem szerette eléggé. Ebben lehet, hogy valahol van valami.
A könyv végére megszületni látszik America döntése. De lehet, hogy már túl késő? Vajon, hogy fog újra Maxon bizalmába férkőzni? Mert, hogy oda fog az szinte biztos. 
Osztroluczki Anett véleménye:
Szerintem ez a 2. rész már egy kicsit túl lett erőltetve. Nagyon szenvedtemmár a vége felé, idegesített, hogy ennyire nem tudott dönteni Mer. Ettől függetlenül volt benne valami, ami miatt nem tettem le. És ez tetszett. Azért örülök, hogy elolvashattam.
Kelemen Alíz véleménye:
A párválasztó trilógia második része, akárcsak az első, varázslatos hangulatba ejtett. America határozott, céltudatos, de visszafogott jellemében teljesen magamra leltem és annyira tudtam azonosulni vele, mint még talán egyetlen főszereplővel sem más könyvekben. Egyszerűen köszönöm Kiera Cass-nak, hogy megírta ezt a könyvet, mert Americát szinte már a barátnőmnek tekintettem, habár sajnos igazából nem létezik. Egyértelműen jelentem ki, hogy A párválasztó trilógia a kedvenc trilógiám!
Cselle Gabi véleménye:
Szerintem a trilógiáknál mindig a második könyv az, ami kicsit kevésbé jó, mint a másik kettő. Ez volt a helyzet ennél a sorozatnál is. Az első könyv izgalma és a belerázódás a világába már önmagában sokat adott magához a történethez. Az elit kicsit laposabb volt és kicsit túl sok volt benne a szenvedés és rágódás, de tetszett annyira, hogy el akarjam olvasni a harmadik kötetet is.
Varga Orsolya véleménye:
Az elso kotet utan, ez a konyv csalodas volt. Erezhetoen huzta a tortenet az irono, bizonyara, hogy kijojjon egz trilogia. Hat most a kevesebb tobb lett volna. Eleg szerencsetlen szinben abrazolta Americat, aki csak kinlodik azon, hogy ezt szeretem, nem azt, inkabb megis a masikat... A 3. kotet ismet tetszett, de ez jobb konyv lett volna 100 oldallal rovidebben :)
Szabó Dóra Éva véleménye:
Egy csodálatos történet, aminek már az első könyvét is imádtam. A folytatásban se csalódtam. Az írónő mindig talál olyan fordulatokat, amelyekkel izgalmassá tudja tenni a történeteket. A végén már egyszerűen a szívinfarktus határán voltam, de szerencsére minden probléma megoldódott.
Anikó Csernus véleménye:
Pontosan azt kaptam a második résztől, amelyet egy folytatástól vártam: szép lassan tárja fel a múltat, a lázadók életét, a "verseny" nehézségét. Nem igazán éreztem, hogy ez egy szerelmi háromszög, mert az első szerelme inkább egy akaratos, megfelelő időben megjelenő szereplőnek tűnt, mintsem valódi ellenfélnek. Ettől függetlenül nagyon várom a többi részt is, neki is kezdek azonnal.
Szatmári Krisztina véleménye:
Kevesebb mint egy nap alatt a végére értem és még csak észre sem vettem. Csak úgy repültek az oldalak és faltam minden szavát America és Maxon történetének. Néha sírtam, néha nevettem, de egyértelműen érezhetőbb volt a könyv feszültebb hangulata az első részhez képest. Egyre nagyobb lesz a tét a történet előrehaladtával és a könyv hangulata is ennek megfelelően válik egyre kiélezettebbé. Noha egy-két momentum előre sejthető volt, mégis fordulatosnak írnám le a történetet. Valóságosnak hat benne sok minden, és átérezheti az olvasó a szituációk komolyságát. Valamint magáénak érezheti azt a lélegzetelállítóan gyönyörű ruhát, a könyv végén Americán. ;) Imádtam!
Horváthné Bellai Katalin véleménye:
Maxon és America "kapcsolata" egyre érdekesebben alakul, így, hogy végre kevesebben maradtak. Sok mindent megtudunk az ország felépítéséről, hogy ki melyik oldalon áll.... Már nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részére. Remélem két főhősünk egymásra talál. Csak ajánlani tudom a trilógiát az első két könyv alapján.
Horváth Zsófia véleménye:
Fantasztikus könyv. Teljesen rabul ejtett, akárcsak az előző kötet, egy nap alatt befaltam az egészet. Nagyon tetszik az írónő stílusa, és az, hogy mennyire meg tudja ragadni az olvasó érzéseit. Az egész kötet alatt egyszer kedveltem Maxont, máskor kevésbé és Aspennel is ugyanez a helyzet. Americával az előző kötetben viszont jobban tudtam azonosulni, ebben a részben eléggé bizonytalan volt, és szerintem sokszor rossz döntést hozott. Ettől függetlenül nagyon tetszett, rögtön kezdem is a következő részt.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Az első kötet után szerencsémre azonnal neki tudtam esni és fel is faltam azonnal. America ebben a kötetben számomra idegen, folyton elkezd és lezár dolgokat, majd újrakezdi, egyszerűen döntésképtelen, nem erős és nem határozott. Maxon iránt érzett kezdeti szimpátiám is elhalt, majd újraéledt a kötet végére. Az író zseniálisan játszik az olvasó érzéseivel, tényleg elidegeníti majd újra szerethetővé teszi karaktereit. Zseniális. A történet gyorsan pereg, de most az Elit tagjainak feladatai, cselekedetei és érzelmei is felszínre törnek, nem csak America "szerepel". Szerethető könyv.
Zsálek Zsófi véleménye:
Letehetetlen volt számomra!! Annyira vártam már hogy megjelenjen, pedig elég nehézkesen álltam hozzá az első kötethez..mindig, amikor felmentem gabo.hu-ra könyvet keresni, találkozta vele de úgy voltam vele, hogy "áá majd egyszer most XY-t fogom olvasni" Aztán megkaptam karácsonyra és hát akkor már ne szégyenkezzen a polcomon szűz könyvként, elolvastam...és elszállt az agyam!!! Később kölcsönadtam egy barátnőnek, úgyhogy most együtt várjuk epekedve a következő részt...
Eszter Bako véleménye:
Az első kötet elolvasása után, nagyon kíváncsi voltam a folytatásra. Bár már a legelejétől úgy tekintettem a trilógiára, mint egy mesére, amiben elmerülhetek és édesen fantáziálhatok egy nem létező vilagról, mégis ez a rész nagyonis bizonyiték volt arra, hogy milyért szeretek ifjusági regényeket olvasni, hisz nem csak egy tökéletes szerelmi történetről szól, hanem problémákat, konfliktusokat és vivódásokat mutat be, ezáltal emberibbé téve a történetet.
Simkó Bianka véleménye:
Az első után nem tudtam várni ennek a könyvnek az elolvasásával, este nem aludtam és már felkeltem 5-kor hogy elkezdhessem iskola előtt. Az első ugyan nem függővéges volt, de akkor is imádtam! Imádtam a Maxonos pillanatokat, Aspent is bírtam, de maximum jó testvérnek tudnám be. Az pedig ahogy America viselkedik egyszerre tetszik, és néha fojtogat. de 5/5 pontos az biztos!
Bákai Lucia véleménye:
Nekem nagyon tetszett jobban mint az első rész, nem tudtam letenni.Megnyugtat hogy van még vissza 1 rész és egy "különkiadás(?)" . Imádom America személyiségét , és hogy ingadozik a két pasi között. ötletem sincs mi lesz a végkifejlet, Aspen eléggé belerondít az egyértelmű befejezésbe, így bizonytalanak az olvasók. Imádom a szobalányokat. Aki az első rész után bizonytalan hogy folytassa e egyértelműen tudom ajánlani.Sokkal több az izgalom benne, és egyáltalán nem hosszú, átlag vastagságú könyv 350 oldal kb, akinek soknak tűnik azt megnyugtatom hogy a betűméret kiegyenlíti ezt a hosszt.