ADATLAP
Az idő ura
Amióta az ember elkezdte mérni az időt, az élet egyszerű öröme odalett. Mindez az Idő Atyja, Dor lelkén szárad. Meg is kapta érte méltó büntetését: egy barlang falai között kell hallgatnia az emberiség szüntelen zokszavát. Az emberek egyetlen dolgot akarnak mindennél jobban: időt.
Amikor az Idő Ura már feladja a reményt és lélekben megtörik, felvillan előtte a szabadulás lehetősége. Ehhez annyit kell tennie, hogy teljesíti a rá kiszabott küldetést, és megtanítja két embernek, mit is jelent az idő valójában.
Dor visszatér a Földre, az állandó időhiányban szenvedő emberek közé, és megkezdi utazását két lélek - egy reménytelenül szerelmes tizenéves lány és egy örök életre vágyó rákbeteg milliomos oldalán. Ahhoz, hogy Dor sorsa beteljesedhessék, meg kell változtatnia az életüket.
A szívhez szóló, izgalmas regény arra készteti az olvasót, hogy maga is eltöprengjen, mit is jelent számára az idő, és talán át is értelmezze mindazt, amit eddig gondolt róla....
Feraji Anikó véleménye:
Részletekben olvastam ezt a könyvet ahogy éppen volt időm utazások alatt és nem voltam elragadtatva tőle. Aztán a végére fordult a kocka és tényleg könnyeket fakasztott. Ezért érdemes elolvasni. Van pár olyan nagyon ütős mondat a lehető legjobb helyen elhintve a történetben ami aztán nagy és egyszerű igazsággá áll össze. Nagyon okos volt a két fő szálat egy tizenéves és egy haldokló öregemberre megírni. Szép könyv, ajánlom.
Muzslai Krisztina véleménye:
A könyvtárban kötelező irodalmat vadászva láttam meg magányosan heverve az egyik polcon. Tetszett a borítója és mivel filozófián épp az idő is szóba került gondoltam elolvasom ebben a kategóriában. Kicsit gyerekesnek tartottam az írásmódját, hiszen ifjúsági irodalom, de nagyon érdekes témákkal foglalkozott, amikre akkor épp szükségem volt. És egyet is értek a történettel, jó a tanulsága, tudom ajánlani ezt a könyvet :)