ADATLAP
Az igazi
A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet.
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért.
"Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.
Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."...
Zuzan Éva véleménye:
America és Maxon végre-valahára révbe érnek. Amit csak lehet azt, eltoltak, de végül csak sikerült nekik. Üröm az örömben, hogy a király és királyné halott, de így Maxon kijavíthatja apja hibáit.
Koller Alexa véleménye:
Végre elérkezünk ahhoz a részhez amiben America és Maxon összeházasodnak, de ez is természetesen a könyv végén lesz. Addig még rengeteg minden történik és az utolsó napon amikor Maxon kiválasztja Americát és közli, hogy őt fogja feleségül venni bonyodalmak történnek és majdnem nem lesz semmi a házasságból. De nem akarom előre elmesélni a történetet, ismételten csak mondani tudom, hogy ajánlom mindenkinek, és garantált, hogy aki az első részt elkezdi az eljut idáig és nem is olyan sok időre rá, hogy elkezdte a Párválasztót. :)
Várnai Laura véleménye:
Jól kidolgozott háttértörténet. Lányos, de közben akció dús is. Tele van szép ruhákkal és vérrel, szerelemmel és tragédiával. Szép lezárása a trilógiának. America nevével egy darabig nem tudtam megbarátkozni, de a személyisége miatt erről hamar megfeledkeztem. Ő egy talpraesett lány és remek uralkodó lesz belőle. Tehetséges, nem nyafog, jó kis olvasmány volt.
Ajánlom mindenkinek. Ne féljetek, nem egy csöpögős csajos történet.
Csomai Borbála véleménye:
Méltó bejezést ad a trilógiának Kiera Cass. Az izgalom egészen az utolsó fejezet utolsó sorág tart. Bár néhány szeretett szereplőt elveszítünk, a többiek mind megkapják a megérdemelt boldogságot. Bár eleinte úgy gondoltam, hogy nem kezdem el a sorozat folytatását mégis nagyon kíváncsi vagyok Maxon és America közös jövőjére. Az egyetlen dolog ami elszomorított, az Celeste halála, pedig ebben a kötetben még őt is sikerült megszerettetnie velünk az írónőnek.
Balogh Viktória véleménye:
Tetszett.
Amikor már nagy a feszültség, mert már csak 3-man vannak a Párválasztóban. Mer már nem biztos abban, hogy Maxon őt választja, kisz Kris-sel is eléggé "jóban" lesznek. Az emberek megkedvelik Americát, tehát az emberek szerint jó királyné válna belőle. Mer-t Maxon édesapja nem kedveli, már addig fajul a helyzet , hogy abba akarja hagyatni a párválasztót. (SIKERTELENÜL) A végén persze, hogy "happy end"-del zárul, már az elején mindenki sejthette de az írónő ügyesen váratlan dolgokkal végigvezeti a történetet.
Takács Eszter véleménye:
Nagyon-nagyon tetszett a trilógia lezárása, izgalmas volt olvasni a lázadók támadásakor íródott részt. Nekem összességébe véve nagyon tetszett a történet, örültem a happy end-nek, és annak is, hogy ki-ki a végére megtalálta a párját. Volt egy-két mozzanat, amikor a meglepetéstől a szám tátva maradt, de ez így volt jó. :) Csak ajánlani tudom!
Szabó Barbara véleménye:
Folytatódott a Nagy Ő sorozat... Már már hosszúra nyújtva a várakozást, és mindig pont akkor jött közbe valami amikor már végre megnyugodni látszottak a kedélyek! Gyorsan olvasható, érthető nem kell gondolkodni, könnyed nyári olvasmány is lehet... Ajánlom mindenkinek aki szereti a romantikus lányregényeket.
Nagy Zsófia véleménye:
A harom konyv kozul ennek tetszett legjobban a boritoja, annyira gyonyoru :) A tortenet izgalmas volt, viszont Maxont nem is kicsit megutaltatta velem.. Nagyon beleeltem magam America helyzetebe, gyakran azon kaptam magam, hogy megsertodtem a hercegre :( a befejezese nekem nagyon tragikus volt, lehetett volna egy szebb vegkifejlet is
véleménye:
A második rész olyan izgalmas volt, hogy miután elolvastam azt, rögtön elkezdtem ezt. Ez is nagyon jó volt, alig tudtam letenni. Azt gondoltam már korábban is, hogy ha Celeste kicsit megnyílik, szimpatikus lesz, ez így is lett. Ezért aztán különösen sajnálom, ami vele történt. A királyt is sajnálom, nem azért, mert szimpatikus volt, hanem azért, mert szívesen olvastam volna arról a "harcról", ami közte és a fia között zajlott volna. A vége a történetnek kifejezetten sablonos lett, de az egész történetet ez nem rontja el.
Ombodi Krisztina véleménye:
Nagyon nagyon imádtam olvasni ezt a részét is. Annyi izgalom volt benne, hogy lehetetlen volt abbahagyni az olvasását. A Párválasztó sorozatnál végig azt éreztem, hogy valamilyen szinten kiszámítható, de ennél a résznél ez egyáltalán nem így volt. Elkezdtem nagyon nagyon drukkolni Maxonnak, de azt sem szerettem volna, hogy Aspen távol kerüljön Americától. A vége egyszerűen fantasztikusan sikerült. Ahogy lelkileg fel tudott kavarni a könyv, az valami hihetetlen. De összeségében imádtam :)
Pencz Bernadett véleménye:
Muszáj volt a teljes sorozatot elolvasnom. :)
Ez a rész nagyon izgalmas volt, sokszor felszisszentem egy-egy elnapolt beszélgetés miatt. Jó volt látni, ahogy a karakterek beértek és egymásra találtak.
Aspent nagyon megszerettem a tartásával és szenvedélyességével, Maxont pedig a lelkével és a hihetetlen belső erejével.

Egy kérdés maradt csak bennem, hogy vajon amikor ott volt a rendezvényen a két lány, ha akkor nem történik meg a támadás vajon mi következett volna...? :)
Homlok Renáta véleménye:
Vártam is meg már nem is.
Valahogy nem volt annyira bonyolult, simán ki lehetett találni, hogy America kit fog választani. Mondjuk ez az én számomra az elejétől nem volt kérdés.
Ebben a könyvben sok ember meghal. Sok úgymond főszereplő.  :( Nem mindegyikkel értettem egyet.
Nagyon sajnáltam, hogy Celestet. Nem is igazából értettem, hogy miért kellett megölni őt. Az elején nyilván nagyon unszimpatikus, de végére, a megváltozott Celeste lett az egyik kedvencem.

Krisszt, hpgy nem kapta meg álmai hercegét, valahogy nem sajnáltam. Szegényke nem nőtt annyira a szívemhez, még valahogy azon sem lepődtem meg, hogy a felkelők közé tartozik.

Örülök neki, hogy az írónő Aspent sem hagyta szerelem nélkül. Így legalább a végén öröm, boldogság van.
Anne is sajnáltam, de nyilván a későbbiek szempontjából, ezt így egyszerűbb volt kezelni, nem kellett magyarázkodni. Anne szereti Aspent, Aspen Lucyt. Lucy Aspent, Gond így megoldva.

Maxon szülei is meghalnak. Az apját nem, csak az anyját sajnálom. Az első még érhető is, így szabad az út Maxon előbb. Uralkodhat. Így valószínű a lázadások is abba maradnak majd. Maxon eltörli a kasztrendszert, és ahogy a mesékben meg van írva, ő lesz a nép kedvence, csodaszép feleségével az oldalán. Sajnálom, hogy a 4. részét már nem tudom bezsúfolni a könyv kihívásba, de ettől független szerintem még az idén el fogom olvasni.  Csak 2 nap az egész. :)
Osztroluczki Anett véleménye:
Az első kötet imádtam, a másodikban csalódtam, és ez a 3. szintén elvarázsolt. Végre többnyire minden alkalomban volt már elhatározása, és valahogy mxon szerepét is sokkal jobban megszerettem, igaz végig Aspen és Maxon harcában az utóbbinak szurkoltam, valahogy mégis ebben a kötetben őis megváltozott. Imádtam! :)
Kelemen Alíz véleménye:
Csodálatos! Imádom ezt a könyvet és az egész könyvsorozatot! Eddigi tapasztalataim alapján azt mondtam, minden könyvben vannak unalmasabb részek, még a legjobb könyvekben is. Miután elolvastam a Párválasztó-sorozatot, egyből megcáfoltam az állításomat! Ezek a könyvek LETEHETETLENEK! Minden mondata izgalmas! Azt is nagyon szeretem benne, hogy teljesen kiszámíthatatlan az egész és még az utolsó oldalak olvasása alatt is voltak bennem kételyek a befejezést illetően! Én mindenkinek, de tényleg mindenkinek ajánlom, mert fantasztikus!
Cselle Gabi véleménye:
Egy trilógia befejező része. Igazándiból nem okozott csalódást, de azt hiszem már az első találkozáskor tudni lehetett a végkifejletet. Nem hiszem, hogy ez akkora baj, hiszen még Shakespeare Rómeó és Júliájában is megtudjuk a mű legelején a tragédia forrását és magát a tragédiát is.
Kemsei Zsófia véleménye:
Erre a könyvre nincsenek szavak. Borzongató, romantikus, szenvedélyes és még sorolhatnám a jelzőket mert nincs egyse ami teljes egészében magába foglalná a történet hangulatát, stílusát. A sorozat elején kedveltem Kriss-t, de a versengési mániája és az hogy megszerezze Maxont egy kicsit elviselhetetlenné tette. Celeste viszont egy olyan karakter lett aki megkedveltem, pedig először esély sem láttam rá. Nagyon sajnáltam amikor lelőtték a támádásban. Amberly királyné nagyon jólelkű asszony volt és néha nem értettem hogy hogy a fenében kötött ki Clarckson király mellett. Na mindegy ez lényegtelen. Összességében nagyon tetszett a sorozat, de lehet hogy nem is folytatom tovább a kicsi Eadlyn történetével mert elég rosszakat hallottam róla. Végül pedig köszönöm az írónőnek és a fordítónak ezt a varázslatos regényt. Puszi mindkettőnek. :)
Szabó Dóra Éva véleménye:
Az írónő olyan fordulatokat tartogatott még a könyv sorozat végén, amit nem is vártam. A végén sírtam, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy így ér véget a történet és ekkor az írónőnek sikerült pozitívra fordítani a történetet és a prológusban már újra nevethettem...
Anikó Csernus véleménye:
Nem volt meglepő a befejezés, hiszen ez már a harmadik kötete a sorozatnak, azonban többet vártam az ország helyzetéről. A harmadik könyv végére már unalmas volt, hogy a főszereplő semmi magabiztosságot nem szedett magára, végig úgy viselkedett, hogy vele ezek az események csak megtörténnek. Lehet, csak belefáradtam a tündérmesébe, de az ilyen típusú történeteknél már többet várok a külső világ ismertetéséről és nem csak a szerelmi szál ismertetéséről. Azért pár hónap múlva lehet, hogy elolvasom a legújabb részt is...
Horváthné Bellai Katalin véleménye:
No a végére értem a trilógiának. Nagyon tetszett mindhárom rész. Jó a vége....A herceg és America végre egymásra találnak, Nem egészen úgy lett vége, ahogyan számítottam rá. Sajnálom, hogy egy-két szereplő meghalt az utolsó "harcokban". Viszont az jól jött, hogy a király igen. Így Maxon került a trónra és ez sok lehetőséget vetett fel...
Horváth Zsófia véleménye:
Lélegzetelállító könyv, csak úgy faltam az oldalakat. Imádtam az egész trilógiát, ezt a részt is. Ez a könyv valamivel komolyabb, mint az előző kettő, ebben America és Maxon is komoly próbatételen megy át,mert elveszítik szeretteiket. Ebben a részben America végre tisztázza az érzéseit, ezért jobban tetszett, mint az előző kötet. Gyönyörű sorozat, teljesen elbűvölt.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Olyan hirtelen lett vége, hogy csak néztem, olvasgattam volna még egy ideig, és ennyi vége van. :( Reménykedem a folytatásban, hiszen épp csak megszerettem a főhőst minden apróbb hibájával együtt. Pont ezért éreztem egy kis összecsapottságot a történet végén. Van benne történés rendesen, de sok a lezáratlan szál. Köszönöm Kiera Cass a vidám és izgalmas órákat amiket a könyveiddel tölthettem, a sok somolygást, csak így tovább!
Bakos Dominika véleménye:
Rengetegszer estem kétségbe a könyv alatt! Egyszerűen nagyon izgalmas! Sokkoló részek vannak benne! Főleg mikor úgy hiszed hogy Amerika tényleg elvesztette Maxont! Szerencsére happy End és nagyon kíváncsi vagyok az Örökös c. Könyvre is :) Imádtam az összes részét és sajnálom hogy vége lett :( Azt hiszem lett még egy kedvenc íróm :)
Eszter Bako véleménye:
Ahogy az elejétől tudtam, a legvége csodalatos volt, de ahogyan eljutottunk odáig az nagyon izgalmas és fordulatos, minden képzeletet felülmul. És annak ellenére hogy hercegnős és mesés, van egy igenis valós vonala is. Nagyon megkedveltem :)
Zsálek Zsófi véleménye:
Őszintén szólva, számítottam a végkifejletre America történetében, de a teljes egész összkép teljesen lesokkolt... és a sok veszteség ellenére örülök, hogy Aspen is túlélte és emellett még új szerelmet is talált, America és Maxon esküvője pedig....hűha. Nem igazán tudom, mivel lehetne ezt még fokozni, de azért nagyon várom, mit álmodnak még hozzá Az örökösben!!
Nagy Rebeka véleménye:
Szép történet. Abszolút kedvelhető karakterek vannak a könyvben. Nagyon fordulatos történet, főleg a vége. Ott olyan gyorsan történik minden, hogy szinte fel sem lehet fogni. Végig szurkoltam Americanak, hogy ő legyen a befutó, és megtalálja a teljes boldogságot. Aspen egy "igazi lovag", és örülök, hogy a végén neki is kijutott a jóból.
Paulusz Sára véleménye:
nagyon nagyon tetszett .. A végig egyutt szomorkodtam Amerikával mikor az apja meghalt es mikor azt hitte Maxon meghalt.. A levelek amiket Maxon irt neki alig bírtam végig olvasni mert folytogatott a hangulata.. Imadtam
Gyihor Anna véleménye:
Az első két kötetben Aspennek szurkoltam, hogy ő nyerje el America szívét és ne Maxon, de ebben megváltozott a véleményem. Az, hogy America folyton veszekedett, civódott a herceggel izgalmasabbá tette a dolgokat és az Aspennel való kapcsolata is fokozta ezt. A végén, mikor már csak ketten maradtak csalódtam Maxonba, amiért nem hallgatta meg America magyarázatát, de mivel America lett a végső választása boldog vége lett. Az, hogy Aspen is megtalálta a maga párját megint csak fokozta a happy end-et. Túl sokan haltak meg a végén, és nem lettek szerintem eléggé meggyászolva. Összességében jó könyv volt, bár nem hagyott különösebben mély nyomot se.
Kosztyi Kata véleménye:
Americával együtt sírtam, nevettem és fagytam le teljesen mikor muszály volt megálnom kicsit az olvasásban és újra kezdeni a mondatot, bekezdést. Mikor elolvastam az utolsó oldalt alig hittem el, hogy vége. America hozzá, ment Maxonhoz, Aspen beleszeretett Lucyba én pedig ott maradtam egyedül, az érzéseimmel és a gondolataimmal. Ami nem igazán tetszett az az volt, hogy America nem igazán könnyezte meg az apját, se Celestét. Az írónő összesen másfél (ha egyáltalán volt annyi) szánt America érzéseire és annyi. A szereplők eltűntek Americának pedig nem hiányoztak. A könyv végénél teljesen lefagytam mikor Maxon meglátta Americát és Aspent. Azt hittem, hogy ennyi. America haza megy és nem lesz Happy End. Emlékszem, hogy összecsaptam a könyvet és leültem a gépem elé, hogy írjak egy emailt az írónőnek összekaparva minden angol tudásom ahol leírom neki, hogy mit gondolok a befejezéséről. Aztán rájöttem, hogy még nem olvastam és, és bár nem fűzök hozzá sok reményt attól még lehet Happy End. És milyen jól tettem! Kár, hogy nincs egy olyan kategória, hogy: "Olyan könyv melynek majdnem nem olyan befejezése lett amire számítottam", ha lenne biztos, hogy ebbe sorolnám Az Igazit. :)
Szalóky Diána véleménye:
A királynő karakterét bár mindenki szereti a könyvben, én nem tudtam megkedvelni, mert csak egy báb volt a férje mellett, igazából a népért nem tett semmit - legalábbis semmi ilyen törekvése nem derül ki a könyvből.
Többször elbizonytalanodtam a "boldog vége" befejezést illetően, főleg a végén, amikor a két lány között kellett már csak választani. Kicsit talán vártam is, hogy minden tönkre megy, úgy számomra megrázóbb lett volna, biztos még napokig pörgetném a fejemben a történetet. Így viszont csak egy kedves kis sztori volt, amit nem bántam meg, hogy elolvastam, de túl mély nyomot sem hagyott bennem.
Simkó Bianka véleménye:
A sorozat méltó befejezése. Kicsit hiányoltam, hogy nincs nagyon részletezve az esküvő és utána, de majd lesz a 4. könyv amiben a lányuk van és abban már biztos lesz valami! Nagyon sokáig tartott míg végre szavakkal is bevallották mit éreznek. Bár az igaz, hogy csodálatosan tálalták. Azt sajnálom, hogy a végén MAJDNEM minden tönkrement, de szerencsére nem lett sok baj. Nagyon örültem Aspennek és Lucynak. És igazán kíváncsi lennék May szerelmi szrotijára is később, neki is biztos aranyos lenne. Mindent összevetve TÖKÉLETESEN IMÁDNIVALÓ történet a jövőből. Amiben bár nincs az a kockulás mint itt mégis mindenki boldog! (Majdnem)