ADATLAP
Az igazi, Judit ... és az utóhang
Az író a szokványos polgári házassági "háromszög" történetét izgalmas mélylélektani drámává alakítja. Az igaziban a feleség, majd a férj mondja el vallomását közös életükről, kapcsolatukról. A Judit..és az utóhang pedig a szerető, azs egykori cselédlányból negyvilági hölggyé változó, a "mellékutca" helyett a házasság biztonságát kiharcoló asszony története - a hátterben a második világháború után lassan éledező Budapest, majd a New York-i emigrációs lét érdekes tablójával. A két szorosan összekapcsolódó regényben Márai a szerelemről, szenvedélyről, az élet végső értelméről mondja el gondolatait. ...
Kemendi Tímea véleménye:
Egy kicsit csalódást hozott ez a könyv, vagy csak nagyok voltak az elvárásaim azok után, amiket már hallottam róla. Eléggé nyögvenyelősen ment az olvasása, hiányzott az a "falom a betűket" érzés. Voltak benne jó részek, de azért örültem, hogy a végére értem.
Bacsa Lilla véleménye:
Tetszett, bár nagyon sűrű szöveg. Hiába tűnik úgy az első pillanatban, hogy könnyedebb olvasmány (a szereplők hétköznapi, mesélő stílusban beszélnek), mégsem tudtam egyszerre öt oldalnál többet olvasni belőle. De több résznél is mosolyra húzódott a szám és azt gondoltam, megérte elkezdeni.