ADATLAP
Az inkvizitor felesége
...
Fekete Gabriella véleménye:
Egy fiatal lány életútján ismerhetjül meg e korszakot, mikor Sevillában újra elekzdik a zsidók üldözését. A főhősnőnk is az újkeresztények közé tartozik, édesanyja zsidó származású, így igen fiatalon megismerni a kirekesztetség érzését. Jól bemutatja a történet, hogy a főszereplő hogy viaskodik érzelmeivel,(az anyja istenítése, majd ellökése; szerelme elvesztésekor dacból házasodik, stb) s az őt körülvevő világgal. Hogyan találja meg mégis a helyes utat, sok lelki szenvedés után.
Közösségi Ház Balatonmáriafürdő véleménye:
1480-ban a spanyol inkvizíció megkezdi működését Sevillában. Amikor a kikeresztelkedett, de titkon zsidó vallását gyakorló anyja félelmében a tengerbe veti magát, a szép, tizenhét éves Marisolt apja feleségül adja Gabriel Hojedához - a férfihoz, akit teljes szívéből gyűlöl, és aki az inkvizíció szolgálatába szegődött.
"Sötét és fenséges Kalogridis mesterien ábrázolja a korszakot, miközben a szerelem, hűség, árulás és áldozatvállalás időtlen történetét meséli." - Pam Jenoff



Egy fiatal lány életén keresztül mutatja be a zsidóüldözések, progromok félemetes mechanizmusát és az inkvizíció kegyetlenségét.