ADATLAP
Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
Narnia birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az első, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.

A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.

Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány.

A NARNIA KRÓNIKÁINAK MÁSODIK KÖTETE:
Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Narnia egy jéggé dermedt birodalom, ahol örök tél uralkodik, Narnia az ország, amely szabadítójára vár. Egy ódon, vidéki kastély eldugott szobájában áll a titokzatos szekrény, a négy kis kalandor ennek ajtaján keresztül lép be Narnia földjére, amelyet a Fehér Boszorkány tart rabságban. Már minden remény veszni látszik, amikor visszatér Aslan, a Nagy Oroszlán. Elérkezik az igazság pillanata, s megindul a kalandos küzdelem a Jó hatalomra juttatásáért…...
Semegi Ágnes véleménye:
Ugyanaz az érzés fogott el, mint amikor a A varázsló unokaöccsét olvastam: most valahogy sokkal egyszerűbbnek tűnt az egész, mint gyerekként, amire akkor csillogó szemmel rácsodálkoztam, azt most sokkal inkább meseszerűnek érzem. Ez persze első sorban magára a szövegre vonatkozik. Történetként szép és tanulságos, bár szívesen olvasnám ugyanezt csak hosszabban, bővebben, alaposabban kifejtve.
Farkas Beatrix véleménye:
Sikerült totálisan összezavarodnom az időrendiséget tekintve.
Erről nem a történet tehet, sokkal inkább, hogy mindenhol mást olvasok melyik könyv melyiket követi.... Ezt a könyvet úgy olvastam, hogy az első a sorozatban. Azonban ezen a képen például a másodikként szerepel....
A történet követhető és érthető volt, nem éreztem, hogy valamiről lemaradtam, mert nem olvastam az első könyvet. (ha nem ez az első.....)
F Lívi véleménye:
A filmet láttam először, ami nagyon bejött. Gondoltam elolvasom a könyvet is. Kicsit meglepődtem, mikor rájöttem, hogy valójában ez egy mesekönyv....
Nem tudom mikor jelent meg legelőször, de sajnálom, hogy gyerek fejjel nem olvastam. Akkor nagyobb siker lett volna. Megfilmesítve sokkal jobb lett a történet szerintem. Jobb lett volna ifjúsági regényként olvasni ennyi idős fejjel.... de azért így se rossz. :)
i d véleménye:
Ó, miért nem olvastam ezt a könyvet inkább úgy tíz éves fejjel, akkor bizony még kedveltem is volna.. Sajnos azonban már rég elmúlt az az idő, így nem is igazán nyerte el a tetszésemet a mű.
Már egy ideje el szerettem volna olvasni, és mivel még a filmet sem láttam, gondoltam legalább nem fogja elrontani az olvasásélményt, hogy már ismerem a cselekményt. Így hát azt valami egészen más rontotta el, például a nagyon gyermeteg, szájbarágós írásmód, a kiforratlan karakterek, és a sok-sok felsorolás és egyszerű mondatok. Számomra ez nem igazi fantasy, inkább csak egy estimese, annak viszont nem olyan rossz.
A sztorival egyébként semmi bajom, sőt, úgy gondolom, igencsak varázslatos világot és történetet lehetett volna kihozni belőle, de a kivitelezés miatt egyszerűen nem tudtam ráhangólódni semmire, olyan butácska volt az egész. Kicsit bővebben lehetett volna írni Narnia világáról, a kialakulásáról, a főszereplő gyerekekről, a gondolataikról, de persze akkor már nem egy kicsiknek szóló mesedélután lett volna az egész.
Talán egyszer az én gyermekem megfelelő korában fog megismerkedni Narnia világával és őt jobban elkápráztatja majd e történet.

/Úgy döntöttem, hogy a filmet azért megnézem valamikor, mert sok jót hallottam róla./
Jezerniczkyné Pápa Zsanett véleménye:
Mindig túl hamar véget ér. :)
Erdősné Pusztai Anikó véleménye:
Jó kis mesés történet