ADATLAP
Bíbor árnyak
Egy külföldi útján Alexander Brodka – a felkapott riporter és fotós – megtudja, hogy anyja meghalt. Azonnal visszarepül, a temetés azonban már lezajlott. Anyja sírjánál a temetői alkalmazott kijelenti, hogy a sírban üres a koporsó. Ettől kezdve minden megváltozik. Titokzatos hang figyelmezteti Brodkát telefonon. Csak a véletlenen múlik, hogy sikertelen lesz egy ellene irányuló merénylet. Talán a szeretőjének, Julienne-nek a férje az, aki nyomára bukkant? Vagy anyja hagyatékával vannak összefüggésben dolgok? Kutatásai közben Brodka megtalálja anyja fiatalkori leveleit, ezekben szó esik egy nagy szerelemről. Brodkában felsejlik, hogy az események talán apjával lehetnek összefüggésben, akit ő sohasem ismert. De mi lehet ebben olyan veszélyes, hogy azért őt minden áron hallgatásra akarják bírni? Brodka vádlott lesz egy gyilkosságban, sőt, bezárják az elmegyógyintézetbe. Juliette-et, a szeretőjét hamisított képek miatt belekeverik egy botrányba, amely megsemmisüléssel fenyegeti a nő egzisztenciáját. Először külön, azután együtt követik a nyomot, amely Rómába vezet, a Vatikán falai mögött egy titkos társasághoz, kardinálisokhoz és bérgyilkosokhoz, a Campo Santori-n egy jelentéktelen sírhoz. Abból a szövegből, amit Brodka az egyszerű sírkövön olvas, felmérheti az összeesküvés valódi nagyságát. Most már tudja, hogy nem csak az ő és a szerelme élete van veszélyben. Mert a Szent Maffia valójában semmitől sem riad vissza. Hogy megtartsák a hatalmukat, a bíborba öltözött férfiak példátlan gonosztettet terveznek....
Kovácsné Németh Nóra véleménye:
Izgalmas,lebilincselő olvasmány. A rengeteg titok végig odaszögezi az olvasót a könyvhöz. A téma tabukat dönget... a vatikáni életről és a bíborosok bűnös életéről itt is fellebbenti az író a fágylat... gondolkodhatunk, hogy ez az egész csak fikció, vagy van valóság alapja.
Aki szereti a krimit és a rejtélyeket,annak mindenképpen el kellene olvasnia ezt a művet. Csak ajánlani tudom.
Kaszás Szilvia véleménye:
Egy igazi izgalmas, nyomozós könyv, ugyanakkor nagyon tetszett, hogy volt benne szerelmi, kapcsolati szál is. Érdekes volt a két főszereplő lelki vívódása. Ha egyszer Brodka és Juliette igazán szeretik egymást mégis miért másnál keresik a boldogságot? Ennyire egyszerű lehet elcsábulni, illetve ennyire egyszerű kényelmesnek lenni egy már megszerzett kapcsolatban? Felmerült még bennem az az kérdés is már több hasonló könyvet (pl. Dan Brown) olvasva, hogy tényleg ilyen lehet a Vatikán, vagy ez csupán fantázia? Imádtam az olasz helyszíneket, hisz olasz rajongó vagyok! Csupán egy dolog miatt vagyok csalódott: végig arra számítottam, hogy Brodka édesanyja mégis életben maradt.