ADATLAP
Bóbita
Nincs semminemű elfogultság abban, ha azt állítjuk, hogy a magyar gyermeklíra művészi rangra emelésében nagy része van Weöres költészetének. Ez a költészet az egészen apró miniatűrökben is képes megfogni és megidézni a teljes világot. És képes mindezt a gyermekekkel is megéreztetni, megláttatni. Ezért van kivételes fontossága a kicsik nevelésében ezeknek a verseknek, s ezért tartjuk ezt a kötetet folyton készenlétben, Hincz Gyula elragadóan szép, a lírával összeforrott színes illusztrációival....
Székely Ildi véleménye:
Rám zuhantak az emlékek! Gyerekkorom óta nem akadt a kezembe ez a verseskötet, de ahogy kinyitottam, eszembe jutottak a rímek. Még a rajzokra is emlékeztem. Elképesztően jó érzés volt olvasgatni. Most a lányomnak adom át e kedves versek szeretetét. Ő is nagyon odavan… :)
Kvárta-Papp Zsuzsanna véleménye:
Annyira jó volt újra olvasni a verseket. Ami gyerekként nem tűnt fel, az így felnőtt szemmel nézve zseniális. Egy-egy versnek sajátos dallama van, és többlet mondanivalója is. Az illusztrációk nagy részére nem is emlékeztem, csak párra.A gyerekkori kedvenc versem a Galagonya, pedig most is szomorúsággal tölt el és sajnálom,pont úgy vagy kicsit már felnőttesebben, hogy magányos és sírni kezd.
A könyv már nem volt meg otthon így egy könyv csere-berés oldalon keresztül jutottam hozzá ingyen, de valószínű, hogy megtartom, mert éveken belül nekem is lesz kinek mesélnem majd.