ADATLAP
Bűnös vágyak
„Anita Blake szúr, mint a kihegyezett karó, és kemény, mint egy ezüst pisztolygolyó”
Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol a halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba, vagy patkányemberekbe botlik St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Ő Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban: Azt hitte, már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.
Laurell K. Hamilton regénysorozata Anita Blake főszereplésével....
Tallós Szabina véleménye:
Anita Blake egy remek karakter. Szabad szájú, erős és független nő. Egyszerre több munkája is van. Halottkeltő, vámpírvadász és a rendőrség természetfeletti bűntényekhez kirendelt csoportjának szakértője. A RETEK – ahogy a csoport tagjait a többi rendőr nevezi- munkája minden természetfeletti gyilkosság kinyomozása. Anita ebben segít nekik. A cselekmény pörgős, több szálon fut. Letehetetlen könyv.
Galambos Réta véleménye:
Nagyon kellemes olvasásélmény volt, a karakterek remeken kidolgozottak, a történet követhető és logikus, nagyon várom a folytatást, biztos vagyok benne, hogy elolvasom a többi kötetet is a jövőben. Nem romantikus tinivámpír könyv az tény, hanem komoly, véres és izgalmas. Remek könyv, remek stílus, és kifejezetten tetszett, hogy a női főszereplő kemény karaktert kapott. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Bíró Krisztina véleménye:
Laurell K. Hamilton, szeretlek!!! A legeslegkedvencebb íróm. A történetei zseniálisak, a karakterei valami fantasztikusak, és a történetei izgalmasak. Aki jó vámpíros témájú könyve(ke)t keres, annak Anita Blake-et csak ajánlani tudom. Humor, krimi, vámpírok. Mi más kell még?  Eleged van a nyálas, napfényben csillogó, csillámpóni-vámpírokból? Nem félj, itt nem azokról lesz szó! Humoros, intelligens és szókimondó hősnőnket garantáltan szeretni fogod!
Na, nem marketingezem tovább, legyen elég annyi, hogy imádtam, és mindig is szeretni fogom. 
Farkas Beatrix véleménye:
Ez a könyv zseniális. Régóta kerestem már ebben a témában könyvet, és egy barátnőm ajánlotta. Letehetetlen!
Aki megunta csillogó vámpírokat, és még a krimit is szereti annak csak ajánlani tudom.
Már beszereztem a következő kötetet.
Csajbók Tünde véleménye:
Amikor legelőször olvastam el ezt a könyvet, akkor azt a barátnőm ajánlása miatt tettem meg és megszerettem. Imádtam a pörgős cselekményt és a karaktereket. És idővel hiányozni kezdett a sorozat világa. Így jött el az ideje a mostani olvasásnak. És ismét beszippantott a vámpírvadászat és a halottkeltés sötét és veszélyes világa. A poénok ismét megnevettettek, a karakterek, főleg Anita ismét elbűvölt, főleg a pingvinjeivel.