ADATLAP
Barátnőm az ellenségem
A német írónő legújabb folytatásos regényének főszereplője Miri és Janka, akik hosszú ideig voltak a világ legjobb barátnői, ám egyik pillanatról a másikra útjaik elváltak egy fiú miatt, aki végül Miri barátja lett. Kapcsolatuk nem a legegyszerűbb, ugyanis Mirinek egyfolytában lelkiismeret furdalása van Janka miatt, és szeretné helyrehozni kapcsolatukat. Sajnos nem jár sikerrel, sőt, Janka ármánykodásainak köszönhetően még számos kellemetlen félreértés vár rájuk, arról nem is beszélve, hogy kevés dolog félelmetesebb az első igazi csóknál....
Liliom Rebeka véleménye:
Elég gyerekes volt, mondjuk nem is az én korosztályomnak íródott, csak a kategória miatt választottam. Szerintem túl sok ehhez hasonló sztori van már, nincs nagyon benne semmi különleges vagy egyedi. De ízlések és pofonok, biztos van, akinek tetszik, és lehet, hogy évekkel ezelőtt nekem is tetszett volna :)
Endrei Dorottya véleménye:
Ifjúsági regény, de talán ha kicsit komolyabban ki lennének fejtve az érzelmek körül forgó problémák és a szereplőink idősebbek lennének akár young-adult is lehetne. Sajnos a gyerekbarát hangvétel miatt nem lehet időtlen a könyv, mégis ismét elolvasva még mindig tud izgalmas vagy épp mosolyogtató lenni. Nagyon szeretem ezt a könyvet, évente legalább egyszer újraolvasom, és igazából az egész sztoriba nagyon bele tudnám élni magam ha nem 12-13 éves lenne a főszereplő.