ADATLAP
Barbibébi
„Arra sem emlékezett, hogy mikor került a biliárdasztalra. A fekete bőrű srác, akit a combjaival szorított magához, már legalább tíz perce az extrém-mélyre kivágott dekoltázsát nyalogatta, s közben méretes ujjaival a feszes melleit masszírozta. Végre kezdett beindulni a buli!”

Magyarország legnépszerűbb popsztárja kidobja aktuális barátnőjét. Barbi élete a siker, a pénz és a csillogás. A szakítás után egyre mélyebbre süllyed, míg egy hétvégi buli után szándékosan elgázolják.

A sokktól emlékezetkiesése lesz, szinte mindent elfelejt botrányos múltjából. Siófokra menekül az őrjöngő média elől, ahová legjobb barátja, Krisz is elkíséri. Krisz nem bocsátotta meg Barbinak, hogy kifecsegte féltve őrzött titkát – hogy a fiúkat szereti. Mégis segít neki, együtt nézik végig Barbi régi videóblogjait, hogy rájöjjenek, ki akarhatta megölni. És hogy szembenézzenek eddigi önmagukkal, és eldöntsék végre, mit is akarnak kezdeni az életükkel – és persze a két siófoki szépfiúval, akiktől könnyebb elolvadni, mint a tűző nap sugaraitól.

Lakatos Levente gossip-, és ifjúsági újságíróként közvetlen közelről ismeri a sztárok csillogó és gyakran sötét világát. Első regénye arcpirítóan szókimondó, merész és megindító...
Németh Fruzsina véleménye:
Kíváncsi voltam erre a könyvre. A megosztó vélemények ellenére elolvastam. Nem is tudom, olyan vegyesek az én érzéseim is. A főszereplő, Barbi, tényleg egy elkényeztetett tinilány, de borzasztó családi háttere miatt érthető, hogy miért ragaszkodik ennyire görcsösen a 15 perc hírnévért. Kicsit vontatott volt nekem a sztori, a könyv nagy része arról szól, hogy videókat néznek. A sztáréletét is furcsállottam, de az biztos, hogy a sok márkás holmi és a VIP belépőjegyek miatt tényleg csillogónak és tökéletesnek tűnhet. A történet néhány helyen kicsit sablonos, de azért első könyvnek nem olyan rossz. Talán majd egyszer olvasok még az írótól valamit.
Paplanos Beatrix véleménye:
Nem tudtam mit várjak ettől a könyvtől. Még a tartalmát sem olvastam el előre, de másik véleményét sem hallgattam meg. Arra voltam kíváncsi, hogy miért tartja magát olyan sokra az író. A téma igen aktuális, egy beképzelt lány, aki a semmiért "híres" egy percig, azután megy a sülyesztőbe. Az elmaradhatatlan homoszexuális barát, mert ez manapság úgy is trendi. Egy felfoghatatlan élethelyzetben, amiben is egy 17 éves lány, már kiélte magát. Sajnos mégsem nyerte el a tetszésemet.
Leitner Izabella véleménye:
Szeretem Levente könyveit, de azt is megértem miért kap vegyes kritikákat ez a regény. Szerintem nem rossz, de érződik rajta, hogy ez az első regénye. Érdekes volt ilyen mélységben találkozni a celeb világgal... Barbi személyisége számomra rettenetesen taszító volt, de a végére azért elfogadhatóbbá vált. A könyv folytatását olvastam előbb, de olyan volt, mintha nem is ugyanarról a főhősről olvastam volna. Alapvetően tetszett a könyv, voltak benne nagyon jó gondolatok, szerintem szórakozásként nem rossz olvasmány. :)
Ruppl Anikó véleménye:
A sztori nagyon trendi, tinis, celebes Egy elhanyagolt, elkényeztetett és feltűnési viszketegségben szenvedő tiniről szól, aki a tettei okán (tanulságos hogyan jut ideáig) nagy leckét kap az élettől, de addigra jóformán már csak egy igaz barát marad mellette.
véleménye:
Egészen jó volt. Sokan kritizálják az író nyelvezetét, valóban néhol kicsit infantilis kifejezéseket használ, de ennek ellenére a történet érdekes volt. Simán elhiszem, hogy vannak ennyire felszínes, és a siker kedvéért ilyen sokat bevállaló emberek. Bár a történet végére azért Barbi jelleme fejlődött (jó irányba). A folytatással azért még várok...
Bujna Julia véleménye:
Ez volt életem első Lakatos Levente által írt könyve, így összehasonlítási alapom nincs. A történet hűen tükrözi korunk felszínes tizenéveseit, mégis (a végére) egész izgalmasra sikerült. A befejezés kissé elnagyoltra sikeredett, kíváncsi lettem volna a folytatásra.
Szalai Adél véleménye:
Hát nem is tudom mit mondjak. A mai fiatalok biztos bomlanak érte...Tipikusan az 5 mondatban összefoglalható történetű könyv. Olvastam már egy L.L.-ét, az sem tetszett. Nem is tudom milyen indíttatásból olvastam el még egyet., és arról nem is beszélve,hogy nem is lett vége....200 oldalba megírható könyv, kb annyi benne a történés. Azt hiszem nem próbálkozom többet az íróval....
Kornélia Jolán Finta véleménye:
Nem ez lesz a kedvenc Lakatos Levente könyvem, ráugrottam, mert Siófokon játszódik ami a szülő városom is egyben, így örültem is , mert az Aktus után vágytam még egy hasonló stílusú könyvre. Deeeeee sajnos nem igazán tetszett, a cselekmény nem rossz, de én úgy érzem összecsapott az egész, nem igazán kidolgozott.Tulajdonképpen Barbi karaktere már nekem kissé túl mesterkélt, azért ha bele gondolunk túl sok ez egy tininek, hajaz a Gossip girl sorozatra, nekem túlzás..... elolvastam, nem fogom mégegyszer, a kategória kipipálva....most jelent meg a folytatása, elgondolkozom hogy bele kezdjek e...
Kádár József véleménye:
Nem ez az első Lakatos Levente-könyv, amit elolvasok, úgyhogy már szinte meg sem lepődtem, hogy nincs vége. Az eleje nagyon izgalmas, a közepe egy kicsit lelassul, hogy végére 250 oldalon keresztül le se lehessen tenni. Eddig nem igazán szerettem az olyan regényeket, amelyben a szereplők gondolataiba túl mélyen belemászunk, de Lakatos Levente ennek is a mestere.
Barát Réka véleménye:
Már rég elkezdtem ezt a könyvet, de valahogy nem voltam oda érte, így pár oldal után mindig ott hagytam... Leginkább a kihívás miatt fejeztem be. Lakatos Leventétől ez volt a második könyv, amit olvastam. Az Aktus kiolvasása körülbelül 3 napba tellett, imádtam...épp ezért volt csalódás számomra ez a könyv. Barbi személyisége idegesített, taszított és a végére sem lett jobb a helyzet...hiába vártam a jellemfejlődést, nem kaptam meg.
Király Ildikó véleménye:
Csak a kategória kedvéért választottam ezt a könyvet, és biztos nem fogom még egyszer elolvasni. Az eleje dög unalmas. A közepétől kicsit izgalmasabb, de igazából az egész könyv a hisztizésről szól. Borzalmas!
Majtényi Eszter véleménye:
Nekem tetszett. Nagyon jól mutatja be, hogy milyen felszínesek a mai fiatalok (egy része) és mi mindenre képesek, csakhogy "menők" legyenek. Nagyon hirtelen lett vége a könyvnek, ez egy mínuszpont, de amúgy várom a folytatást és az író többi könyvét is.
Békefi Bianka véleménye:
A borító tetszett meg nagyon, megláttam a barátnőmnél és azonnal kölcsön kértem. A cipők a gyengéim, főleg a leopárdmintás. <3 (Több mint 100 pár cipőm van *.*)
Az eleje nem tetszett, kb a fél könyv az eleje. :) Nyögve nyelős volt, tele felesleges vagy olyan általános dolgokkal amitől nem könyv egy könyv, aminek nincs mondanivalója, de a sztori az izgalmasnak ígérkezett csak nem haladt egyáltalán mert a felesleges dolgok elzárták az útját fejezeteken keresztül.
A könyv egy Barbi nevű gazdag elszállt 17 éves kis csajról szól, akinek zajlik az élete, híres énekes lesz a barátja, akinek odaadja a szüzességét, elit iskolába jár ahol ő a legnépszerűbb, megalázza az embereket, kb azt csinál amit akar, mindig a vipben van és hiába van pénze szinte mindig fizetnek neki mindent.
Egyik buli után megy haza a barátnőjével részegen dülöngélnek az utcán egyszer csak egy kocsi elüti őket. A barátnője meghal ( de ez csak a vége felé derül ki mert először kómában lesz), ő meg elveszti a babáját (nem is tudta senki hogy terhes).
Barbi elveszti az emlékezetét, de az anyja (aki leszarta mindig is) kitalálta hogy a legjobb barátja majd segít neki emlékezni (Krisz) és a videónapló amit vezetett. Igen ám csak hogy Krisz meleg. Ezt nem tudta senki addig amíg Barbi szét nem kürtölte, ezért megszakadt a barátságuk.
De Krisz ennek ellenére odamegy és segít barátnőjének mert van egy rajongója aki igazi zaklató. A videónaplóból kiderül hogy szinte minden bulin ott volt, mindenhova követte őket és mindenről tudott amit Barbi csinált. Sőt ez a srác annyira beteg hogy nem csak a szerelmével üldözi Barbit hanem a lelkiismeretének képzeli magát és közben folyamatosan leckézteti a lányt a gonosz tetteiért. Az 57-es amerikai dzsekis srác. Csak ennyit tudnak róla. Közben Barbi szerelmes lesz Milánba, Krisznek meg sikerül elfelejt
Babar-Berecz Beáta véleménye:
Háááát... Nagy csalódás volt... Felszínes történet, nyegle nyelvezettel, néha éreztem csak, hogy szórakoztat vagy elgondolkodtat. Teljesen öncélú ömlengésnek éreztem, néha abszolút elrettentő vonalvezetéssel és részletekkel, odacsapott stílusban. Lakatos Leventétől már olvastam az Aktus c. regényét, az kiforrottabbnak tűnt. Ez most mellényúlás volt, tisztességből olvastam végig...
Nagy Rebeka véleménye:
Igazán a mai fiatalságra jellemző iromány! Sok negatív véleményt olvastam a könyvről viszont nekem ennek ellenére tetszett. Nem tudom milyen műfajba tartozik, ezt nem tudtam megfejteni, hiszen a krimi, a romantika és az erotika is keveredett benne. A vége teljesen "hirtelen" volt, kicsit befejezetlennek éreztem. A történet maga megállja a helyét! Más könyvét is olvasni fogom!
Óvári-Vass Erika véleménye:
Lehet, hogy rosszul tettem, hogy ezt a könyvet olvastam el először a szerzőtől. A főszereplő kimondottam taszított, a sztorit felszínesnek találtam. De mivel többen is írták, hogy ez egy eléggé kiforratlan könyve volt Leventének, ezért talán később még adok neki egy újabb esélyt.
Bácsfalvi Soma véleménye:
Nagyon tetszett. Láttam többeknek nem tetszett de én imádtam. Nagyon beletudtam képzelni magam Krisz szerepébe szinte magamat láttam a könyvben miközben olvastam. Én mindenkinek csak ajánlani tudom:)
Tamaskó Anna véleménye:
Lakatos Levente írásai közül ez az egyetlen, amire sajnos azt kell mondanom, hogy nem tetszett annyira... Először a LoveClub-ot olvastam tőle és nagyon tetszett, fordulatos, izgalmas könyvélményt kaptam. A Barbibébinél is ezekkel a reményekkel indultam, de vamaliért nekem nem okozott akkora élményt, mint a LoveClub. Ezek után fogtam neki a Bomlásnak, ahol ismét megkatam, amiért kerestem L.L. könyveit. Imádtam.
Szóval eddig 2:1 a nagyon-nagyon imádom és kevésbé tetszetős L.L. történetek közül.
Szabó Tamás véleménye:
Nem ez volt az első könyvem az írótól, de neki ez volt az első. Szerintem ez érződik is, még nem volt meg a későbbi könyveiben jellemző kimunkált történet, jellemábrázolás. A könyv túlzottan bulváros. Az író sokat ad a sztreotípiákra, felszínes a cselekményszövése, és túl direkt fordulatokat használ. Az író munkássága innen meredeken felfelé ível.
Bakos Barbara véleménye:
Valamiért megfogott a címe, a történet, ezért is olvastam el. A történet az elejétől a végéig vitt magával, lese tudtam tenni. Nekem átjött Barbibébi karaktere is, valamiért ilyet lett. Az egész könyvben a leginkább az volt jó, hogy nap mint nap látom, hogy vannak ilyen emberek, és csak remélni tudom, hogy nem mindenki teljesen igy éli az életét.
Ékes Ancsa véleménye:
Az eredeti célom annak ellenőrzése volt, hogy mit olvas a 16 éves unokatestvérem.
De pillanatok alatt magával ragadott - na nem a celeb világ - a történet. A mai magyar valóságban pillanatok alatt vesznek bele az ő kora beli lányok egy ilyen csapdába. A társaság közepében lehetni, egy pasi behatásai, ne adj Isten drogok számtalan veszélyt rejtenek. De ha csak 100-ból 1 olvasó idejében meglátja a saját életében ezt a képet, már megérné nem a 18-as karikával árulni.
Bacskó Barbara véleménye:
Ritkán kerül a kezembe olyan könyv, aminek a története erőteljesen sodor magával, a főszereplő karaktere viszont az elejétől a végéig mérhetetlenül taszít. Próbáltam megkedvelni Barbibébit, de egyszerűen nem sikerült. A sztori viszont érdekes, jól megírt jelölője a mai elkényeztetett és uniformizálódott tinik hétköznapjainak.
Jezsoviczki Andrea véleménye:
A könyv érdekes volt. Reménykedem, hogy a mai fiatalok többsége nem így éli az életét, vagy ha ki is próbálja a bulit, drogot, alkoholt, valahol a józan eszére hallgatva, megtalálja a helyes utat. Tanulságos volt, hogy mire figyeljek majd ha gyerekeim ilyen korba kerülnek.
Krein Dóri véleménye:
Barbibébi sajátos életstílussal és felfogással rendelkezik, a legjobb az egészben az, ahogy ezt Lakatos Levente leírja. Tetszett a könyv felépítése, ahogy a videónaplókból kiderül, hogy Barbi milyen szemét, hogyan marta el maga mellől az amúgy is nehéz sorsú barátait. Krisz vívódását nehéz olvasni. Sajnálom szegény srácot, hiszen B. sokszor kiszúrt vele, mégis kitartott mellette... Kíváncsian várom a folytatást.
Tuczainé Gergye Alíz véleménye:
Nekem nem nagyon tettszett végig olvastam mi lesz a vége,de nem jött be.A fiatalok nagy része szerintem nem ilyen.sajnálatos,hogy vannak akik így élik az életet a szülők felügyelete nélkül.
Herceg Mária véleménye:
Igazán mai könyv, mégis elgondolkodtató. Buli, pia, népszerűség, hogyan legyünk menők, szemben a valódi barátsággal, az igaz szerelemmel, és azokkal az értékekkel, amik valóban számítanak. Tetszett, hogy nem lineáris a mű felépítése, hanem egy-egy videónapló bejegyzésből tudjuk meg a múlt történéseit. Két szereplő szemén át látjuk az eseményeket, ez még érdekesebbé teszi, hogy jó emberhez jutnak-e el a megfelelő információk. Én jól szórakoztam a könyvön, ajánlom mindenkinek, főleg azoknak a fiataloknak, akik épp a féktelen bulizós korszakukat élik.
Matyelka Anita véleménye:
Nekem nagyon tetszett ez a könyv, hamar a végére is értem. Könnyű nyelvezetű és fiatalos. Néhol kicsit eltúlzottak benne a külsőségek és Barbibébi karaktere, ezektől egy kissé Gossip Girl-féle hangulatot teremt. Éppen ezért igazi csajos könyv, de mégis lehet tanulni belőle. Hisz egy elhanyagolt, elkényeztetett és feltűnési viszketegségben szenvedő tiniről szól, aki a tettei okán (tanulságos hogyan jut ideáig) nagy leckét kap az élettől, de addigra jóformán már csak egy igaz barát marad mellette.
Szebek Katalin véleménye:
Az erős, provokatív kezdés után még Barbibébi is elfogadható karakterré fejlődött a sztori végére, bár szeretni azért nem lehet. A fiúk karakterét én csíptem, főleg a kicsit naiv Krisz kitartását.
A sztori nagyon trendi, tinis, celebes. Tudom, hogy a mai fiatalok erősen ebbe az irányba tartanak - főleg akik anyagilag ezt meg is tehetik, de remélem ezt a regényt is inkább az amerikai példák ihlették.
Mindent egybevéve, szórakoztató volt.
Karácsony Bettina véleménye:
:)