ADATLAP
Belle
Végignézett egy gyilkosságot – ezért az élete veszélybe került…
A tizenöt éves Belle egy londoni bordélyházban nőtt föl, mégis ártatlan. Ám amikor egy vendég a szeme láttára fojtja meg az egyik lányt, egy kegyetlen, szívtelen világban találja magát.
Miután elrabolják az utcáról és prostitúcióra kényszerítik, kurtizán lesz belőle New Orleansban. Féltékeny férfiak karmai közt, akik bármire hajlandóak, hogy birtokolják, Belle otthonról, családról és szabadságról szövögetett álmai elérhetetlennek tűnnek.
Vajon Belle bátorsága és lelkiereje elegendő a menekvéshez? És ha igen, mi vár rá otthon a hosszú és veszélyes út végén?
Lesley Pearse, az Árnyak című bestseller szerzője ismét egy modern hősnőt állít elénk: egy erős nőt, aki megőrzi a szívét egy szívtelen világban.
„Csodálatos, szívhez szóló történet” Woman & Home
„Magával ragadó, fordulatokban gazdag remekmű” Woman
„Pearse mesterien megírt, szívbemarkoló történetet mesél az olvasónak” Sun...
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Egy bordélyházban nevelkedett lány története, akit bár meg akartak óvni a szajha léttől ,mégis azzá vált. Tanúja volt Belle egy gyilkosságnak anyja bordélyában, ez változtatta meg életét örökre. A gyilkos, hogy elhallgatassa, elrabolja, Franciaországba viszi, hogy ott olyan férfiak kapják meg,akik a fiatal lányokat szeretik. Innen Amerikába adják tovább, ahol kurtizán lesz. Menekülni nem tud ettől az élettől, belekényszerül. Mindeközben otthon várják, nem adják fel a reményt, hogy egy nap viszont látják.
Varga Bernadett véleménye:
Rákaptam Lesley Pearse regényeire. Mindig visszatér a sérülékeny, naiv leány karakteréhez, aki regény folyamán, rengeteg tragédia során felnő és kiáll a saját jogaiért. Ebben a regényben Belle járja meg a poklot mikor elrabolják és eladják kurtizánnak. Kiáll magáért és eldönti: sikeres lesz, hiszen csak így mentheti meg magát.Még a szerelem is rátalál.
Bérci Zsanett Diána véleménye:
Ezzel a könyvvel kapcsolatban is vegyes érzelmeim vannak. Az írónőtől még nem olvastam semmit, de mivel nagyon ajánlgatták gondoltam teszek egy próbát. Maga a történet nem rossz, de a könyv elejét valahogy mégis nagyon nehezen olvastam.. Néha kicsit sablonosnak éreztem. Aztán felperegtek az események , viszont az volt a benyomásom, hogy már "túl sok" és egy kicsit el van húzva a történet vége.. Összességében.. Egyszer el lehetett olvasni..
Molnár Henrietta véleménye:
Alig tettem le a könyvet, máris azon vettem észre magam, hogy folytatom az olvasást. Magával ragadott Belle története, amely nem volt egyedi eset akkoriban, s úgy gondolom napjainkban is sok hasonló borzasztó dolog esik meg fiatal lányokkal, akik az emberkereskedőkhöz kerülnek.
A számos negativ karakter mellett nagyon sok pozitiv, jólelkű szereplővel ismerkedtem meg: nagyon szurkoltam Mognak az új életéhez, Noahnak és Lisettnek a közös életükhöz, Anninek (aki eleinte nem volt szimpatikus számomra) az újrakezdéshez és Etiennek, hogy megtalálja békéjét a családja elvesztése után. Belle kitartásával, akaratával és bátorságával nyerte el a tetszésemet, viszontagságos és fordulatos története magával ragadott. Nagyon jó korképet adott a könyv Londonról, Párizsról, az akkori társadalmi és szociális viszonyokról. Összességében imádtam!
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Hihetetlen egy történet, de sajnos még akár igaz is lehetett. Borzasztó, hogy ezeknek a lányoknak mennyi szenvedést kellett kiállniuk, és Belle szerencsés volt a regényben, hogy sikerült élve és ép lélekkel megúsznia. Számomra valamennyi szereplő szimpatikus volt, még Annie is, aki nem volt régen olyan szerencsés mint a lánya és az ő lelke alaposan megsínylette az általa kiállt sorsot, de mindvégig a lányát próbálta védeni a maga módján. Szép regény, tele emberi érzéssel, küzdéssel.
Czink Dóra véleménye:
Ezt a könyvet tényleg nem tudtam letenni. Egyszerűen annyira de annyira...megrázó, magával ragadó, tragikus,de egyben erőt adó. Az olvasó a főszereplővel együtt járja meg a poklok poklát,az elrablástól kezdve a franciaországi szörnyűségekig, nagyon tetszett az 1900-as évek Londonjának, Párizsának,Amerikájának leírása. Tetszik a főhősnő kitartása, hogy minden mélypontról képes újra és úja felállni. Csak kicsit volt zavaró a vége felé a naivsága, ami a mögötte lévő életapaszatlattal már erőltetett volt, a legutolsó elrablás pedig már valóban a "túl sok" kategória nekem, de együtt véve akkor is egy szuper, kicsit szirupos, de néha kell az ilyen is könyv.
Koszorus Zsuzsanna véleménye:
Belle és a többi szereplő karaktere is érdekes volt. Nagyon jól megismerhettük az 1900-as évek elejének gondolkodásmódját, az életkörülményeket, a társadalmi viszonyokat egy szegény, fiatal, szinte kilátástalan helyzetű, de talpraesett lány szemén keresztül. A könyv – talán az elejét kivéve – olvastatta magát, szókimondó stílusú, fordulatos volt, sőt, kicsit túl sok minden is történt a főszereplővel.
Parócza Annamária véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv. Amúgy is imádom Lesley Pearse regényeit. De ez különösen tetszett.
A kedvenc szereplőm nekem is Mog volt, mint ahogy itt többen mások is írták. Végig drukkoltam neki, hogy ki merjen állni magáért, és amikor végre meg merte mondani a magáét Anne-nek, akkor nagyon örültem.
Én más befejezésre számítottam, igazából én annak drukkoltam, hogy Belle Etienne-el jöjjön össze. Nekem Ő szimpatikusabb volt, mint Jimmy.
Dudás Vera véleménye:
Lenyűgöző, teljesen magával ragadott az írónő. Ismét... Fantasztikus írásmód, részletek, leírások. Alig tudtam letenni, faltam az oldalakat. Végre nem egy sablonos történet, a végét persze talán mindenki tudta/sejtette, de az oda vezető út, teljesen elvarázsolja az olvasót.
Havas Jánosné véleménye:
Emberkereskedelem és prostitúció. Mindez az 1900-as évek elején, egy fiatal lány szemén keresztül, aki a több éven és több földrészen át zajló kálváriája és megpróbáltatásai ellenére is próbált túlélni és nem feladni az álmait.
André Kata véleménye:
A történet maga hihetetlen, sőt... Nekem nagyon tetszett, de az a baj, hogy igaz is lehetett és néha szomorú, de a kitartás és a soha fel nem adás folyamatosan jelen van, így a szomorúság többször reménnyé alakul át. Belle személyisége igen megnyerő, hisz korához képest nagyon érett, figyelmes és tanult is, nekem még is a kedvenc szereplőm az Mog, hisz végig reménykedik abban, hogy a "neveltlánya" visszatér és nem hal meg és végig reménykedtem, hogy Mog élete jobbra fordulhasson.
André Kata véleménye:
A történet maga hihetetlen, sőt... Nekem nagyon tetszett, de az a baj, hogy igaz is lehetett és néha szomorú, de a kitartás és a soha fel nem adás folyamatosan jelen van, így a szomorúság többször reménnyé alakul át. Belle személyisége igen megnyerő, hisz korához képest nagyon érett, figyelmes és tanult is, nekem még is a kedvenc szereplőm az Mog, hisz végig reménykedik abban, hogy a "neveltlánya" visszatér és nem hal meg és végig reménykedtem, hogy Mog élete jobbra fordulhasson.
Szigetiné Harangozó Anett véleménye:
A könyv összességében elnyerte a tetszésemet. Bár az eleje és a vége kissé vontatott volt, végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet. Tetszett, ahogy fejlődött Belle személyisége, illetve a mellékszereplők egyénisége is jól volt megírva. A helyek leírása nagyon körültekintő volt, szinte az adott helyen éreztem magam (főleg New Orliensban). Más végkifejletre számítottam.
Petes Judit véleménye:
Néha meglehetős kihívásnak éreztem ezt a könyvet, a minden rosszból töretlenül kilábaló főszereplőjével. A mellékszereplők reakciói sokkal hitelesebbnek tűnnek. Egyébként a történetvezetés, a nyomozás része, és persze a különböző világok, szereplők leírása nagyon megfogott. Végig izgalmas tudott maradni a könyv, és fenntartotta az aggódásomat a különböző szereplők iránt. A kedvencem Mog volt, akiért végig szurkoltam, hogy kiálljon magáért és az élete jóra forduljon. Összességében véve egy jó könyv volt, de nem az a sokszor újraolvasom típus.