ADATLAP
Biff evangéliuma
Jézus születésének történetét jól ismerjük. Csakúgy, mint bölcs tanításait, dicső cselekedeteit és önfeláldozását. De Isten Fiának gyermekkoráról és felnőtté válásának részleteiről senki nem tud semmit - Biffet, a Messiás legjobb haverját kivéve, akit most feltámaszt egy Raziel nevű botcsinálta angyal, hogy írja meg a saját evangéliumát. Úgyhogy Biff egy szállodai szobába zárva nekiáll elmesélni az elveszettnek hitt évek történetét. Senkit és semmit nem kímélve végre kipakol a maga sajátos stílusában (nem véletlenül törölték ki őt az evangéliumokból), és megosztja velünk, hogy hogyan is történt minden valójában. Biff evangéliuma tele van izgalmas kalandokkal, szerelemmel, varázslattal, gyógyítással, halottkeltéssel, démonokkal és dögös csajokkal. De történjen bármi, egyet biztosra vehetünk: Biffet nem olyan fából faragták, hogy csak úgy szó nélkül hagyja a legjobb barátját keresztre feszíteni. Nem. Ő harcolni fog a végsőkig....
Kopinczu Nikolett véleménye:
Régen nevettem ennyit egy könyvön. Néha már a könnyeim potyogtak, és a hasamat fogva fordultam majdnem le a székről :D A tömegközlekedési eszközökön furcsán néztek rám, amiko egyszer-kétszer hangosan felnevettem olvasás közben. Tetszett a történet sztorija, megfogalmazása, poénjai, komoly oldala. Az első könyvem Christopher Moore-től, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Engem nagyon megnyert. Barátnőmnek már ajándékoztam is egy példányt. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit felvidulni, meg annak is, aki nem :)
Vidóné Petrics Edit véleménye:
Egy könyv Jézus életéről. Fanyalogva vettem a kezembe, megint egy megközelíthetetlen szent életének feldolgozása. Aztán nagyon kellemesen csalódtam. Jézus hétköznapi életet élő gyerek volt, tele kíváncsisággal, huncutsággal. De a csínyeket helyette mindig a barátja követte el, aki egészen a keresztig kísérte. Megismerjük az eddig elrejtett életrajzi adatokat: hol és mit tanult Jozsó, tudta-e, mi vár rá. Tudta, de közben meg akarta tapasztalni az igazi életet is. Ebben segített barátja Biff, és természetesen Mari. Egy biztos: a szerző ismeri a Bibliát, az apokrífokat és még nagyon sok más dokumentumot is. Sokszor hangosan nevettem a történeten, aztán arcomra fagyott a mosoly. Szép, felemelő és egyben roppant szórakoztató mű. Csak ajánlani tudom.
Feraji Anikó véleménye:
Mindig is volt egy jó nagy rés Jézus élettörténetében. Megszületett, majd 33 évesen prédikált és meghalt. Na de közte mi történt? Nem kifigurázza a szereplőket és az eseményeket,hanem bemutatja, hogyan nőhetett fel egy zsidó fiúcska, abban a korszakban, aki már gyerekkorában is különleges képességekkel bírt. Kedves könyv, a hitről, a barátságról, a zűrzavaros történelmi és politikai helyzetről, vallásokról és az örök igazságról. Váratlan fordulatokkal és eszmefuttatásokkal, nagyon szórakoztató módon megformált történet. Nagyon ajánlott elolvasni! Vigyázat, hangosan nevetős.
Pethő Anett véleménye:
Ez az egyik kedvenc könyvem.Nagyon megtetszett az alapötlet, vagyis, hogy gyártott az író egy fiktív sztorit Jézus ismeretlenben töltött éveiről. Az is megfogott, hogy a keleti filozófiák és a kereszténység hasonlóságaira is rámutat. Mindemellett szórakoztató, és nagyon vicces. Ha BKV-n olvasom, mindig néznek rám, mert minimum vigyorgok mint a vadalma.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Igazán vicces történet egy vallási vezető gyermekkoráról, amit valamiért senki nem mesélt még el, de most itt az alkalom, hogy megismerkedjen vele az ember, mégpedig egy igazán jó barát szemszögéből, aki mindent megtesz barátjáért.
Sz. Tímea véleménye:
Jól tettem, hogy ezt a könyvet karácsonyra tartogattam :)
Nagyon tetszett, hogy egy gyökeresen más nézőpontból olvashattam Jézus gyerek- és fiatal-felnőtt koráról :D Egyszerűen letehetetlen. Jó lehet, ha valakinek ilyen barátja van, mint Biff, aki kitart tűzön-vizen át, de megmondja ha hülyeséget csinálsz... Mostantól minden karácsonykor kötelező olvasmány :D
Lévai Katalin véleménye:
Nagyon érdekes megközelítése a dolgoknak. Lehet, hogy a mélyen vallásos embereknek ezt nem ajánlanám, mert kiakadnának tőle. Én érdekesnek és viccesnek találtam. Ezzel a témával tényleg nem foglalkozott még senki, és egy humoros megközelítés volt ez. Valószínűleg más könyveit is el fogom olvasni.
Kis Lilla véleménye:
Megkísérelném, hogy ez a legviccesebb könyv, amit valaha olvastam. Valószínű, hogy fogok még Christopher Moore könyveket olvasni, hátha mind ilyen "hangosan nyihogós":) tökéletes ajándék 12 éves kortól százévesig. Pont arról a 30 évről, amire kíváncsi lettem volna...
Ollósi Gabriella véleménye:
Nagyon tetszett! Nyilván nem úgy kell felfogni, hogy tényleg köze van Jézushoz. (De bár lenne!) Ha ettől sikerül elvonatkoztatni, akkor egy nagyon szórakoztató, szókimondó és vicces történetet kapunk. Persze mindenki tudja, hogy mi lesz a „nagy” vége, de én mégis bíztam benne, hátha nem.
A szereplőket imádtam egytől egyig, Biff hihetetlen egy figura és ez jozsózás! Fantasztikus, ha az ember egy ilyen barátot talál!
Szabó Ibolya véleménye:
Frenetikus olvasásélmény! Annyira jól ötvözi a történelmi tényeket a (humoros) fikciójával Moore, hogy ... tökéletes egyveleget alkotnak. Persze, az sem piskóta, hogy maga a címszereplő hatalmas figura! A hátán elviszi a "sztorit", míg Raziel ( "A leghülyébb angyal") jelenkori popkultura-függősége csak színesíti a memoárnak is beillő sztorifolyamot.
Mindenkinek meleg szívvel és széles vigyorral ajánlom! (Heveny röhögőgörcsök beállhatnak, szóval .. óvatosan olvassátok menet közben!)

Addig is egyétek degeszre magatokat szalonnával és nézd, egy sirály!
Rátki Annamari véleménye:
Imádom ezt a könyvet, most olvastam másodszorra, és megint hangosan nevettem rajta órán, trolin, villamoson, utcán, mindenhol. Nagyon szeretem ahogy Moore ír, ahogy felépíti a történetet és úgy az egészet. Imádom, hogy úgy ír, hogy egy részén halálra röhögöd magad, egy másik része, meg olyan komoly üzenetet hordoz, hogy napokig lehet rajta gondolkodni. Tényleg nem tudok semmi negativumot mondani erről a könyvről, örök kedvenc marad. Én nem vagyok vallásos, de dolgozom rajta, hogy valamelyik vallásos barátom elolvassa és elmondja mit szól hozzá.
Kedvenc karakterem egyértelműen Biff, de nagyon szeretem Jozsuát és Örömkét is. És én hiszek benne, hogy egy elefánt megtanulhat jogázni.