ADATLAP
Big Magic - Kreatív élet, félelem nélkül!
Elizabeth Gilbert legújabb könyvében megkapó őszinteséggel, elragadó közvetlenséggel és a tőle megszokott öniróniával fűszerezve mesél a kreatív élet megteremtésének lehetőségeiről. A Big Magic azonban nemcsak a varázslatos oldalát mutatja be a kreatív önmegvalósításnak, hanem a bennünk lakozó félelmekről is szól, amelyek megakadályoznak minket vágyaink és tehetségünk kiaknázásában.
Az Ízek, imák, szerelmek írónőjének lelkesedése szinte tapintható és ragályos történetei és saját tapasztalatain alapuló tanácsai olyanok, mintha a legjobb barátnőnk szólna hozzánk játékos, beszélgető stílusban. A New York Times sikerkönyveinek írónője izgalmas kulisszatitkokat árul el a regényírás folyamatáról, saját félelmeiről és kudarcairól. Legújabb írása nemcsak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát, és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott....
Baracskai Anikó véleménye:
Bevallom őszintén, kicsit csalódtam a könyvben. Bár a borítója alapján választottam, Tekintettel az írónő nagy sikerű ,,Ízek, imák, szerelemek" című előző könyvére, sokkal több konkrétumot vártam tőle. Nekem egy felszínes ezotéria könyv benyomását keltette, amit 15 oldalban össze lehetett volna foglalni (s attól nem lett volna ilyen elcsépelt).