ADATLAP
Birodalom születik
BÁB FEJÉRE KERÜL A KORONA. AZ IGAZI ÖRÖKÖS REJTVE MARAD.
EGY KALANDOR TITKA FELFORGATHAT MINDENT.
Háború fenyegeti Melengárt, és hőseink újabb kockázatos megbízást kapnak. Ezúttal szövetséget kell kötniük a nemzetelvűek csapataival, akik délen a birodalmi elnyomók ellen küzdenek. A Nefronita Birodalom megállíthatatlanul terjeszkedik, és Royce gyanúja egyre erősebb, hogy Ezrahaddon, a mágus eszközként használja őt és társát saját, kifürkészhetetlen céljaihoz. Ha ki akarja deríteni az igazságot, meg kell fejtenie Hadrian titkát. Ám felfedezése, könnyen véget vethet a barátságuknak és kettészakíthatja a Riyriát....
J Csilla véleménye:
Kicsit lassan indult be ez a könyv, de ahogy halad előre a sorozat, egyre több az intrika, a politika... egyre szövevényesebb az egész. Egyszóval szerintem fejlődik az író az első könnyed kalandregényhez képest. Az utolsó harmadában már nem lehetett letenni a könyvet és szinte már rögtön kezembe venném a folytatást :)
Novák Petra véleménye:
Csodálatos mű, mely izgalmas, fordulatokkal teli, magával ragadó és teljességgel letehetetlen. Apró hibája, hogy a végén van egy mondat, mely szerint Riyria soha nem tudhatja meg az igazságot. Na de nem jól van az, hogy az olvasó sem tudhatja. Szörnyű, hogy pillanatnyilag nem tudok szert tenni a folytatásra, mert elképesztően bosszant, hogy fogalmam sincs, sejtéseim beigazolódnak-e.