ADATLAP
Bob, az utcamacska
"Hogyan talált rá a remény egy férfira és macskájára a nagyváros utcáin...

Amikor James Bowen egy sérült, vörhenyes szőrű, kóbor macskát talált egy folyosón, még fogalma sem volt arról, hogy az élete mennyire meg fog változni. James egyik napról a másikra élt London utcáin, és biztosan tudta, hogy amire végképp nincs szüksége, az egy háziállat.
Mégsem tudott ellenállni a meghökkentően intelligens kandúrnak, akit befogadott, és gyorsan el is keresztelt Bobnak. Gondos ápolásának köszönhetően Bob lassan visszanyerte az egészségét, James pedig készült útjára engedni az állatot - úgy hitte, soha többé nem látják viszont egymást. Bobnak azonban más elképzelései voltak.
Ők ketten hamarosan elválaszthatatlanok lettek, s komikus - alkalmanként kockázatos - kalandjaik fokozatosan átalakították az életüket. Így segítettek egymásnak abban, hogy zaklatott múltjuk sebei lassan begyógyulhassanak."...
B-M Bogi véleménye:
Kedves történet, ugyanakkor mérhetetlenül szomorú is... James küzd, próbálkozik, de míg a cica hozzá nem kerül, szinte észre sem veszik. Hány ilyen hajléktalan lehet még, akinek csak egy apró löket, egy kis szeretet kellene, hogy talpra állhassanak?
Nagyon kíváncsi lettem volna, miképpen jutottak mégis a könyvírásig, és jókat mosolyogtam, hogy valóban You-tube sztár ez a macsek. Bízom benne, hogy jobbra fordult mindkettejük sorsa.
Práth Lia véleménye:
Nagyon bájos olvasmány volt, örülök, hogy végre időt szántam rá. Nagy rajongója vagyok a macskáknak, és ez a könyv egy újabb bizonyíték arra, hogy a cicák mennyire csodálatos lények és mi mindenben tudnak segíteni az embernek. Remélem Bob és a gazdija azóta is boldogan élnek együtt! :)