ADATLAP
Bogár Bárd meséi
...
Béresné Tóth Katalin véleménye:
Öt rövid történetet tartalmaz. Tanmesék varázslóknak. Pár óra alatt elolvasható, tanulságos mesék vannak benne. Nem kell sokat várni tőle, élményre olyan, mintha egy Grimm mesegyűjteményt vennénk a kezünkben.

Viszont Albus Dumbeledore megjegyzései nagyon tetszettek.
Németh Luca véleménye:
Nagyon jó mesék, nekem a Szerencse színes szökőkútja és a Három testvér meséje a kedvencem. Újraolvasva is élvezetes, és remek ötletnek tartom, hogy Rowling behozta a Dumbledore-vonalat, igazán pikáns kis kommentárok születtek a mesékhez.
Nagy Kornélia véleménye:
Unokahúgom épp Harry Potter lázban ég, így természetesen ez a könyv sem maradhatott le a listáról. Nekem tetszettek a mesék és a kommentárok is, ő egyenesen odavolt értük. Közösen olvastuk végig a névnapi ajándékát. Természetesen többször is.
Ragács Kinga véleménye:
Hosszabb könyvre, több mesére számítottam, mégsem maradt bennem hiányérzet. Aki kedveli a Harry Potter könyveket és filmeket, az ebben a kiegészítő kötetben sem fog csalódni. Nekem mondhatni ez volt az első J. K. Rowlingtól, mert eddig csak a Harry Potter és a bölcsek kövét olvastam tizennégy évvel ezelőtt, úgyhogy újraolvasásra vár. A Bogár bárd meséi annyira tetszett, hogy már el is kezdtem A kviddics évszázadait. Hamarosan sort kerítek a Legendás állatok és megfigyelésükre is.
Tóth Dominika véleménye:
Nagyon rövid és mindössze öt történet volt benne. Azt vártam, hogy nosztalgikus lesz, és megint elrepít abba a világba, ahol utoljára a Harry Potter regényekkel jártam. Sajnos nem volt meg ugyan az a hangulat közben. Kicsit szájbarágós, túlmagyarázott és egyszerű. De végülis csak egy mese kötet, annak még elmegy.
Homlok Renáta véleménye:
A mesék nagyon rövidek. Nagyon jók, de nagyon rövidek. Dumbledore magyarázatai nem egy esetben kb. kétszer hosszabbak, mint maga a mese.Tényleg. Tök komolyan. :) Ezekkel amúgy nincs semmi baj, sőt nagyon jók. Nem világmegváltó gondolatok, de szórakoztatóak. Meg hát ugye, mégiscsak Dubledore írta őket. :).
Szóval, olyan gyorsan elolvastam, hogy csak na. A könyvben többször említést tesznek arról, hogy Bogar Bárd több mesét is írt/lejegyzett. Hol vannak ezek -kérdem én-?
S H véleménye:
Elviseltem volna több mesét is, nekem Dumbledore kommentárja kicsit hosszú.
A mágus szőrös szíve tetszett, ha már választani kell. Nekem kicsit vérszegény, összecsapott hatása van a könyvnek. Nem adja át annyira a Harry Potter élményt, de rajongói elkötelezettségből azért felkerült az itthoni polcra.
Szabó Rebeka véleménye:
Öt egyszerű, bár helyenként kissé morbid mese Dumbledore professzor kommentárjaival. A szerencse színes szökőkútja volt a kedvenc történetem, de a többi is nagyon tanulságos volt. Magához a Harry Potter történethez nem ad sokat, de rajongóknak kötelező.
Garai Dóra véleménye:
Nagyon jó volt olvasni ezt a mesekönyvet a Harry Potter-könyvek írójától. Egyedülállók voltak, megfűszerezve Dumbledore kommentárjával. Szívesen olvastam volna még több mesét is, így sajnos elég hamar végeztem vele.
Somogyi Zsuzsanna véleménye:
Egy újabb élvezetes olvasmány a Harry Potter könyvek szerzőjétől. A sorozatban elhangzó mese címek, ebben a kicsi kötetben teljes terjedelmükkel megtalálhatók és Dumbledore kommentárjaival kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet. A Bogar Bárd meséi című könyvvel egy újabb szeletét lehet felfedezni a varázsvilágnak.
Bene Brigi véleménye:
Nekem olyan a könyv, mintha két külön könyvből lenne összegyúrva, egy mese könyvből és egy Albus Dumbledore által a mesékről írt véleményét "történelmi" és egyéb tényekkel alátámasztott értekezését tartalmazó könyvből. Együtt fura, külön külön véve, viszont jók, a mesék tanulságosak, a kommentek érdekesek, és vannak humoros részek is. Lehetne több mese is benne, a könyv nagy részét elviszik a kommentek.
Bene Brigi véleménye:
Nekem olyan a könyv, mintha két külön könyvből lenne összegyúrva, egy mese könyvből és egy Albus Dumbledore által a mesékről írt véleményét "történelmi" és egyéb tényekkel alátámasztott értekezését tartalmazó könyvből. Együtt fura, külön külön véve, viszont jók, a mesék tanulságosak, a kommentek érdekesek, és vannak humoros részek is. Lehetne több mese is benne, a könyv nagy részét elviszik a kommentek.
Kathi Melinda véleménye:
Messze nem ad olyan olvasási élményt, mint a Harry Potter bármelyik része. Körülbelül azt éreztem, hogy a könyv elolvasásával kipipálhatok egy újabb kategóriát...Az utolsó mese tetszett csak úgy igazán, a három testvér története. Valószínűleg azért, mert ezt tudtam egyedül a főtörténetbe is beépíteni. Könnyen, gyorsan el lehet olvasni, de számomra nem jelentett igazi könyv olvasást.
Gabriella Korsós véleménye:
hát Harry világának mesélői sem mások mint a mi Grimm testvéreink. Mese persze, tanulság megvan, de azért akad kitépett szőrös szív, majdnem kettéhasított ember, csodálkoztam hogy senki nem akart senkit megenni. Egyébként jó mesék, szerintem érdekes volt a mellétűzött Dumbledore kommentár is, de lehetett volna több történet. Aki megszülte Harry Potter világát, az egy kis gondolkodással még 100 oldalnyi mesét is kitalálhatott volna...ha akar.
Éliás Klaudia véleménye:
A könyv maga aranyos, jó kis mesékkel, csak nagyon rövid. Minimum duplája kellene a mesékből. Dumbledore háttérinformációi érdekesek, de nem illenek bele a könyvbe, nélkülük jobb lett volna. Egyetlen mese van, ami nagyon nem illik bele, A mágus szőrös szíve. Az olyan, mint valami horrorsztori a kitépett szívekkel. Nekem egyébként a varázsló és a pattogó fazék tetszett a legjobban a Három testvér meséje mellett.
Montag Brigitta véleménye:
Mikor a filmben beszéltek ezekről a mesékről, kíváncsi voltam, hogy milyenek lehetnek. Ezért nagyon megőrültem ennek a könyvnek, első gondolatom az volt, hogy sok varázsló világos mese lesz benne. Ehhez képest 5 kis történet és utána több oldal Dumbledore komment. Ami szerintem lehúzza a könyvet. Jobban örültem volna ha a kommentek helyett még több mese van. Amúgy meg szerintem a mesék érthetőek, nem szorulnak magyarázatra.
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Kissé vegyesek az érzelmeim. Megörültem, hogy picit beláthatunk a Harry Potter kulisszái mögé és megismerhetem a meséit, de nem így lett. Összesen 5 mese van a könyvecskében, ami nagyon kevés és nagyon pici. Az előszó, amit Rowling írt még egész érdekes kiegészítés, de amiket Dumbledore tollából származtat… nekem erőltetett mind. Van 5 pofonegyszerűen érthető, rövid mese és mindhez kerekít majdnem ugyanolyan hosszúságú oktató magyarázatot. Valahogy nem passzol össze az egész, főleg, hogy kitalált szereplő a magyarázó is és maga a világ is.
Jobban jártunk volna, ha több mesét ír az írónő és kevesebb a fölösleges szövegelés. A tanulság enélkül is eljut mindenkihez.
Sörös Zsófia véleménye:
Aranyos kis könyv. Egyetlen hibájaként talán csak az róható fel, hogy túl rövid, szűk egy óra alatt a végére is lehet érni az egésznek. Ettől függetlenül nagyon tetszik Rowlingnak az az ötlete, hogy a Harry Potter sorozatot "tankönyvekkel" egészítse ki.
Bogár Bárd meséi egytől egyig tanulságosak, nekem köztük A szerencse színes szökőkútja volt a személyes kedvencem.
Szőcsné dr. Knyihár Gabriella véleménye:
Szenzációs könyv!! Mindegyik történet nagyon tetszett, természetesen a legnagyobb kedvenc a filmekben is szereplő A három testvér meséje, viszont különösen tetszett még A szerencse színes szökőkútja, főleg a „csattanója” volt nagyon szívmelengető. A mágus szőrös szíve elég morbidra sikeredett, de a Grimm testvérek egyes meséi sem a kedvességükről híresek.
Dumbledore „elemzései” pedig külön feldobják a történeteket, nem is tudom melyiket vártam jobban, az újabb történeteket, vagy Dumbledore meséit. :)
Stencinger Dóra véleménye:
Egyértelmű volt, hogy a komlett Harry Potter sorozat és a Kviddics évszázadai után a Bogar bárd meséi lesz a következő. Sokszor amikor olvastam eszembe jutott, hogy vajon Hermione mire gondolhatott, amikor megkapta. Dumbledore jegyzetei pedig felejthetetlenné teszik a könyvecskét.
Takács Timy véleménye:
Jó kis történetek ezek, főleg úgy, hogy Dumbledore jegyzeteit is melléjük csapták. Ez az, ami igazán különlegessé teszi :) El tudtam volna viselni még jó néhány mesét. Nem is tudok belekötni semmi másba. Remélem Rowling elgondolkodik a folytatáson :)
Tánczos Krisztina véleménye:
A Harry Potter történetek után természetesen érdekelt ez a könyv is. Tetszettek a mesék, és igazán szellemesek voltak Dumbledore jegyzetei. Ha nagyobb lesz a gyerkőcöm, talán majd olvasok neki ebből a könyvből. Érdekes volt olvasni a halál ereklyéiről...
Kiss Petra véleménye:
Mivel imádtam a Harry Pottert, így nem volt kérdés, hogy a Bogár bárd meséit is el akarom olvasni. Nem csalódtam, imádtam! Mindig, amikor egy-egy mesét olvastam, eszembe jutott Hermione, amint azon gondolkodik, vajon miért kaphatta ezt a könyvet Dumbledore-tól? Megmosolyogtatott.