ADATLAP
Bogyó és Babóca - Évszakos könyv
Négy évszak, négy mese. A nagyalakú, fekvő A4-es méretű könyvben négy mese szerepel.
Az első, tavaszi történet témája mi más lehetne, mint a virágültetés?
De Babóca tulipánjai alig bújnak ki a földből, Baltazár máris végigszáguld a kiskerten gördeszkájával. Nyáron Bogyó palacsintájának örülhetnek az erdő lakói, ősszel együtt szüretelik a Százlábú szőlőjét, télen pedig sok szép hóember épül a dombon!...
Takács Aliz véleménye:
Szuper mesekönyv, tündéri, hosszabb mesékkel. Nagyon aranyos rajzokat tartalmaz, könnyen érthető nyelvezet. Minden évszakhoz kötődik egy-egy mese, mely a jellemző tulajdonságokat, momentumokat tartalmazz - például: szüret, hó, virágültetés. Ajánlom gyerekeknek, szülőknek és a mesét szerető felnőtteknek.
F Lívi véleménye:
Keresztlányom meg van bolondulva ezekért a mesékért. Egy mesét egymás után legalább ötször el kell olvasni neki, és még akkor sem unja meg. A rövidebb meséket kívülről fújja és mindig utánozza őket...
Bár megjegyzem néhol a szóhasználattal, illetve a szeteplők cselekvésével vigyázhatott volna az írónő... a kicsik nagyon sok mindent eltanulnak belőle és alkalmazzák. És rendszerint nem a jót.
Rógán Edina Anna véleménye:
Nálunk, itt a balatongyöröki könyvtárban a kicsik imádják Bogyót és Babócát, gondoltam kihasználom az 50-könyves kihívás egy pontját, és én is elolvasok a sorozatból egyet. Aranyos, egyszerű, könnyen érthető történetecskék, egyszerű, de aranyos rajzok, El tudom hinni, hogy ez áll a legközelebb a gyerekek ízléséhez, érdeklődéséhez. Láttam, sokaknak nem tetszenek az illusztrációk meg a történetek színvonala, de szerintem nem kell ezt túldrámázni. Aki szép képeket akar látni, az nézegessen Beatrix Potter-könyveket, aki meg összetettebb történeteteket akar olvasgatni a gyereknek, az meg olvasson mondjuk Benedek Eleket vagy nem tudom. Sajnos, én már rég nem olvastam mesét – pedig valljuk be: igazán jó ha csak 5 percre is, de gyereknek lenni! :)