ADATLAP
Born At Midnight – Született éjfélkor (Alkonyvölgy tábor 1.)
Miután egy este Kylie Galen rossz partira, rossz emberek közé keveredik, örökre megváltozik az élete. Anyja Alkonyvölgybe küldi ‒ egy problémás tinédzserek számára szervezett nyári táborba ‒, ám megérkezése után alig néhány órán belül fájdalmasan világossá válik számára, hogy társai nem egyszerűen csak „problémásak”. Alkonyvölgyben vámpírok, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok és tündérek tanulják és gyakorolják, hogyan használhatják különleges képességeiket, hogyan tarthatják kordában bűverejüket, és hogyan élhetnek a normális világban.
Kylie ugyan mindig másnak érezte magát kortársainál, de abban is biztos, hogy ezekhez a paranormális szörnyszülöttekhez sem tartozik. Vagy mégis? Ők váltig állítják, hogy Kylie közülük való, és nem véletlenül került a táborba. És mintha az élet nem lenne már így is épp eléggé bonyolult, belép a képbe Derek és Lucas is. Derek egy féltündér, aki eltökéli, hogy Kylie-t a barátnőjévé teszi, Lucas pedig egy oltárian szexi vérfarkas, akivel a lánynak titkos közös múltja van. A két fiú nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis mindketten rabul ejtik Kylie szívét.
Bár Kylie-t mélyen összezavarja az egész helyzet, és semmiben sem biztos többé, egy dolog minden kétséget kizáróan kiderül számára: Alkonyvölgy pontosan az a hely, ahová tartozik....
Agócs Mónika véleménye:
Hát azt hiszem idén nem is olvasok több könyvet, amiben szerelmi háromszög van. Nagyon nem bírom a döntésképtelen főhősöket, Kylie pedig nagyon is az. Nagyjából az egész könyv arról szólt, hogy "Vannak természetfelettiek? De helyes srác! Én nem vagyok az. Ez a másik srác is cuki! Mégis természetfeletti lennék? Nem tudok dönteni melyik pasi kell..." Na szóval ha úgy 200 oldallal kevesebb lett volna, akkor azt mondom jó történet. Így csak a humorát tudom díjazni, meg Dellát és Mirandát, mert történet az nem sok volt benne. A vége tetszett, de nem hozza helyre, hogy az elején mennyit szenvedtem vele. A folytatásba lehet beleolvasok, hátha jobb lesz...
Szabó Sára véleménye:
Hogy én MENNYIRE rühellem a szerelmi háromszögeket! (Hogy a négyszögekről és egyéb geometrikus formákról ne is beszéljünk.)
Kb fél éve megvan nekem ez a könyv, el is olvastam akkor a feléig, de nem éreztem annyira jónak, hogy levegyem a polcról és tovább olvassam. Aztán most nagy nehezen rávettem magam a kinyitására és nem bántam meg. Annyira nem volt jó könyv, de nem is rossz annyira, mint emlékeztem. A szerelmi szállal nem vagyok megelégedve, de maga a sztori nagyon tetszett.
Szabó Sára véleménye:
Hogy én MENNYIRE rühellem a szerelmi háromszögeket! (Hogy a négyszögekről és egyéb geometrikus formákról ne is beszéljünk.)
Kb fél éve megvan nekem ez a könyv, el is olvastam akkor a feléig, de nem éreztem annyira jónak, hogy levegyem a polcról és tovább olvassam. Aztán most nagy nehezen rávettem magam a kinyitására és nem bántam meg. Annyira nem volt jó könyv, de nem is rossz annyira, mint emlékeztem. A szerelmi szállal nem vagyok megelégedve, de maga a sztori nagyon tetszett.
Héjjas Orsolya véleménye:
Ez is egy olyan könyv volt ami a könyvtárban a kezembe akadt. Első alkalommal amikor megtaláltam még nem vettem ki mert már sok könyv volt már így is nálam. Második alkalommal már kivettem és nem csalódtam benne.
A történet nagyon tetszett. Az önmagát először még nem elfogadó Kylie a történet végére teljesen belejön a más elfogadásába és már a szobatársa sem taszítja vissza.
A két fiú közötti őrlődése is tetszett. Remélem a következő részben már kiderül kivel jön össze. :)
Wenczel Katalin véleménye:
Már maga az alaptörténet felkeltette az érdeklődésemet: egy nyári tábor, amit problémás tiniknek szerveznek - legalábbis főhősünk így tudja egészen addig, amíg ki nem derül: a táborban mindenki természetfeletti, még ő is. Könnyed olvasmány, semmi megterhelő sok humorral, vámpírokkal, tündérekkel, vérfarkasokkal, szellemekkel, és persze dögös pasikkal.
Márton Réka véleménye:
Egyszer még régebben elolvastam gépen az elejét és nagyon tetszett! Alig vártam, hogy fent legyen az egész könyv a neten, mert megvenni nem tudom hogy akarom- e! Aztán kölcsön kaptam valakitől és nagyon örültem hogy végre elolvashatom ezt a könyvet! Annyira sok jót hallottam róla! Erre nagyon nem olyan volt mint gondoltam! Először is nem értettem hogy mi a lényege! Általában minden könyvben van valami történés amiről szól a könyv hát ebbe nem jöttem rá hogy mi volt! Bár jó volt a hangulata attól még egy emberrel összejöhetett volna!
Bár nem gondoltam volna de ebben a könyvben szerelmi négyszög volt!! A csajnak háom csávó tetszett! Bár volt egy izgi rész bár nem értettem attól még izgi volt!
Amúgy ajánlom azoknak akik szeretik a tábori hangulatot!
x y véleménye:
Ez egy helyes, varázslényekkel teli kis sorozatkezdő kötet, ahonnan a nyálcsorgatós kispasik se maradhatnak el, kellő dilemmát okozva a zűrzavaros családi életét feldolgozni, és saját képességeit épp felfedezni próbáló hősnőnk lelki világában.
A tábori hangulat és a szomszédos vadrezervátum kicsit javított a sablonos összképen, de senki ne várjon világrengető mondanivalóra. Mondjuk én se vártam, nem is csalódtam, sőt, talán egy kicsit jobban is tetszett, mint a hasonló kaliberű Hex Hall.
Tinikönyv tiniknek (vagy épp tinihangulatban leledző kortalanoknak).
Laza kikapcsolódásnak tökéletes.