ADATLAP
Borzalmak városa
...
Garai Dóra véleménye:
Nagyon bejött ez a könyv. Amikor elkezdtem olvasni nem tudtam, hogy vámpírokról fog szólni, és meg is lepődtem, de kellemesen. Nagyon szeretem a vámpíros történeteket, de az igazikat, nem a nyálasakat. Nagy örömömre szolgált, hogy ez a történet ezek közé tartozik. Az író stílusa nekem sokszor furcsa és nyers, de érdekes, mert ilyen írói stílussal még nem találkoztam. Viszont a történet olyan igazi jó kísértet-vámpír história és egy kicsit ijesztő. A harc a végèn és a kiszabadulás szerintem is már picit el van nyújtva, de vègülis így részletesebb.
Pogonowski Johanna véleménye:
Majd 15 évvel ezelőtt ez volt az első vámpíros könyv – emlékeim szerint – amit olvastam. Tudom, hogy nagy hatással volt rám.
Mivel olvastam, tudtam, hogy mi lesz a vége, így nem kellett volna aggódnom, de bizony a történet magával ragadott. Megvallom őszintén, este, sötétedés után már nem olvastam. Mert mindenhol rémeket láttam, és csak felkapcsolt villannyal voltam hajlandó közelekedni a házban.
Szóval, aki egy kis borzongásra vágyik, annak bátran ajánlom.

Szalai Brigitta véleménye:
Stephen King számomra mindig is érdekes író volt. Szeretem a könyveit, izgalmasnak találom őket. Ennek a könyvnek az eleje nagyon nyögve nyelősen indult nagyon lassan akartak rájönni, hogy ki vagyis inkább mi lehet a gyilkos és hogy mi áll az egész ügy hátterében, de amint rájöttek kezdtek beindulni a dolgok. Utána már érdekesnek találtam, de az eleje miatt majdnem többször is félre raktam a könyvet. Egy 10-es skálán nálam 10/4.5 kapna, de csupán a kezdés miatt.
Beáta Nagy véleménye:
Borzalmas volt. Sajnálom. A könyv kb felénél kiderült, hogy vámpírokkal állunk szemben, de akkor mi történik még 200 oldalon? harcolunk? Amióta szerelmesek lettünk a tinibálvány vámpírokba, nehéz a néphiedelemből származókkal létezni. Persze, nyilván jobb volt, mint egy Alkonyat és társai, de nem "igazi" Stephen King". De elfogadom korai zsengének.
Judit Pletscher véleménye:
Már nem először olvastam Kingtől ezt a könyvet, de még most is tetszett. Nem annyira ijesztő, de elég izgalmas. Aki ismeri az író más könyveit annak tényleg nem hoz újat. A szokásos recept, végy egy írót Mainben és egy gyermekkori traumát és már kész is.
Gémes Krisztina véleménye:
Tipikus King könyv, egy kicsit régi és én érzem is rajta (nyelvezet stb. bár lehet, hogy csak én vagyok túl fiatal). Imádom a könyveit, de ettől most nem estem hasra, egynek elmegy, de nem lesz a kedvencem.
Kádas Vera véleménye:
Nagy horror rajongóként egyáltalán nem volt annyira félelmetes, mint amennyire vártam. Ugyanakkor izgalmas volt, magával ragadó, egy kicsit krimis. Nagyon jól leírja, hogy mi játszódik le az emberek fejében, és nagyon jó a különböző karakterek összefogása is, mindenki egy kicsit más, és mindenki gondolkodása kell a végén az író és a fiú túléléséhez.
Vida Szandra véleménye:
King egy régebbi műve, mint mindig, itt meg megmutatkozik milyen jó ember ismerő. A történet - kivételesen - semmi meglepetést nem okozott. Bram Stoker Drakula-ja modern köntösbe bújtatva. Összességében nagyon élvezhető könyv.
Berényi Rózsa véleménye:
Ez a regény,nem hagyományos értelemben vett vámpír történet.Nem volt annyira ijesztő,mint vártam.Az emberek viselkedését,ha baj van,nagyon jól jellemzi.Igaz rá az a mondás,hogy a rossz akkor történik,ha a jók nem tesznek semmit.Ebben a történetben kevés igazán jó ember volt,annál több a közönyös,aki még a munkáját sem végezte rendesen,pl.a rend őre.A kételkedő,hitében meghasonlott ki más lehetne,mint egy pap.