ADATLAP
Bridget Jones naplója
Fogyókúrázni fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzőterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak....
Ugró Szabina véleménye:
Mivel a film nagy kedvencem, és már sokszor megnéztem, régóta szerettem volna a könyvet is elolvasni. Bár a film nekem jobban tetszett, a könyv sem volt rossz. Mindenképp el fogom olvasni a folytatásokat is.
Fekete Gabriella véleménye:
Ki ne ismerné ma már Bridget Jones-t, a kicsit szeleburdi, kicsit duci, de azért álmodozó, vonzó, szinglit? Annyira jó újra és újra találkozni kedves, és bugyuta történetével. Egy modern büszkeség és balítélet. Adva van egy jómódú ficsur, aki először meglátja Briget-et, s talán még írtózik is tőle, lenézi ruhájáért, szüleiért, majd furcsa mód beleszeret. S Briget, mint modern Elisabeth, elítéli Mark-ot büszkeségért, karótnyeléséért, de végül megismeri és meg is szereti.
Imádom....
Benkő Ella véleménye:
Nagy várakozással fogtam neki a trilógiának, hiszen láttam a filmeket is, az elég jó kategóriába soroltam őket. És bizony nekem a filmek jobbak, szórakoztatóbbak voltak. Igaz eltértek a konyvektől, a harmadik könyv pedig a Márk után özvegyen maradt Bridget párkeresését mutatja be. Természetesen Bridget 50 évesen sem hazudtolja meg önmagát! Az első két részben az anya a legmulatságosabb figura, nekem túl sok az angol utalás ami kicsit zavaró, mivel nem vagyok jártas arrafelé. :-) Kikapcsolódásnak jó.
Alvean véleménye:
Először a filmet láttam, ennek hatására úgy gondoltam , a könyvet is elolvasom. És nem is bántam meg! Imádtam! Ebben a lökött, mégis szeretnivaló csajban minden nő magára ismerhet. A botladozásai, a szerelmi "ámokfutása" nagyon szórakoztató.
Szalai Adél véleménye:
Imádtam! Imádtam! Imádtam! Minden egyes oldalát, mondatát, betűjét!! Egy csomószor láttam már, de még sosem jutott eszembe, hogy elolvassam. Sohasem olvasom el kétszer ugyan azt a könyvet, de ezzel lehet kivételt teszek. Szórakoztató, vicces, őszinte, és élethű, tele humorral, ami miatt nem tudod lerakni a könyvet. Minden nő vegye a kezébe, és olvassa el.....
Markó Andi véleménye:
Nem először került a könyv a kezembe, a filmet is többször megnéztem, mert mindkét formában megnevettet a történet. A csetlő-botló Bridget Jones, aki szingliként próbál érvényesülni a "pöffeszkedő családosok" között. Fülembe cseng a filmbéli hangja, mikor a sorokat olvasom, és jókat derülök a próbálkozásain. Azt hiszem, legtöbbünk bizonyos mértékig azonosulni tud a főszereplővel, s megtalálja saját ismerősei között a könyv többi szereplőjét is. Talán ezért nem lehet megunni...
Bäumler Zsófia véleménye:
A Bridget Jones naplója meglehetősen szórakoztató könyv. A filmet is nagyon kedvelem, viccesnek találom és szerencsére a könyv is hozza azt a színvonalat. Mindenkinek ajánlom, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik és főként annak, aki szereti az angol humort.
Farkas Beatrix véleménye:
Nagyon el kellett gondolkodnom mit írjak. A könyv összességében jó volt, de sajnos a filmet előbb láttam. Időközben rá kellett jönnöm, hogy egy naplót olvasok és egy év alatt nem történik annyi minden. Szóval így visszagondolva annyira nem volt vészes.
Zaják Julianna véleménye:
Előbb láttam a filmet, mint olvastam. Azután kezembe vettem a könyvet, majd rövid idő múlva letettem, mert úgy döntöttem, hogy ez már nem nekem való. Azután meghallgattam a történetet hangoskönyvben és nagyon-nagyon tetszett! A Könyvkihívásnak köszönhetően újra elővettem, és nem bántam meg! Nagyon jól szórakoztam, az idősebbeket kifigurázó részek tetszettek a legjobban!
Peák Boglárka véleménye:
Az elso 80 oldalig nem egeszen ertettem, hogy lett ebbol film, azonban utana egy szuszra elolvastam. Kedves, humoros, lenduletes, azonban egyszer olvashato, helyenkent kicsit unalmas tortenet kerekedik ki a vegere. Azert is kezdtem neki sokszor, mert nem hittem el, hogy ennyire ne szoljo semmirol.
Szabó Márta véleménye:
Ez a regény, nos... határozottan szerethető! Nem tartottam valami sokra a filmet, ám az Egyetemen egy szemináriumra el kellett olvasni a Bridget Jones könyveket (akkor még csak 2 jelent meg). Én már akkor is kihagytam, de azóta is motoszkált a fejemben. És most a Könyvkihívásnak hála, elolvastam mind a három kötetet és megszerettem. Egyszer elég volt az élmény egy időre, de szerettem és sokat nevettem.
véleménye:
Könnyed, szórakoztató. Vicces is ,de kissé erőltetett módon. Láttam a filmet is, és ez az a ritka eset, amikor a film jobban sikerült. Jó a könyv is, de a film után kicsit többet vártam.
Horváthné Bellai Katalin véleménye:
Már régóta tervezetem az elolvasását. Bár nem szeretek úgy olvasni, hogy láttam a könyvből készült filmet. Jobban szeretem ha magam tudom elképzelni a helyszíneket, karaktereket. De így is tetszett.
Tóth Tímea Angéla véleménye:
Kicsit felszínes, kicsit bugyuta, kicsit koppintós, de nagyon szerethető! Kedvet kaptam tovább olvasni a történeteket! Bár nem tudom megérteni ezt a kalória számlálást.. Maximum volt 60 kg.. Ez egy nagyon vékony, buta lány... Amikor Tom mondta hogy egy embernek 2000 kalóriát be kell vinnie, hogy életben maradjon XD
Ferenczik Adrienne véleménye:
Bridget-et imádom, nagyon jó karakter mosolyogtató sztorikkal. Én ezt a könyvet, a folytatásokkal együtt a trilógia kategóriában olvastam el, úgyhogy folytatásban élvezhettem Bridget "kalandjait". Olvasni sem rossz, de kivételesen azt kell mondanom - amit szerintem olvasó ember ritkán mond, mert általában fordítva van -, hogy a film jobb mint maga a regény. Viszont érdekes volt elolvasni az első két részt, mert némely ponton a könyv története teljesen más, mint amit a filmvásznon láthatunk.
Barhács Zita véleménye:
Már másodjára olvastam és imádtam most is a humorát. Sztem minden nő bele tudja képzelni magát Bridget élethelyzeteibe. Humoros és néhol naív, de így szeretjük a mi kis Bridget-et. A dolgok vhogy mindig jóra fordulnak és a legrosszabból is jól jön ki.
Mesterházi Zsuzsa véleménye:
Milyen sokszor fogadtuk meg már mi is,hogy fogyókúrázni fogunk,hogy edzőterembe járunk,hogy leszokunk a dohányzásról stb.Bridget Jones is úgy érzi,gyökeresen változtatnia kell az életén.Hihetetlenül jó könyv,fergeteges könyv.Ezen a könyvön minden nő szívből kacag.
Varga Laura véleménye:
Fel-felnevetős könyv, igazi agyleszívós kikapcsolódás :) Az ember a saját gondját is elfelejti, de minimum lazábban kezeli, mikor ezt olvassa. Egy komolyabb könyv után jól tud esni :) Várom a többi könyvet is, hogy elolvashassam.
Gombár-Erkli Katalin véleménye:
Nagyon élveztem az első betűtől az utolsóig! Egyszerűen letehetetlen. Bridget igazi HP, mégis imádjuk, hiszen megvan benn minden, ami ahhoz kell, hogy szerethessük. Annyira esetlen, hogy már attól "cuki". Azokkal a problémákkal küzd, amivel minden nő. A szerelmi háromszög is benne van. A rossz fiút vagy a jót válassza. Végül is tökmindegy, csak szeresse már végre valaki. Egyedüli az nem tetszett benne, hogy ennyit alkoholizál, de a többi jól áll neki. Máris kezdem a következő részt.
Kelemen Mónika véleménye:
Édesanyám ajánlotta, megszerettem én is. Letehetetlen. Bridget Jones igazán sok boldog percet okozott számomra. Szórakoztató mégis van mondanivalója. A többi rész is nagyon tetszett. Igazán jó lenne ha lenne egy olyan barátnőm, mint Bridget Jones. Biztos jól szórakoznánk...
Zuzan Éva véleménye:
Bridget Jones-ban nem lehet csalódni; állandóan csetlik-botlik, mindig szerencsétlenkedik, rosszul választ, duzzog, és heveny önbizalomhiányban szenved. Bár jobban belegondolva, én is világgá futnék, ha ilyen anyám lenne, mint neki. Viszont végül csak megszerzi azt a pasit, amelyiket akarja.
Sugár Kata Boglárka véleménye:
Mit írjak Bridgetről? Mindenkinek lerágott csont. Hamarabb láttam a filmet, a könyvet a kihívás kapcsán vettem le a polcról. A családunkban a karácsonyi pulóver kapcsán emlegetjük Mr. Darcyt. A filmet végig nevetjük...
"A lényeg, hogy vannak bizonyos időszakok az életben, amikor minden elromlik, nem tudjuk, merre menjünk, mert úgy rémlik, mintha körülöttünk mindenféle olyan rozsdamentes acélajtók csapódnának össze, mint a Star Trekben."
De mi az a Star Trek????
Schwarcz Kriszti véleménye:
Ismét cuki volt olvasni :) Néhány beszóláson még mindig hangosan nevettem: "akkora, mint egy keverített kád" :)) Jó kis kikapcsolódás volt, szerettem ismét!

Schwarcz Kriszti véleménye:
Ismét cuki volt olvasni :) Néhány beszóláson még mindig hangosan nevettem: "akkora, mint egy keverített kád" :)) Jó kis kikapcsolódás volt, szerettem ismét!

Juhász Szabina véleménye:
Azt hittem gyorsabban a végére érek, de számomra mégsem bizonyult letehetetlen könyvnek.
Nem bánom, hogy elolvastam, de a film ez esetben jobban tetszik.
Mondjuk elég mókás most Briget fejébe jobban belelátni.
Jaa és az is elég mókás volt, amikor a büszkeség és balítélet, Colin Firth féle Mr. Darcyt hasonlítgatják Markhoz :DD
Sinka Zsuzsi véleménye:
Imádtam, imádom és imádni fogom. Minden nőnek kötelezővé tenném. Nem lehet megunni és mindig újra és újra lehet rajta nevetni. Bridgetre nincs más szó, csak az, hogy zseniális. A napló formájú könyveket egyébként is nagyon szeretem, de ezzel kezdődött minden. Minden nőnek kívánok egy igazi Mark Darcyt és legalább annyi élményt és tapasztalatot, mint neki!
Dávid Szilvia véleménye:
"Hirtelen az jutott eszembe, hogy elég nevetséges, ha valaki, akit Mr. Darcynak hívnak, felvágósan félrevonul egy partin. Olyan, mintha valaki, akit Heathcliffnek hívnak, egész este nem lenne hajlandó elmozdulni a kertből, hogy „Cathy!” ordítással csapkodja a fejét egy fának." Már csak az ilyen mondatai miatt is imádjuk Bridget-et, hát akkor a kék leveséről a barátairól és a többi érdekes mégis hétköznapi dolgáról nem is beszélve.
Csornay Beatrix véleménye:
Imádom...újra és újra..olvasni és nézni. Feltölt, megnevettet, sokszor mintha csak én magam lennék Bridget . Esős-semmittevős, vagy egy szomorkásabb napon elég csak feleleveníteni a történetet, máris minden vidámabb :)
Sándor Ilona véleménye:
Egy vidám könyv,melyet filmen már sokszor láttam. Nem tartozik a kedvenceim közé, de mégis felvidít! Nem baj ha valaki kövér, vagy szerencsétlenül alakulnak a dolgai a végén minden jó lesz!
Nagy Rita véleménye:
Bridget a tipikus nő, aki mindannyiunkban benne lakozik.
Keresi a Nagyőt, folyamatos súlyproblémával küzd, gondolkozás nélkül jár a szája, de a szingli barátaira mindig számíthat..
Mark es Daniel között csapong, de a dolgai végül mindig jóra fordulnak.
Rengetegszer elolvastam már, ha rossz kedvem van, mindig reményt ad, hogy a dolgok jóra fordulnak végül:)