ADATLAP
Bridget Jones naplója, Bridget Jones naplója 2- Mindjárt megőrülök, Bridget Jones naplója 3 - Bolondulásig
Fogyókúrázni fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzõterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak.

Ismerős? Ha Ön, kedves Olvasó, még sohasem tett ilyen vagy ezekhez hasonló újévi fogadalmakat, akkor Ön egy szent, vagy férfi. Ha viszont érezte már úgy, hogy gyökeresen változtatnia kellene az életén, akkor számos közös vonása lehet e könyv hősnőjével, Bridget Jonesszal, akinek naplójából élete egy évének történetét ismerhetjük meg. Bridget túl van a harmincon, és legnagyobb bánatára még mindig „szingli”, vagyis nincs férjnél.
A Napló ott ért véget, hogy Bridget megkapja álmai férfiját, Mark Darcyt. Bridget Jones naplójának második kötete ott kezdõdik, hogy baj van: Darcy, aki idõnként Bridget lakásán tölti a napot és/vagy az éjszakát, nem hajlandó mosogatni! Azonkívül – vélekednek a barátnõk – bizonyára homokos is, mert egyre többet lebzsel a zsiráflábú, feneke-nincs, egyszóval férfias Rebecca körül… Persze vannak más bajok is: Bridget anyjának legújabb dilije például, hogy Kenyába rohangál szafárit látni és maszájokat fogdosni – egy ifjú...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Az első kötet nagyon olvastatta magàt, sokszor megmosolyogtam Bridget kalandjait, szerencsètlenkedèseit. A màsodik kötet valahogy unalmasabb volt, nehezebben olvastam, talàn megszoktam, hogy idètlenkedik a főszereplő. De szorìtottam, hogy összejöjjön Markkal. Legjobban a harmadik kötet teszett, ahol màr anyakènt kajlàskodik,naivan hiszèkeny, küzd az internettel. Ùjra fogom nèzni a filmet, összehasonlìtandò a könyvvel.
Barhács Zita véleménye:
Az első két részt többször elolvastam és nagyon imádtam. A harmadik rész is nagyon tetszett, mert "napjainkban" játszódott. Láthatja az ember, hogy nem olyan egyszerű ismerkedni az internet világában, főleg Anyukaként két gyermekkel. Sajnáltam, hogy Mark meghalt, mert kiegészítették egymást Bridget-tel. Az előző két részben azon izgult az ember, hogy össze fognak-e jönni. Jó lett volna a közös kis életükről olvasni. Összességében szeretem nagyon mindhárom részt. Szerintem, aki olvassa, az rájön, hogy mindannyiunkban van egy kicsi Bridget.
Major Szabina véleménye:
Sikerült elolvasni. Az első és második rész nagyon tetszett, igaz azokat filmben is láttam. A harmadikkal már nehezen haladtam. Mindegyik rész tetszett. Kicsit elszomorító hogy Mark meg halt a harmadik kötetben.
Antal Regina véleménye:
Az első jó volt, a második aranyos, de a harmadikat már kihívás volt elolvasni. Ritka könyvek egyike amikor a film jobban tetszett mint az alapmű!
Fura hogy a trilógiát felölelő közel tíz év alatt a főhős jelleme szinte semmit nem változott!
Katona Judit véleménye:
1: A Bridget Jones naplója méltán vált világhírű olvasmánnyá, és méltán készült belőle kasszasiker film. Bár a könyvben néha idegesítő Bridget karaktere, mégis belopja magát az ember szívébe. Az első könyv a legjobb szerintem.
2: Szerettem is meg is nem a második könyvet. Komolyan azt gondoltam, hogy ennyire bugyuta, szerencsétlen, hiszékeny valaki még akkor sem lehet, ha kitalált figura. Mégis valahogy olyan Bridgetesen humoros volt. És lehetett nevetni rajta.
3: Hát érdekes volt. Igazából második olvasatra jobban élveztem, mint először. Bár Mark meghalt, és Bridget ott maradt két gyerekkel, mégis megmaradt olyan komolytalannak, és néha felelőtlennek, szabadnak, mint amilyennek megismertük az első két könyvben. Ebben a könyvben azonban már komolyan idegesítőek voltak a szerencsétlenkedései, de csak addig, amíg valami jó nem történt, vele, mert akkor, már megint azon izgultam, hogy csak tartson is ki a szerencséje.
Összességében Bridget idegesítő, kiszámíthatatlan, befolyásolható, naiv nő, és az is marad, mégis imádni való.