ADATLAP
Brisingr
Csak alig néhány hónapja, hogy Eragon kiejtette a „brisingr” szót, amely az ősi nyelven azt jelenti, tűz. Azóta nemcsak azt tanulta meg, hogy szavak segítségével varázslatot alkosson, hanem számtalan próbával is szembe kellett néznie. A Birodalom ellen vívott ádáz és véres csatában az Égő Mezőkön, ahol Murtaghgal és Tövissel is meg kellett küzdenie, sárkányával, Saphirával együtt kis híján odavesztek. Ám a kalandoknak koránt sincs vége – és Eragont számtalan ígéret köti, amelyeknek talán nem is tud eleget tenni.
Eragon megígérte unokatestvérének, Rorannak, hogy segít kiszabadítani Katrinát Galbatorix fogságából. Roran, aki elmenekítette a falubelieket Carvahallból a Birodalom pribékjei elől, időközben rettenthetetlen harcossá vált, kiérdemelve a Vastörő melléknevet a vardenek között, akik szintén Eragonban bíznak – szükségük van erejére és tehetségére, hisz ő az utolsó szabad Sárkánylovas, akinek esélye lehet a félelmetes, velejéig gonosz, hihetetlen mágikus erővel bíró Galbatorix ellen. Eragont szorítja az idő és a rengeteg feladat: még annyi mindent kell megtanulnia a mágiából, meg kell győznie a törpéket, hogy álljanak Nasuada királynő és a vardenek mellé, el kell látogatnia Ellesmérába a tündékhez…
Vajon képes lesz-e ez az egyszerű parasztfiú arra, hogy egyesítse a lázadó erőket, és megdöntse a zsarnok király uralmát?
Hogy hogyan végződik a Birodalom és alattvalói, valamint a törpék, tündék, sárkányok, mágusok sorsa, azt Az örökség tetralógia készülő, negyedik kötetéből tudja majd meg a Kedves Olvasó....
Juhász Réka véleménye:
Ez a könyv is nagyon tetszett, csak úgy mint az előző két rész. Viszont az cselekmény kevésbé volt pörgős és sokkal szomorkásabb volt az egész könyv hangulata. Nagyon kíváncsi vagyok a befejező részre is. Egyszerűen letehetetlen, és olvasás közben az ember nem úgy érzi, mintha egy ilyen vaskos kötetet olvasna, mivel valósággal olvastatja magát a könyv.
Lipp Kinga véleménye:
az örökség ciklus 3. kötete. Itt már minden van, ami egy jó fantasy-történethez kell: különleges lények, sárkányok, varázslat és mágia minden mennyiségben, arctalan főgonosz és furcsa emberek. Aki szereti az izgalmas csatákat, mesebeli világok cselszövevényes politikáját, változatos vallások, társadalmi berendezkedések és nyelvek. Ez mind jellemzik Az örökség-ciklust.
Galambos Réta véleménye:
Izgalmas történet, remek karakterek, kidolgozott tájak, bele tudtam képzelni magam minden egyes jelentbe, nagyon jól van megírva, az író nem nézi butának az olvasóját azzal, hogy hatszor megismétli ugyanazt a dolgot, mint sok író mostanában. Ahhoz képest, hogy milyen hosszú a könyv, nagyon gyorsan lehet vele haladni. Alig vártam a folytatást, miután ezzel végeztem. Murtagh karaktere az, ami a legtöbb kérdést hagyta nyitva nekem eddig a történetben, remélem a végére minden tisztázódik. Azoknak tudom ajánlani akik nem egy könnyed délutáni gyerekmesére vágynak, igazi kemény jelenetek vannak benne. Imádtam.
Farkas Beatrix véleménye:
Nagyon tetszett! Nem értem miért nem olvastam már el korábban. Mikor már azt gondolom, tudom mi lesz a következő lépést, jön egy csavar. Nem lehet letenni. Ez a könyv is azok közé tartozik, amiket többször el fogok olvasni. Várom a folytatást!
Szabados Dóra véleménye:
Az első két kötet után alig vártam, hogy ebbe is belekezdjek. Egyszerűen magával ragad az egész világ és történet, nem igazán lehet letenni. A sok kidolgozatlan és néha akár gatyi fantasy történet után ez abszolút felüdülés. Így a harmadik kötet felé értem igazán, miért nem jött igazán össze ebből a filmadaptáció: sokkal, de sokkal keményebb ez a történet ahhoz képest, hogy kellemes kis családi filmet akartad belőle csinálni- szerintem. Szeretem, hogy tudok kacagni, megbotránkozni, meglepődni, sírva fakadni valami vagy valaki miatt. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz az utolsó kötetben ezek után és az is biztos, hogy ez nem egyszer olvasós könyv lesz számomra :)