ADATLAP
Buborékok
Én, persze, csak azért vagyok, hogy fizessek - mondja sorsába beletörődve már a történet legelején Solmay Ignác földbirtokos. Ám hiába hajtotta szerencsétlen fejét "önként és dalolva" a házasság rabigájába, az ő pénztárcája sem bírja a végtelenségig öt felnőtt gyermeke, valamint bájos felesége luxusigényeit. Lovak, ruhák, ékszerek, estélyek és partik, egy kis vesztegetés itt, némi úri becsület amott, s a család máris a teljes anyagi csőd szélére kerül. Ám erről, a családfőn kívül, "persze" senki sem hajlandó tudomást venni! Mindenki hajtja a saját álmait, miközben a szerző mulatságosan figurázza ki az uraskodó család és környezete kicsinyes világát....
Dobos Krisztina véleménye:
Azért választottam, mert nemrég láttam színházban, nagyon tetszett, de érezhetően nagyon sok aktualizálás volt abban a feldolgozásban, érdekelt, hogy az eredeti milyen volt. Más. helyenként nagyon más. De ez is nagyon jó!
Stifter Viktória véleménye:
Ez valami fantasztikus, csak nagyon rövid. Ebből több száz oldalas könyvet lehetne írni, annyi fordulat van benne. Az a sok érdek, ki kinek a kije, ki kinek tartozik. Nagyon tetszett. Olyan, mintha a Büszkeség és balítélet Mrs. Bennettjére ütött volna az összes gyereke. Nagyon sokat nevettem, mire a végére helyére került a pazarló feleség.