ADATLAP
Bukott angyalok városa
...
Judit Pletscher véleménye:
Kíváncsi voltam, hogy hogyan fogja az írónő folytatni a sorozatot. Nekem kicsit nyögve nyelősen indult. Túl sok Simone volt és egy kicsit több romantikában reménykedtem, legalább a könyv elején. Először a cselekmény is kicsit sok szálon futott, de aztán a közepe felé nagyon beindult a könyv. Jól kapcsolta össze az írónő a szálakat, bár Lilith behozása talán kicsit sablonos megoldás volt. A szereplőket továbbra is szeretem, bár mondom nekem Simone kicsit sok volt, és Jace fiú létére kicsit sokat szenved. Még szerencse, hogy ott van mellette Clary különben már tuti öngyilkos lett volna. Magnust és Alecet imádom, mint mindenki. Remélem megoldják ezt a halandó-halhatatlan problémát. A két új karakter Camille és Kyle tetszettek. De ebben a könyvben egyértelmű kedvencem Isabelle volt, imádom a csajt.
Összességében bár sok rossz vélemény hallottam a könyvről, egyelőre nem bántam mg. hogy belevágtam a sorozat a folytatásába.
Forgó Krisztina véleménye:
Kicsit idegesítő. Horror filmes jelenetek jutnak eszembe róla, amikor a szegény kislány a legkisebb zsakutcába "menekül".. ettől függetlenül tetszett, örülök, hogy találtam egy olyan trilógiát amit folytatott az író. Alig várom a következő részt.
Tóth Rozi véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv is, mint a többi része. Voltak benne fordulatok, ahogy azt megszokhattuk. A többi kötet is elfogom olvasni. Clary elkezdte az árnyvadász kiképzést és végre azt csinálhatja amit szeret és azzal edzhet akit szeret!
Szebegyinszki Szilvia véleménye:
Jó volt, jó volt... Ahhoz képest, mennyi rosszat hallottam erről a kötetről, kifejezetten élveztem, és most biztos több csillagot is adnék rá, ha nem lett volna…Jace! Te jó ég, mennyire idegesített ebben a kötetben! Ilyen mértékű önutálatot nem lehet elviselni. Szinte lecsöpög a sav a lapokról. Ezen kívül viszont I luv Sizzy & Malec, és Jace beszólásai is ott voltak, amikor épp nem merült el az önsajnálatban. Jöhet a következő:)
Pődör Patrícia véleménye:
Az elején minden rendben van, mindenki boldog, Clary elkezdi az Árnyvadész kiképzést és ebben nagyon sokat segít neki Jace. De aztán minden egyszerre fel borul. Valaki árnyvadászokat kezd gyilkolni. A gyanú Sebastianra terelődik ami igaznak is bizonyul...
Horinka Zsuzsanna véleménye:
A háború után hőseink visszatérnek New Yorkba, és Clary elkezdi az árnyvadász kiképzést. Minden idilli, amíg valaki el nem kezd árvadászokat gyilkolni, hogy összeugrassza az alvilágiakat. Minden a feje tetejére áll. Jace elkezd távolodni Clarytől, és veszélybe kerül szerelmük. Még nem megtudják, hogy egy démon hatalmába kerítette Jacet. És a történet innen csak bonyolódni kezd...
Vozák Lolita véleménye:
Szerintem az Üvegváros jó befejezés lett volna a történetnek a jók és a rosszak mind megkapják méltó jutalmukat… igazából csak lezárult egy adott időszak. Nekem a Bukott angyalok városa nem annyira tetszett. Számomra túl romantikusra sikeredett, igaz az írónő próbált minél többet kihozni a karakterekből, és a cselekményből egyaránt, a mi a vége felé sikerült is. Nagy csalódásom Jocelyn volt. Még mindig nem képes bízni a lányában és Clary megint bajba kerül. Clary és Jace kapcsolata nagyon őszinte, szerintem egy nagyon szép páros lennének, viszont már kezdem sajnálni őket, hogy mindig közbe jön valami. Az idézeteket imádtam benne.
Bobor Rebeka véleménye:
Nagyon tetszett. Szeretem Clary és Jace karakterét. Eléggé furcsa, Sebastian karaktere volt az egyik kedvencem. És Valentine. Valentine karaktere már az első résztől kezdve (Csontváros) az egyik kedvencem. A vége eléggé ott van. :) 9,9/10
Péhl Annamária véleménye:
Az eleje kissé unalmas volt, de a könyv felénél beindult a cselekmény. Sajnáltam, hogy Alec és Magnus olyan keveset volt, és azt is vitatkozással töltötték, bár borítékolható volt, hogy a halandóság/halhatatlanság, extrém nagy korkülönbség vihart kavar a Paradicsomba, és ezt ki is használja valaki, akinek gratulálok, máris jobban utálom, mint Klaust a Vámpírnaplók ősi vámpírját, pedig ehhez már tehetség kell.
Herceg Mária véleménye:
Újabb izgalmak! És a vége! De nem spoilerezek, izgalomban nem lesz hiány, annyit azért elárulok. Ez a könyv kicsit más azért, mint az előzőek, sokat foglalkozik az érzelmekkel, gondolatokkal, álmokkal, kevésbé megfogható dolgokkal. De ezekkel együtt nagyon tetszett.
Áman Réka véleménye:
Őszintén szólva kicsit féltem ettől a könyvtől,hogy mi újat tud még írni az írónő a történetbe. Csalódnom kellett de szerencsére pozitív értelemben. Amikor a történet végére értem már egyértelművé vált,hogy a következő részt is el kell olvasnom.
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
A történet megy tovább, bár a háború Valentine-el lezajlott, a fia - Clary bátyja - folytatja. Újabb és újabb törvényszerűségek derülnek ki a misztikus világ szabályaiból. A vér "ereje", az adott "faj" szokásai és törvényei, mind remekül kidolgozva, a történet végén egy olyan csavarral, hogy egyszerűen muszáj nekikezdeni a következő résznek...
Juhász Réka véleménye:
Nos őszintén megvallva a harmadik kötet nem igazán tetszett, viszont érdekelt mit hoz ki az írónő a többi kötetből, ezért is folytattam a sorozat olvasását. Nos a negyedik kötet sokkal jobb volt, mint a harmadik, gondolom kellett egy kis pihenő az írónőnek. Bár az elején szerintem kicsit voltak üresjáratok, és a cselekmény kuszának tűnt, de a legvégére összeállt a kép. Tetszett, hogy az utolsó pár sorba berakott egy csavart a cselekménybe, csak hogy biztosan tövig rágjuk a körmünket, hogy ugyan mi lesz ennek a folytatása. Ami viszont nem tetszik, az Jace karakterfejlődése, egy szimpatikus, kicsit nagyképű, de mindemellett szeretetre méltó fiatal fiúból hirtelen Valentine megjelenése után, egy öngyűlölő, önostorozó valakivé válik, nos ilyen főhőssel már találkozhattunk a Könyvmoly Képző könyvei közt. Nos ez az egy dolog nekem egyáltalán nem tetszik a könyvben.
Baranyi Lili véleménye:
Az első könyvem volt az évben. Az elolvasása után tele voltam miértekkel. Miért nem tud ebben a sorozatban senki sem halott maradni? Miért kínoznak? Miért nem tud ebben a sorozatban egy pár zökkenőmentesen együtt maradni? Miért kell ennek a fő gonosznak ilyen kegyetlennek lenni. Miután elolvastam az utolsó sort úgy éreztem, hogy vagy megölök valakit vagy megölöm magam. (képletesen)
Ezektől függetlenül imádtam. Valamiért van egy ilyen mazochista beállítottságom, hogy imádom azokat a könyveket amiktől szenvedek. De ahogy szétnéztem, rájöttem, hogy majdnem minden olvasó így van ezzel. :D
Tóth Johanna véleménye:
Amikor ezt elkezdtem nem tudtam, hogyan lehet az előző hármat überelni, vagy folytatni, hiszen a háború Valentine-nal lezajlott. Az eleje unalmas volt számomra, de aztán beindultak az események és az írónőtől megszokott bonyodalmas, izgalmas, szerelemmel, vérrel és áldozattal teli sorozat méltó módon folytatódott. Imádom.
Bartus Bernadett véleménye:
Megint nem okozott csalódast és megint újabb és újabb titkok derültek ki és ennek a könyvnek a végén is ugy érzem, hogy rögtön fognom kell a következőt, mert tudnom kell mi fog történni. Jace feltámasztotta Sebastiant vagyis Johnatant. És vajon ennek milyen következményei lesznek?
Szalai Szabina véleménye:
Az eddigi kötetek közül számomra ez volt a legizgalmasabb epizód. Szinte faltam a lapokat. Látszólag minden rendbe jött Clary és Jace között, aztán a legváratlanabb pillanatokban a legelképesztőbb dolgok történnek. Ismét egy letehetetlen könyv.