ADATLAP
Camino A lélek utazása
A Camino titokzatos energiája révén megmutatkozó felismerések boncolgatása közepette Shirley MacLaine végigjárja a Compostelába vezető kimerítő utat, mely fokozatosan egyetemes úttá, a lélek utazásává alakul....
Nagy Nikoletta véleménye:
Pár éve vásároltam a könyvet, harmadszorra ugrottam neki. Én is fontolgatom a Camino megtételét, ezért szívesen és kíváncsian olvasom a témával kapcsolatos történeteket, tapasztalatokat. Az írónő zarándoklatát nagyban megnehezítették a riporterek, akik szinte üldözték az útja során. Sajnáltam őt emiatt, mert szinte végig menekülnie kellett előlük. Úgy gondolom, hogy a zarándok az út megtétele alatt egy olyan belső lelki katarzison eshet át, ami a további életét teljesen megváltoztathatja. Persze mindenki máshogy éli meg. Az írónő különleges "meditációi" az útja során már- már mesébe illőek lehetnek azok számára, akik szkeptikusak a spiritualitás témájában. Nekem tetszett, hogy kendőzetlenül írta meg a történetét!
Oláh Rita véleménye:
Az eljén még tetszett a könyv. Mivel Sándor Anikó könyvét is olvastam a Caminoról, nemvolt új, hogy az útnak vannak csodáji, és olyan dolgokat lehet ott megtapasztalni, amit máshol nem, de a végére már sok lett a látomás. A benne leírtakat nem tudom elhinni, hisz annyira elrugaszkodottak.
Sándor Anikó Könyve se volt a kedvencem, mert attól meg többet vártam, de ennél mégis jobb volt. És mint aki olvasta már a Vadont, ami nagy kedvencem, sokkal jobban benne van agy ember az, út általi formálódása, noha az nem zarándokút, így ezt kevésbé tudom értékelni.