ADATLAP
Chaos Walking Trilógia
Kés a Zajban:
Megdöbbentően eredeti, izgalmas, különleges könyv a felnőtté válás veszélyes útjairól. Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban, ahol állandó, nyomasztó zajban mindenki hallja a többi ember gondolatát is. Nincsenek titkok. De Todd váratlanul tökéletes Csöndre bukkan. Hazudtak neki, menekülnie kell. Patrick Ness világszerte népszerű, díjnyertes trilógiájának első kötete végre magyarul.

Válasz és Kérdés:
Todd, a kegyetlen hadsereg elől menekülve, a végzetes sebesülést szerzett Violával egyenesen a legfőbb ellenség, a Mesterpolgár karjai közé fut. Violát elszakítják tőle, őt börtönbe zárják, és meg kell tanulnia a Mesterpolgár új rendje szerint létezni.
Milyen titkok rejtőznek a városon kívül? Viola életben maradt? Hol van?
Mi az a titokzatos Válasz?
Majd újabb és újabb bombák robbannak…

A KÉS A ZAJBAN folytatása, a Chaos Walking trilógia második kötete izgalmas, megrendítő, mélyen megindító regény a helytállásról, a legszélsőségesebb körülmények között is.
„Lendületes, akció-dús cselekmény, amely az állhatatosság, a manipuláció, az erkölcsi többértelműség, és az erőszak kérdéseit tárja föl, miközben a hőseink a megváltást és a szerelmet is keresik.” (Daily Mail)

Háború a békéért:
Háború! Végre! – mondja a Mesterpolgár. Három hadsereg masírozik ÚjPrentissvárosban. A céljuk ugyanaz, megsemmisíteni a másik kettőt. Todd és Viola ott van az egész borzalom sűrűjében, nincs esély a menekülésre. A csatában megszólal egy harmadik, bosszúra vágyó hang is.
Hogyan vessenek véget a háborúnak? Hogy lesz így béke? Ha a háború szörnyeteggé teszi az embereket, mi vár még rájuk? – A díjnyertes Chaos Walking trilógia elképesztően izgalmas befejező kötete egy magával ragadó regény a hatalomról, a túlélésről és a háború romboló valóságáról....
Sári Csaba véleménye:
Imádtam. Ez YA könyv. Ezt nem nagyon kell letagadni. De annyi kreativitást vitt bele Patrick Ness, Hű! Már maga az alaphelyzet is nagyon jó volt. A nyelvi változtatást is nagyra értékelem.
Bár az első könyv egy bizonyos részén - szerintem aki olvasta tudja, hol - majdnem abbahagytam, és dobtam el. De jó volt folytatni. Jó kis trilógia volt ez.
(Angolul jött ki egy 2,5. és 3,5. novella, 40 oldalasok. Szívesem olvasnám el.)
Kuli Anna véleménye:
Oké, jó lesz. Várjuk a filmet :D Bár elős a gyanúm, hogy majd jól elrontják... még emlékszem az első részre, amikor olvastam, csak fogtam a fejem hogy jajj, hogy fogom én ezt végigküzdeni, de gyorsan rákapcsolódott az agyam aztán a stílusra :D