ADATLAP
Charity: Sötét jövő
2055-öt írunk, amikor egy föld alatti óvóhelyen hibernálásból tér magához Charity Laird, az Egyesült Államok űrhadtestének legifjabb és nő létére is legkiválóbb pilótája. Miután felszínre vergődik, megpillantja Amerikát, amely fél évszázad alatt rettenetesen megváltozott.
Ahol egykor New York fényei nappallá bűvölték az éjszakát, most sötétség uralkodik. A világűrből érkezett idegen megszállók pusztító háborút vívtak az emberiség ellen, amelynek civilizációját a megsemmisülés peremére taszították.
A rabszolgaságot csupán a “tengődők” hegyekben rejtőzködő elszórt csoportjai kerülték el, de éppen ők indítanak hajtóvadászatot Charity ellen....
Vida Anna véleménye:
Otthoni könyv, hosszas keresgélés után ráleltem egy 98-as kiadású könyvre. Nem igazán volt kedvem olvasni egy ilyen könyvet, de a végére megszerettem és kíváncsian vártam a végét, amikor rájöttem hogy tulajdonképpen ez egy trilógia és én pont a közepénél tartok. Különben egész jó könyv, nemakarásom ellenére is (és a könyvkihívás utolsó könyveként) belemászott a fejembe, bár lassan indult meg a sztori. Örülök, hogy részese lehettem ennek az egésznek!