ADATLAP
Check-in
Azt mondják, idegenben jövünk rá, kik is vagyunk valójában. Mélyen igaz ez Gerlóczy Márton legújabb regényére is, melyben a fiatal szerző külföldön átélt kalandjait írja le a tőle megszokott ironikus humorral. Miközben Los Angelesben próbál hamburgert szerezni, Bangkokban igyekszik lerázni egy kitartó prostit, taxisofőrökkel küzd Várnában, és ötven körüli jamaicai hippiknél vendégeskedik – Gerlóczy nemcsak négy kontinens tíz országát ismeri meg és ismerteti meg az olvasóval, hanem legalább ennyire magáról és honfitársairól is izgalmas tapasztalatokra tesz szert....
Sáfár Józsefné véleménye:
Nekem tetszett, még sosem olvastam tőle semmit. Érdekes módon mesél más népekről, országokról, a rájuk legjellemzőbb tulajdonságaikról. Szórakoztató volt, néhol kicsit tényleg sok az alkoholizálás. Legérdekesebbek a japánok: szuper illemhelyek, gyors és pontos vonatok, egészséges kaják, nincs lopás.
Elek Henriette véleménye:
Békéscsaba... nem a szülővárosom, de nagyon közel van hozzá. És a könyvben is alig van szó róla. Az sem túl hízelgő. Ettől függetlenül a könyv tetszett. Tetszik a szerző kicsit nyegle, szókimondó stílusa. Egészen mást vártam, talán egy kicsit hagyományosabb útikönyvszerű valamit, de ez minden csak nem útikönyv. A benyomások, a másfajta megközelítés, a finomkodás teljes hiánya egyedivé teszi a könyvet... viszont egy idő után unalmas azt olvasni, hogy mindegy hol van a főhős Los Angelesben vagy Bora Borán, vagy akár Békéscsabán, az alkoholnak nagyobb a szerepe, mint a bármi másnak. Ettől függetlenül érdekes olvasmány volt. Szerintem próbálkozunk még a "Marci" meg én, hogy "egymásra hangolódjunk"... egy másik könyvvel is.