ADATLAP
Csí
Csí és Vit a fecskepár, akik Délre készülnek az ősz beköszöntével. Vit azonban megsérül így itthjon kell maradnia. Amíg a hideg télben fagyoskodik eljár egy beteg asszonyhoz, akinek egy kis örömöt csempész a napjaiba a kis fecske megjelenése tél derekán....
Kemsei Zsófia véleménye:
Még kisiskolás koromban kellett elolvasnom egy verseny miatt. Akkor még nem rajongtam a könyvekért, de anyukám kedvéért elolvastam és hihetetlenül tetszett. Nagyon jó volt újra találkozni a két kis fecskével a könyv lapjain.
Ragács Kinga véleménye:
Inkább Vitről szól ez a könyv, mint Csiről. Rendkívül találékonyan választ neveket az író a műben. Más állatok, sőt emberek életébe is betekintést enged. Az élet folytonosságát az újrakezdésben láttatja.
Trisz Tamara véleménye:
Nagyon aranyos és megható történet a fecskék életéről. Fekete István a gyerekek nyelvén, mese formájában mondja el a természetről és az állatvilágról szóló tudnivalókat. Végig szurkoltam, hogy Csí párjáért szegje meg a törvényt, de az állatoknál nem létezik örök szerelem!
Györfi Éva véleménye:
Megint egy Fekete István remekmű, rövid, könnyed, kissé szomorú állat történet, de megvan a maga szépsége. Gyerekként szerettem bele a történetbe és azóta is olvasgatom, nemcsak ezt, jó tanmese ez a reményre.
Fejes Ilona véleménye:
Még kisiskolásként olvastam a könyvet, akkor kötelező volt. Első olvasatra nagyon meghatott a kis fecskék története, most másodszorra sem volt máskèpp. Egy igazán szomorú történet a búcsúzásról, a lezárásról és az újrakezdésről...
Szász Brigitta véleménye:
Számomra nagyon szomorú ez a történet. Végig abban reménykedtem, hogy Csí nem foglalkozik majd a törvénnyel és visszamegy Vithez, de sajnos nem így lett. Viszont még van esélye Vitnek a boldogságra, hiszem ott van vele Ri.
Kőműves Glória véleménye:
Fekete István minden egyes novellája, regénye egy kincs. Rövidke történet egy fecskepárról, viszont annál meghatóbb, szomorúbb. A fülszövegben viszont pont fordítva írtak, a fecskék észak felé tartottak most, Egyiptomból hazánkba, hogy fiókáik legyenek. Azonban Vit, a butuska, de hűséges fecskeasszony megsérült, így hátra kellett hagyni. A törvény, az törvény, a nemzetség előbbre való... szegény kicsi magányos Vit, fájó a búcsúzás, nehéz az újrakezdés.
Ratkai Réka véleménye:
Nagyon tetszett, ez az egyik legkedvesebb állattörténetem. Bár helyenként szomorú, de nagyon érdekes a fecskék nézőpontjából látni a világot. Fekete István sajátos elbeszélésmódja mindig is magával ragadott.
Farsang Attiláné véleménye:
Fekete István minden műve elbűvöl. Csí egy rövidke mű, mégis tökéletes. Hűségről, szeretetről, elengedésről, újrakezdésről, magáról az életről szól. A kis fecske története megható pillanatokat okozott nekem.