ADATLAP
Csók, pont jókor
Taliát egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot.
Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus…
Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam.
Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel.
Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember.
Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel!
Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva!...
Keresztes Zsuzsa véleménye:
"De a vendégeknél és az ajándékoknál is sokkal fontosabb, hogy ez az egész orsóügy végleg lezárul a mai napon. „Még a tizenhatodik születésnapja előtt.” Így mondta Malvolia, a boszorkány. Úgyhogy holnap anyám és apám örvendezhetnek, hogy elvégezték a herkulesi feladatot, tizenhat éven át sikerült távol tartaniuk szeleburdi lánykájukat egy közönséges háztartási eszköztől, és végre én is élhetem a hétköznapi királykisasszonyok hétköznapi életét."
Bakos Vivien véleménye:
Ezer éve kíváncsi voltam miért rajonganak Alex Flinn könyveiért, s most sikerült megértenem. Csodálatos újragondolása volt ez a Csipkerózsikának. Imádtam az első oldaltól az utolsóig. A szereplők szimpatikusak voltak, még Talia is megnevettetett. Összességében bármikor újraolvasnám!
Leitner Izabella véleménye:
Engem nagyon szórakoztatott ez a könyv. :D Bár ez konkrétan egy mesekönyv érzésem szerint, abszolút el tudnám képzelni megfilmesítve, szerintem nagyon mókás lenne. Eleinte nagyon furcsa volt, Talia stílusa kifejezetten irritált, de aztán egész jól alakult. A vodkazselé démonok voltak a kedvenceim! :D Jókat derültem azon, ahogy Talia megismerte a 21. századot. Nem mondom, hogy egy felejthetetlen és sok mondanivalóval rendelkező könyv, de jókat lehet rajta derülni. És talán egy fontos mondanivalót mégis ki lehet belőle szűrni: a mai világban elfelejtenek beszélgetni egymással az emberek, pedig ezáltal sok félreértés elkerülhető lenne.
Szabó Sára véleménye:
Nem is tudom...tetszett ez nekem?
Jack egy jófej srác. Olyan, mint te, vagy én, vagy minden mai tizenéves srác. Bulizik, utazik, megvannak a saját vágyai, álmai, amiket meg akar valósítani, de ott vannak (jelen esetben) a szülei akik nem engedikneki,sőt, nem is tudnak róla.
Taliaval ugyan ez a helyzet, csak jó 300 évvel korábbi viszonylatokhoz képest.
Végülis, nem volt ez rossz könyv, egy nyári kikapcsolódós sztori, nem váltotta meg a világot, de egy könyvnek elment.
Sulyok Dorisz véleménye:
Az elején nagyon idegesített Tália felszínessége, de ahogy a történet haladt előre, és megismerkedhettem a szereplők valódi jellemével, egészen megtetszett a történet. Kifejezetten jó volt, hogy hol Tália, hol Jack szemszögéből láthattam a történetet.
Bakos Barbara véleménye:
Hát ez olyan Csipkerózsika továbbgondolva, hogy mi történt azután, hogy a hercegnő felkelt a x éves álomból. Nekem bejött, hogy végre egy változat, ahol elmondják mi történik a szereplőkkel a happy end után, ami nemteljes happy end akkor.
Turi Mária véleménye:
Az írónő több klasszikus művet modernizált már A szörnyszívű után a kíváncsi voltam erre is, aranyos kis történet, néhol elég vicces is volt, néhol kicsit bugyuta, az elején a szereplők nem igazán szimpik, az elkényeztetett királykisasszonyka, folyton csak én, meg hogy szép vagyok intlligens, és utazni akarok, és a mondern amerikai srác akit elküldtek a nyárra egy európai utazásra szegény fiú, viszont a végére szerethetőbbek lettek változtak az énközpontú királykisasszony már nem csak magával volt elfoglalva és a fiú is képes volt 3 nap és este gyalogolni azért h megmenthesse a lányt :). Nem volt rossz ha az elején túljutunk :) utána egész jó kis mese válik belőle.