ADATLAP
Csokoládéimádók klubja
Egyes nők vásárlásfüggők, mások elepednek egy finom pezsgőért. Van, akinek elég a kedvenc könyve, mások vadul partiznak. Lucy Lombard csak egy valaminek nem tud ellenállni, a csokoládénak - a krémes és édes mennyei örömöknek. Lucy szerint a csoki jó fejfájásra, meggyötört lélekre, összetört szívre, és az élet egyéb apró bosszúságaira. Egy falat töltött vagy fekete csoda, és máris ízesebb a világ. Három hasonlóképpen csokihívő barátnőjével meg is alakítják a Csokoládéimádók Klubját, ahol hetente kibeszélhetik; ha lelépett a pasi, ha nyomul a főnök, ha kiállhatatlan a férj, vagy betoppan a szőke herceg... Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhezszóló történeteinek, számos művéből film készül...
Iffiu Anna véleménye:
Két ültömben olvastam el, könnyed viszonylag szórakoztató könyv. Bridget Jones és Szex és New York ötvözetnek hatott, ami elég biztos kártya egy ilyen könyv sztoriját tekintve. El kezdhetném boncolgatni, hogy néhol butácska, a főszereplő lány idegesítő és többnek akar tűnni annál ami, de nem teszem mert alapvetően mosolyogva olvastam.
Krolopp Judit véleménye:
Nem tetszett. Nagyon erős volt a Bridget Jones-hoz való hasonlóság, de amíg az nem akar többnek látszani, mint ami, ez a könyv komoly élethelyzeteket, problémákat akar kitárgyalni. Hát ez nem sikerül. Szánalmas, primitív és fájdalmasan irreális. Az elfogyasztott csokoládé mennyiségétől pedig már hányingerem volt.
Nzala Dorothy véleménye:
Ez a könyv egy tipikus könnyed sztori, de ez nem azt jelenti,hogy nem érdemes elolvasni. Jól kikapcsolja az embert, megnevetteti és felvidítja az olvasót. Nekem nagyon tetszett a könyv frissítő hangulata,szerethetőek voltak a szereplők, jól volt felépítve a történet. Ajánlom minden,olyan lánynak,nőnek akik menedéket keresnek a hétköznapoktól.
Békés Barbara véleménye:
Végre, végre egy kis könnyed, szórakoztató könyv. Nem vagyok az a fajta, aki kacag az olvasnivalója fölött, de ez a történet több alkalommal is mosolyt csalt az arcomra. Aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, annak bátran ajánlom ezt a könyvet!
Haász Irén véleménye:
Szórakoztató könyv négy barátnőről, akik mind csokoládéfüggők, és partnerproblémákkal küszködnek. Ki azért, mert ő tehet róla, ki nem. De a csokoládé legalább félórákra megoldja a gondjaikat. :) Azt hiszem, az író sorra akarta venni a társas kapcsolatok gondjait, amiket kibeszéltet a szereplőkkel, így próbál megoldást adni rájuk. Persze ez könyv, nem pszichológia óra, ezért a megoldások is mulattatók néha. Kellemes, könnyed olvasmány, igazán ún. csajos könyv.
Petruska Hédi véleménye:
Négy nőről szól a könyv, akik gondolata általában a férfiak és/vagy a csokoládé körül forog, egy kis felfordulással megfűszerezve. A főszereplő Lucy nagyon esetlen, néha szó szerint csetlik-botlik. Talán a négyes és a csajos-pasis témák miatt, nekem egy picit Szex és New York hangulatom volt olvasás közben. Amolyan csajos könyv, strandra, utazás közben, kikapcsolódni tökéletes.
Ferenczik Adrienne véleménye:
Szórakoztató könyv, ha valaki semmi másra nem vágyik, csak egy kis kikapcsolódásra, akkor nyugodtan a kezébe veheti, szerintem nem fog csalódni. A történet szerint a barátnők néha összeülnek, és miközben megbeszélik aktuális problémáikat, amelyeket rendszerint a férfiak okoznak, csokoládét esznek. Nálam a könyv mellékhatása: olvasás közben állandóan megkívántam a csokoládét.
Marján Ágnes véleménye:
Lassan kezdtem bele a könyve, mert eleinte nem nyerte el a tetszésemet. Lassú volt és vontatott, és annyiszor említette a csokoládét, hogy még ha meg is kívántam, akkor sem bírtam ránézni sem egy kocka csokira. A főszereplővel eleinte nem történt semmi és nem tudtam azonosulni azzal, hogy Marcusnak annyiszor megbocsájtott. De mikor végre kirúgta és Jacobbal találkozott már beindult a történek. a Másik három barátnő élete sem volt egyszerű a játékfüggő férjjel, a drogos öccsel, és egy szexmentes házassággal. Nagyon magával ragadott a történet.
Zuzan Éva véleménye:
Kikapcsolódáshoz kiváló, egyszerű történet 4 barátnőről, akik mindent problémájukat csoki mellett oldják meg. Az is igaz, hogy el is vannak látva rendesen bajjal (meg elég zűrös pasikkal).
Gaál Ivett véleménye:
Aranyos történet négy barátnőről, akikben egy közös van, a csokoládé. A szereplők nagyon szerethetők és mivel hétköznapi emberek hétköznapi problémákkal, könnyen bele tudjuk élni magunkat az életükbe. Már várom , hogy a folytatás mit ígér még!
Gaál Istvánné, Edit véleménye:
Szórakoztató, könnyed kikapcsolódás. A könyv barátságról, szerelemről és persze sok-sok csokoládéról szól. Humoros, vidám hangulat lengi be a történetet, mely mindig visszatér a négy elválaszthatatlan barátnőhöz.
Czink Dóra véleménye:
Elég butuska könyv, egyfolytában csokit esznek benne, amitől és is azt ettem miközben olvastam. Sok a sablonos dolog, viszont van benne váratlan fordulat is, összességében tengerpartra való és valóban maximum csak egyszer olvasható