ADATLAP
Csokoládés barack
Vianne Rocher-t egy másvilágról érkezett levél Lansquenet-be, a dél-franciaországi kisvárosba vezeti, ahol nyolc éve csokoládéboltot nyitott.
Minden képzeletet felülmúl, amit ott talál: fekete fátylas nők, fűszerek illata, borsmenta tea és a Saint-Jerôme templom karcsú, csontszínű tornya – egy ezüst félholddal a tetején…

Nem csak az észak-afrikai bevándorlók hoztak nagy változásokat a kis közösség életébe. Reynaud atya, Vianne hajdani riválisa kegyvesztett lett és veszélyben az élete. Lehet, hogy csak Vianne képes megmenteni?...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Hát ez hihetetlen sorozat volt.
A Csokoládé még gyerekkoromban láttam filmen, a könyv olvasása közben egyre vártam, hogy felbukkanjanak a már ismert események. Hát nem mindenre emlékeztem, sőt... A könyv az filmbeli emlékeimet felülmúlta.
A Csokoládécipő két boszorkánya egy bámulatos harcot-küzdelmet jelenít meg. Izzó, friss, pergős, egy tinilány érzelmeit, hányódásait is megjelenítve. És persze két férfi harcát egy nőért.
A Csokoládés barack elején, mikor elkezdődik a muszlimok emlegetése, hát egy kicsit csappant a lelkesedésem, de a csokoládé megjelenésével (mint az előző két részben) megédesedik az egész történet, és szép lassan megoldódik minden. Még Reynaud atya is képes megváltozni?
Fejes Linda véleménye:
Tetszett a könyv, az első két részt már régen olvastam, de most újra felelevenedtek a régi emlékek. Jó volt újra a régi helyszínekre a régi jól ismert szereplők közé csöppenni, a történet pedig izgalmas és fordulatos volt.