ADATLAP
Cuba libre
A Cuba librében nemcsak egy „furcsa”, fiatal lány, Havasi Dalma története bontakozik ki, hanem visszatér az Eper reggelire egyik mellékszereplője – ezúttal főszerepben. Ő Endrődi Kata, vagy ha így könnyebb azonosítani: az Eper (és a Hotel Bali) sebész főhősének, Endrődi Péternek húga. Kata kicsit féltékenyen látja, hogy míg a testvére élete Dórával irigylésre méltón alakul, addig az övé egyáltalán nem. Nem gondolja, hogy valaha új embereket enged be a szívébe… aztán mégis elindul Dalmával, egy olyan országba, ahol minden csupa-csupa élet és mosoly… és tánc. Csakhogy haza is kell térni onnan, és itthon minden ugyanolyan lesz, mint korábban volt. Vagy mégsem?...
Haskó Tünde véleménye:
Most jöttem haza Kubából :-) ott olvasta a barátnőm, és ő ajánlotta. Nem vagyok nagy Fejős Éva rajongó, de így, friss élménnyel, hogy tudom mik azok a helyek, amikről ír, kifejezetten érdekes volt. Ha voál vagy menni akarsz Kubába, olvasd el :-)
Sáfár Józsefné véleménye:
Kikapcsolódásként szoktam ilyen könyveket olvasni. Nem csalódtam. Könnyed, szórakoztató, egzotikus helyszín és szereplők. Egy ország ahol a tánc a hétköznapok fontos része. Lehet azért boldogok a sok nehézség ellenére, mert tánc közben mindent elfelejtenek, csak a mozgásra, a partnerre figyelnek és a zenére. A tánchoz kell egy férfi és egy nő és persze szerelem is... és már kész is egy romantikus könyv.
Bujna Julia véleménye:
Több Fejős Éva könyvet is olvastam már, és mind közül ez indult a legrosszabbul. A történet első fele nem tetszett, aztán a második felére összeállt az egész. Dalmával sajnos egy kicsit sem tudtam azonosulni, nem is volt túl szimpatikus, de Katát (a korábbi könyvek ellenére) megkedveltem. Jesús-t imádtam, minden öregnek ilyen élettel telinek kellene lennie. :)
Koszorus Zsuzsanna véleménye:
Könnyed, egyszerű, nyári olvasmány. Kicsit döcögősen indult a történet, de az utolsó harmadára szerencsére gördülékenyebbé vált. Számomra zavaró volt, ahogy (jelöletlenül) ugrált a történet a szereplők között. Tetszettek a Kubáról, az ottani világról, a táncról és a hozzá kapcsolódó életérzésről szóló részek.
Tuczainé Gergye Alíz véleménye:
Jó volt nagyon jó a vége meg igazán érdekes. Nagyon jó volt olvasni egy más világról ahol nincs meg minden,de az emberek mégis boldogok és sokszor sokkal szabadabbak,mint a "szabadok".Mennyivel más mércével mérik az élet örömeit a tánc az apró boldogságok.Tetszett érdekes izgalmas.
Csillag Mónika véleménye:
Ez volt az első könyv, amit Fejős Évától olvastam. A történet tetszett, szimpatikusak voltak a szereplők, különösen Katát éreztem közel a szívemhez. Egy gondom volt csak vele, hogy a végét összecsapottnak éreztem: hosszú oldalakon keresztül küszködtek a szereplők a bajaikkal s az utolsó 10 oldalon minden megoldódik- számomra túl hirtelen, túl gyorsan. Mindenesetre, aki könnyed nyári olvasmányra vágyik, annak ajánlom.
Kovács Edina véleménye:
N/A
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Sándorné Paulina véleménye:
Ez az első könyvem Fejős Évától. Az elején nagyon döcögősen indult a könyv. Nem igazán szerettem most, hogy ugrált a szereplők között. Dalma és Kata szimpatikus volt. Tetszett a leírás Kubáról. Örültem neki, hogy ha csak pár szóban is, de volt rá utalás, hogy Aurelio kijutott Kubából és újra találkozik Dalmával, hogy nem szakadtak el egymástól.
Bischofné Hauer Szilvia véleménye:
Alapvetően azért szeretem ezt a könyvet, mert Kubáról szól, és nekem minden vágyam, hogy oda egyszer eljussak. Nagyon tetszik, ahogy az írónő bemutatja az országot, az embereket. A hangulat nálam nagyon feljavítja nálam a könyvet, mert amúgy kicsit zavaros a több szálon futó cselekmény.
Sós Angéla Krisztina véleménye:
Több könyvet olvastam már Fejős Évától, hogy őszinte legyek egyik sem győzött meg túlságosan. Könnyed nyári olvasmányok, elcsépelt történetek, már az elején lehet tudni mi lesz a befejezés, nem igazán azok a könyvek, amelyeket többször elolvasnék. A Cuba Librét többszöri nekifutásra sikerült elolvasnom, valahogy mindig találtam közben egy újabb könyvet, melynek a története magával ragadott és sokkal jobban lekötötte a figyelmemet. Ennek ellenére nem mondanám, hogy rossz könyv volt, sőt, fogok még az írótól mást is elolvasni, de nem hiszem, hogy felkerül majd a kedvenc íróim/könyveim listájára :) Viszont ha valaki egy aranyos, romantikus történetet szeretne olvasni, bátran ajánlom a könyvet!
Érsekné Liktor Edit véleménye:
Első könyvem Fejős Évától. Érdekes a történet, jól ír az írónő. Olvastatta magát a könyv, mert kíváncsi voltam a végkifejletre. Az elején kissé nehezen lehetett követni a történetet, mivel több szálon fut, néha összezavarodtam, hogy akkor most ki beszél, kivel; meg ki, hol van, vagy mi is van most. Aztán persze összeállt a kép. Nem volt rossz könyv, de mégsem érzem azt, hogy most azonnal újabb Fejős Éva könyvet kellene olvasnom, mert annyira megragadott volna a stílusa. Ja, és persze az azért még piros pont, hogy happy end-del végződött, szeretem az ilyen befejezéseket. :)