ADATLAP
Cvikkedli
Ezt a fura nevet Dani adta annak a kalapos, cvikkeres, szivarozó bácsinak, akinek a fényképét a régi családi képeket őrző fadobozban találta. Cvikkedlit senki sem ismerte, hiába nézegették, nem is értették: hogyan került a dobozba. De ki lehetett ő? És vajon mi köze volt hozzá Amálkának, aki könyvünk címlapján az ablakban szomorkodik? Ezt egyedül csak Dani tudja, hiszen ő nyomozta ki kettejük történetét....
Stubán Éva véleménye:
Az írónő egyik novelláját idézte fel bennem, amelyben arról ír, hogy ő sajnos már nem ismer meg mindenkit a régi családi fényképeken. Ezúttal egy ilyen ismeretlen fénykép köré kanyarít tüneményes mesét.
Sós Angéla Krisztina véleménye:
Ha egyetlen szóval kellene összefoglalnom milyen a könyv, a bájos lenne a megfelelő kifejezés rá. Gyerekeknek esti mesének tökéletes, de felnőttként is aranyos olvasmány volt. Habár még nem olvastam eddig az írótól egy könyvet sem, biztos vagyok benne, hogy be fogok még néhányat szerezni a közeljövőben.
Dobos Krisztina véleménye:
Gyorsan elolvasható, hiszen nem felnőtteknek íródott, hanem gyerekeknek, de felnőttként is élvezetes olvasmány. Évekkel ezelőtt - már felnőttként - vettem meg ezt a könyvet, mert nem hiányozhatott a gyerekként felhalmozott Janikovszky-gyűjteményemből, de az elolvasása folyton halasztódott. Eddig.